Recent Content by trolrolo

1. T

Pomoc Po aktualizacji do najnowszego softu samba blokuje QNAPa

Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2 Build 20210406 Model serwera: QNAP TVS-1282T Witam! Bardzo proszę o pomoc. Nie wiem czy to właściwy dział, ale z racji, że problem jest chyba z Sambą, to mam nadzieję że tu.... Aktualizowałem soft w QNAPie ze starego 2018 roku (coś około 4.3.2) do...
  2. T

Pomoc Przeniesienie domeny (Active Directory) z QNAPa do Windows 2019 Server

Tak info w trakcie walki. Na pewno LAS i Domena jest domyślnie w trybie zgodności z Windows 2003, wiec aby to przenieść trzeba przejść przez coś pośredniego. Postawiłem Win2008R2 i podłączył mi się zrobiłem go kontrolerem, role FSMO przeniosłem, ale niestety nie zsynchronizował Globalny Katalog...
  3. T

Pomoc Nie można przywrócić ustawień po resecie do fabrycznych. Ustawienia się nie importują

Wersja oprogramowania Firmware: 2.5.2 Build 20210409 Model serwera: QNAP TVS-1282T W czym jest problem z QNAPami. To mój trzeci przypadek w ostatnim czasie, że po resecie do domyslnych nie potrafi przywrócić ustawień. Zrobiłem kopię ustawień do pliku. Zrobiłem reset QNAP'a do domyślnych (z...
  4. T

Pomoc Przeniesienie domeny (Active Directory) z QNAPa do Windows 2019 Server

Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2 Build 20210406 Model serwera: QNAP TVS-1282T Witam! Proszę o pomoc, bo z racji problemów z QNAPem po upgradzie najnowszego softu (o tym gdzie indziej), chciałbym przenieść kontroler domeny Active Dirctory z QNAPa na Windows Server. W tym celu próbowałem na...