Recent Content by Vit

1. Vit

Pomoc Jak prawidłowo podać ścieżkę do pliku php w crontab?

Stefę czasową w php.ini mam ustawioną i to mnie też zdziwiło. Pisanie w php i js to moje takie poboczne hobby, nie zawsze mam czas na zgłębianie wiedzy. Są momenty że chce dodać coś nowego na stronę i wtedy działam i męczę się. Dziękuję z a pomoc.
  2. Vit

Udało się rozwiązać ten problem :) użyłem wpisu: */10 * * * * /usr/local/apache/bin/php /share/Web/zapis_cron.php i poprawiłem błędy w testowym pliku zapis_cron.php bo one blokowały działanie. Spróbowałem dodać dane do bazy qsl by sprawdzić taką opcję no i zadziałało :). Co 10 minut pojawiał...
  3. Vit

Tak myślałem ze muszę dodać 2 opcje. Po wykomentowaniu kodu php w pliku zapis_cron.php nie ma błędów no ale nie zapisuje danych do .txt. Spróbuje zrobić zapis do bazy i zobaczę. Już dotarłem do tej strony :) niestety mam tylko Ts112 (bo tu nie było takiej opcji więc wybrałem Ts110). Mam plan...
  4. Vit

Dziękuję za pomoc, przynajmniej dowiedziałem się dlaczego i nauczyłem się jak korzystać z wiersza poleceń, sprawdzać poprawność kodu php :) 1650386576 Dziwi mnie to zachowanie skryptu php bo jak otworze w przeglądarce to zapisuje i otwiera się :(
  5. Vit

Ostrzeżenie: date(): poleganie na ustawieniach strefy czasowej systemu nie jest bezpieczne. *Musisz* użyć ustawienia date.timezone lub funkcji date_default_timezone_set(). Jeśli użyłeś którejkolwiek z tych metod i nadal otrzymujesz to ostrzeżenie, najprawdopodobniej błędnie wpisałeś...
  6. Vit

Wywaliło mi 7 ostrzeżeń w pliku /share/HDA_DATA/Web/zapis_cron.php
  7. Vit

Tak PHP 5.6.40 (cli) (built: Dec 12 2021 13:25:54) Copyright (c) 1997-2016 The PHP Group Zend Engine v2.6.0, Copyright (c) 1998-2016 Zend Technologies
  8. Vit

" /usr/local/apache/bin/php" znalazłem podobny wpis na forum i trochę kombinowałem Rozwiązany - Harmonogram Cron dla pliku php
  9. Vit

Plik php napisałem sam w RJ txtEd Jeżeli otworze go w przeglądarce to działa i towoty plik txt z datą i godziną (to tak tymczasowo) jak zrobić by automatycznie uruchamiał się.
  10. Vit

Plik tymczasowo zapisuje godzinę, ale docelowo ma zapisywać dane z stacji pogody.
  11. Vit

Mam problem z podaniem ścieżki do pliku /share/Web/zapis_cron.php, który będzie się odświeżał co 10 min. Próbowałem tak: */10 * * * * /usr/local/bin/wget -q /share/Web/zapis_cron.php */10 * * * * /usr/local/apache/bin/php /share/Web/zapis_cron.php i nic nie działa :(