Recent Content by tyszek

1. T

Pomoc Problem z uruchomieniem po awarii prądu. TS-231P

Witam! Nie zdarzyłem napisać że problem został zgłoszony do HD i po próbie naprawy niestety musiałem zainicjować od nowa system. Jakiś problem z macierzą na dysku wystąpił. System postawiony od nowa. Dzięki za pomoc i uratowanie danych ;) Pozdrawiam
  2. T

Pomoc Problem z uruchomieniem po awarii prądu. TS-231P

Witam, Po awarii zasilania qnap TS231P nie może się uruchomić do końca. Uruchomienie zatrzymuje się na sieć i przełącznik wirtualny. 1. Próba resetowania przyciskiem 3 sek nie daje nic. Nie ma potwierdzenia komendy dźwiękiem. 2. Opcja reset ustawień z poziomu przeglądarki zawiesza panel z...
  3. T

Pomoc Problem z pulą pamięci i wolumenem

Nie jesteś sam, u mnie najpierw wywaliło jakiś błąd, a po próbie odmontowania w celu ponownego przyłączenia niestety ale opcja niedostępna ;/
  4. T

Pomoc Bezpieczna konfiguracja QNAP

Dzięki za odpowiedź! Łącząc odpowiedzi z pkt 2 i 5 mam pytanie. 1. Czy robiąc qbittorrent na dockerze i do niego przekierowanie portów w jakiś sposób ograniczam możliwość włamu czy to bez większego znaczenia? 2. Czy mając przekierowanie portów pod kątem QVPN mogę z tego przekierowania skorzystać...
  5. T

Pomoc Bezpieczna konfiguracja QNAP

Witam wszystkich! Niestety deadbolt mnie dopadł, nie było czasu na przemyślenie konfiguracji i prawdopodobnie kilka błędów się znalazło przez co QNAP poległ. Teraz w wymuszonej sytuacji chciałbym tak wszystko ustawić aby nie mieć kolejnych niespodzianek w przyszłości. Z góry dzięki za pomoc...
  6. T

Pomoc Migawka z zapisem na inny wolumen

OK :) To teraz się zastanawiam jak zrealizować taki pomysł: Obejrzałem filmik: Link: https://www.youtube.com/watch?v=NBLdJAZUmZ8&feature=emb_title I chcąc się zabezpieczyć przed takimi atakami myślałem że migawki to super sprawa, ale jak dysk padnie to lipa. Przy migawkach na tym samym...
  7. T

Pomoc Migawka z zapisem na inny wolumen

Witam, Na QNAP szukam czy jest możliwość robienia migawek wybranego folderu ale z zapisem tych migawek na innym wolumenie (inny fizyczny dysk) Z jednej strony migawka z drugiej backup danych - rozwiązanie byłoby idealne o ile jest możliwe :) Z góry dzięki za pomoc :D PS: Proszę moderatorów o...
  8. T

3 modele: TS-230, TS-231P2, TS-231K - który wybrać do domu?

Dobra przekonaliście mnie :) Serwer Plików QNAP TS-351-2G kupione za 1400zł :) Dzięki za odpowiedzi :) Pozdrawiam
  9. T

TS-351-2G - 1551,63 zł · Avans QNAP TS-231P2-1G - 1149,00 zł · Media Expert 400 więcej :D No chyba ze macie jakiś namiar na tańsze NASy :) Nie mam za wielkich potrzeb jeśli chodzi o qnas więc powyższe chyba zdecydowało o modelu. Teraz pytanie znacie jakiś sklep z częstymi promocjami QNAP ? Bo...
  10. T

W chwili obecnej to jako magazyn danych, serwer multimediów typu filmy, zdjęcia. Chmura z jakimiś małymi plikami. Może backup z komputera. Więcej pomysłów na zastosowanie nie mam, szczerze powiem. Co jeszcze twórczego można zrobić z NAS co może mnie przekonać aby inwestować? Do czego Wy...
  11. T

Witam szanownych kolegów :) Próbowałem zrobić serwer z FREENAS'a ale przy VPN i unixowym firewallu poległem. W pracy mam QNAP TS-231P i tam wszystko działa jak powinno więc na domowy tez wybrałem qnap. Tylko pojawił się problem pod tytułem który wybrać. W pracy to typowy serwer plików i ftp. A...