-
Witam
Ten post jest tylko po to by pozbyć się ramki z ukończoną konfiguracją profilu. Niestety wymagania systemowe :(- WRaq
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Pomoc Uszkodzone Porty LAN w TS-509 Pro
Po dłuższej nieobecności w domu i odłączonym zasilaniu od QNAP 509 Pro i po ponownym podłączeniu go do sieci mam bardzo dziwny objaw. Mianowicie opa porty lan świecią wszytskimi lampkami światłem ciągłym. Nie przeszkadzało by mi to wcale, ale niestety karty sieciowe pomimo ustawionej...- WRaq
- Temat
- ts-509
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
TS-x39/509/809 Pro Oficjalny FW (Version 3.2.0 Build 1205)
<wstydnis> Chyba żaden link nie działa prawidłowo. Na serwerach nie ma takowych plików? Ciekawe dlaczego.- WRaq
- Post #2
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
QNAP NMP-1000
Witam serdecznie pomocy Ja mam zgoła ciut inny problem. Obecnie posiadam QNAP'a TS-509 Pro i zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia, lecz bez dysku. Moje pytanie brzmią chyba dość prosto: 1) Czy będzie on współpracował ze swoim braciszkiem i bedzie możliwość odtwarzania z niego...- WRaq
- Post #12
-
Dyskusja Upgrade CPU w TS-509 Pro
I co bawił się ktoś z wymianą procka i dokładaniem RAM'u? Z tego co poczytałem na innych forach to dorzucenie RAM'u nie stanowi żadnego problemu. Co z prockiem? <wstydnis>- WRaq
- Post #9
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Lista kompatybilności UPS'ów z USB ??
Czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek posiada UPS'a innego niż APC z portem USB który jest widzialny przez QNap'a? Chodzi mi o takich producentów jak: CyberPower, Ever, Fideltronik, Orvaldi ?? Bardzo proszę o wypowiedziw tej sprawie.- WRaq
- Temat
- ups
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
QlogR v2 - NAS Monitoring Utility
pomocy Czy toś myśli o nowszych wersjach QNapa'a (chodzi mi o 509, 639, 809, 839 i nowszych) Z tego co widze, to oprogramowonie obsługuje tylko QNapu 4-o dyskowe. Szkoda, że przestało być dalej rozwijane. Bardzo fajnie się prezentuje z wygladu i opisu.- WRaq
- Post #10
-
uprawnienia w phpMyAdmin
Po zainstalowaniu phpMyAdmin wszytskie uprawnienia posiada użytkownik root W dokumentacji QNAP'a jest napisane, że login: root pass: admin Z resztą każdy powinien sobie już poradzić- WRaq
- Post #3
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
xdove i majle za darmo...
Z teco co mi wiadomo, na zmiennym IP masz bardzo małe szanse na uruchomienie swojego serwera pocztowego. Nawet jeśli uda Ci się to i tak _ZAWSZE_ będziesz traktowany jako spamer i nigdy Twoje listy nie trafią tam gdzie trzeba (szczegóły na http://www.au.sorbs.net/). Więc jeśli zależy Ci na...- WRaq
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
TS-509 Pro Official FW (Version 3.1.0 Build 0627)
Muszę powiedzieć, że upgrade z 2.1.1 do 3.1 poszedł bez najmniejszego problemu bez utraty danych za pomodą QNAP Finder. Nowy design jest przerażająco różny od dotychczasowego, to prawie tak jak przesiadka z win2000 na viste. Jeśli chodzi o nowości to bardzo i to bardzo przydatna funkcja SNMP...- WRaq
- Post #2
-
[Q] PC -> QNAP 409 = 12 mb/s dlaczego tak wolno?
[~] # hdparm /dev/md0 /dev/md0: readonly = 0 (off) readahead = 1024 (on) geometry = 17920/2/4, sectors = 7801548800, start = 0 [~] # hdparm -tT /dev/md0 /dev/md0: Timing cached reads: 3488 MB in 2.00 seconds = 1743.86 MB/sec Timing buffered disk reads: 288 MB in 3.05...- WRaq
- Post #19
-
Po sambie mam takie transfery:- WRaq
- Post #11
-
Jak widać na załączonym obrazku udało mi sie uzyskać bardzo satysfakcjonujący wynik zapisu/odczytu ok 55MB/sek przy robieniu kopii bezpieczeństwa całego QNAP'a. Parametry sprzętu: 2 x QNAP 509 Pro Dyski Segate Barracuda ES2 podłączone w trybie SATA 2 (wyciągnięte jumper'y od downgrade do...- WRaq
- Post #9
-
TS-509 Pro/Std Official FW (Version 3.1.0 Beta Build 0529)
Zrobcie testa migracji danych :) Ja nie mam gdzie zrobić backup'u i będę ryzykował upgrade'm na danych. Ale zanim to zrobie upewnie się, że u innych poszło OK. Z niecierpliwością czekam na wyniki....- WRaq
- Post #4
-
Raid 5,5+1, 6 - odzysk danych z QNAP
Witam serdecznie Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość w jakis sposób zabezpieczenia się przed awarią sprzętu QNAP'a (nie dysków). Chodzi mi głównie o możliwość skopiowania konfiguracji ustawień QNAP'a w takie miejsce by po awarji sprzętu (kontroler, płyta, procesor, ram itp) była...- WRaq
- Temat
- raid
- Odpowiedzi: 0
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache