Recent Content by ulisess

1. U

Jak podmontować zewnętrzny dysk przez e/Sata?

Hmmm rozumiem że nikt z was nie wie! Tacy z was eksperci. Potraficie tylko włączyć komputer a z wyłączeniem już macie problem! Wszyscy co coś kolwiek wiedzieli wyjechali z tego kraju. Smutne ale prawdziwe!
  2. U

Jak podmontować zewnętrzny dysk przez e/Sata?

Witam! Jak w temacie! Posiadam TS-109 Dodam że łączę się z serwerem przez SSH. komenda ''df'' pokazuje katalogi i partycje serwera ale zewnetrznego dysku już nie widzę Dysk jest widoczny w panelu administratora jako odmontowany! Chciałbym mieć możliwość dostępu do danych z zewnętrznego...
  3. U

jak podmontowac dysk po eSata?

Witam! Problem mam taki że nie bardzo wiem jak mogę podmontować zewnetrzny dysk Sata podłączony przez External Sata w celu odczytu danych na nim. Proszę o dokładną instrukcję czynności ktore musze wykonać przy tej operacji dodam że łaczę się z systemem przez klienta SSH. Pozdrawiam!
  4. U

Pomoc Jak odczytać pliki z dysku?

Dzieki za odpowiedz. Osobiście nie upieram się aby wyjmować dysk z Qnap-a! Pomyślałem jedynie że może byłoby łatwiiej te dane odzyskac. Ale skoro jest sposób na odczyt bez wyjmowania dysku to jestem za! W tej chwili dysk jest wyciągnięty bo mam zainstalowany mniejszy dysk więc może przez...
  5. U

Drukarka Problem!

Witam! Mam problem z drukarką HP PhotoSmart D5100. Posiadam Ts- 109 i na starym sofcie to jest od 1.1.3 do 1.1.5 Builid 080128 nie było problemu z obsługą tego urządzenia pod Nasem. Ale na najnowszym sofcie 2.1.0 Builid 080624 nie widać jej! Dodam też że jest to dość popularny i nie stary...
  6. U

Pomoc Jak odczytać pliki z dysku?

Witam! Na początku chcę powiedzieć że nie mam doświadczenia z plikami i systemami operacyjnymi Linux-a. Sprawa dotyczy dysku z Qnapa TS-109. Zawiesił się on jakiś czas temu w urządzeniu. Nas się uruchamia ale chce na nowo formatować dysk! inna opcja wyboru jest niedostepna! Pytanie jest...
  7. U

Pozdrawiam z Gdańska!

Witam wszystkich miłośników nowych technologi! :) Urzytkuję od jakiegoś czasu Qnap-a TS- 109! i tak jak wiekszości na tym forum i mnie nasuneło się sporo pytań odnośnie moim zdaniem bardzo ciekawej konstrukcj i funkcionalnosci w/w urzadzenia. Mam nadzieję że wspólnie uda nam się jeszcze...