Recent Content by Victor_PL

1. Victor_PL

Pomoc Wordpress, Joomla nie może połączyć się do bazy danych po instalacji MariaDB10

Zgłoszenie wysłalem 2 dni temu kiedy walczyłem z brakiem edycji pliku "config.inc.php". Niestety ale osoba ,która mi odpisała ,sprawiała wrażenie że wie tyle samo na ten temat co ja lub mniej. Sam zacząłem grzebać i u mnie okazało się ,że mimo iż na swoim użytkowniku mam prawa Administratora to...
  2. Victor_PL

Pomoc Wordpress, Joomla nie może połączyć się do bazy danych po instalacji MariaDB10

Przepraszam że nie dopisałem od razu, Zainstalowałem z Qnap App Center. Nie znam sie na komendach linuksowych więc ograniczam sie do tego co dostępne od Qnap, ale potrafię zedytować plik lub wydać gotową komendę w SSH.
  3. Victor_PL

Witajcie. Chciałem uruchomić stronkę na Joomla w wersji 4.0.5 dlatego musiałem zainstalować MariaDB10. Niestety pojawiło się kilka problemów przy instalacji MariaDB10 ale w większości znalazłem rozwiązanie i wkońcu udało mi sie urochomić phpMyAdmin. Poniżej kilka informacji z phpMyAdmin...
  4. Victor_PL

Pomoc Uruchomienie PHP Intl na QNAP - proszę o pomoc

Zainstalowałem paczkę qApache i teraz śmiga wszystko cacy, paczka jest darmowa i zawiera wszystko co trzeba, polecam. Qnapclub Store: Qapache Dziękuje za podpowiedzi.
  5. Victor_PL

Cześć Grupo Zorganizowana :)

Haha, ale to juz było i nie wróci więcej :)) działało ale przestało więc teraz tylko NAS z web, proxy, openVPN i kilka innych tam...
  6. Victor_PL

Cześć Grupo Zorganizowana :)

Zapomniałem się przywitać więc przepraszam na początku za to uchybienie. Krótko o sobie pisząc to jestem hobbistą informatyki i elektroniki, więc grzebię ile się da przy wolnej chwili, nieźle przy tym psując na czym cierpi moja rodzina z braku internetu w domu :) Jednak cóż miłość wymaga...
  7. Victor_PL

Serwer autora raczej ma zasoby na maszynę wirtualna ale nie chce jej u siebie uruchamiać,uważam że skoro już jest serwer i ma php i jądro to zapewne można to zrobić tylko pytanie, jak?. Z checią potestuję.
  8. Victor_PL

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6.0923 Model serwera: QNAP TS-453A PHP wersja: 5.6.38 Witajcie , to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość i zarazem dziękuje za wszelaka pomoc. Chciałem zainstalować sobie Presta Shop w najnowszej wersji i podczas instalacji wyskoczyło...
  9. Victor_PL

Pomoc QSync + QNAP synchronizacja katalogów innego niż domyślne w katalogu /home

Dzieki za podpowiedz, i z pewnością to wykorzystam, na szybko utworzyłem niezależny katalog i nadałem mu uprawnienia tylko dla jednego użytkownika i teraz synchronizacja działa, szkoda wielka że QNAP nie dopuszcza do home. Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka
  10. Victor_PL

Pomoc QSync + QNAP synchronizacja katalogów innego niż domyślne w katalogu /home

Witajcie. Jestem nowym użytkownikiem QNAP. Problem: QSync synchronizacja katalogu innego niż domyślny + QNAP synchronizacja z katalogiem innym niż domyślny w /home Na serwerze mam katalog /home/katalog1/katalogNN Na Windowsie mam katalog c:/Windows/Users/admin/Desktop/katalogNN Zależy mi aby...