Recent Content by vnu007dl

1. V

Pomoc Nie mogę się połączyć z Qnapem przez apkę Qfile

Czyli wracając do mojego problemu zostaje tylko vpn tak? a jak to skonfigurować? Jest może na forum jakis tutorial? vpna trzeba instalować na qnapmie? wybaczcie, ale nie znam się na tych zagadnieniach. ewentualnie gdzie mógłbym otym poczytać, albo jakich słów kluczowych użyć aby to znaleźć...
  2. V

@Butler Także przeszedłem na Play i także straciłem dostęp do Qfile oraz Qmanager z urządzenia mobilnego. Zmieniłem sposób logowania na myQNAPcloud Link v2 - Relay i od tej pory już logowanie poza domem nie stanowi problemu. Możesz wyjaśnić jak to zrobiłeś? W aptece qfile nie mam takiej opcji...
  3. V

Aha no ok rozumiem. Ale dlaczego mogę się dostać do moich plików przez weba, ale nie można przez apke? Tego nie rozumiem
  4. V

Hmm może się narażę na śmieszność, ale no nie rozumiem.No to jaki ja mam problem? Myślałem że opcją myddns jest właśnie po to aby ominąć problem stałego IP? Pozatym jakoś to nie przeszkad,a w tym że mogę się przez przeglądarkę zalogować na myqnapcloud z innej sieci i dziala, więc czemu nie...
  5. V

A jakas hmm darmowa usługa my ddns by rozwiązała problem? Czy to nic nie da? Ewentualnie jakas inna apka na tel która by umiala się połączyć z qnapem?
  6. V

Hmm czy aby napewno? Poprzednio miałem lte na kartę od Playa też. O ile mi wiadomo to na lte też nie ma publicznego IP a działało. Poza tym hmm myślę że dość dużo osób jak nie większość na zmienny IP i co nie na na to metody że się dostać do qnapa?
  7. V

Co do trzech okrętów IP z routera to mam....10.3.118 Czyli to znaczy że mam stały adres? A link to laskosz.myqnapcloud.com
  8. V

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale usługa upnp działa i na routerze faktycznie jest to ustawione Nie rozumiem dlaczego usługa myqnapcloud działa bo mogę się przez stronę zalogować na qnapa, no ale apka qfile się nie potrafi zalogować.
  9. V

Hmm wydaje mi się że to nie Ti, bo już tak robiłem. Może w takim razie coś na routerze trzeba zrobić? Tylko co? Wszystkie problemy zaczęły się po zmianie operatora i routera
  10. V

No wiem, że pisze że nie można uzyskać dostępu. Właśnie dlatego pokazałem ten screen:) Wcześniej miałem neta przez LTE i router huawei i działało od ręki, nigdy nic tam nie konfigurowałem i nie sądzę abym tam miał publiczny IP. W routerze mam inny adres niż podaje z linka który podałeś i nie mam...
  11. V

Cześć Niedawno zmieniłem dostawcę internetu i mam teraz światłowód od play i ich router Kaon. Od tego czasu nie mogę się połączyć z qnapem przez internet, jeśli jestem w innej sieci niż w swojej lokalnej LAN. Co ciekawe przekierowanie portów upnp działa i wszystko tam zaznaczyłem. Mogę się też...
  12. V

Pomoc Jak zmapować w windowsie główny folder dysku?

A mogę spytać, dlaczego to zły pomysł? Udało mi się nieco ten problem ominąć bo taki dostęp mam po prostu w dziale sieć i tam można zrobić skrót w dowolne miejsce i np do menu szybkiego uruchamiania.
  13. V

Tak tak, mam na myśli ten folder główny serwera '/" Hmm niebardzo jestem w stanie zrozumieć ten artykuł, nie znam na tyle angielskiego. Muszę stworzyć jakiś plik?
  14. V

Cześć Mam chyba nietypowe pytanie, nie wiem do końca jak je zadać. W mojej sieci każdy ma swoje konto na pc/ albo własny pc i zmapowany swój folder z qnapa. Jednak ja chciałbym sobie zmapować jako administrator cały ten folder główny qnapa. Czyli chcę zmpować główny adres w sieci lan, czyli u...
  15. V

Pomoc Jak połączyć się ze swoim Nasem z poza sieci lokalnej ?

hej, podpinam sie bo mam podobny problem i nie rozumiem do końca. Również nie mam publicznego ip, a chcialbym miec dostep do serwera poprzez internet spoza mojej sieci LAN. czy bedzie to mozliwe jesli sobie wykupie dostep do jakiegos serwera VPN? a jesli tak to gdzie to ustswic w moim qnapie?bo...