Recent Content by wsnap

1. wsnap

Pomoc Time machine archiwizuje cały dzień

Dobra, inaczej. Mam połączenie kablem do Mac-a, ale mam też połączenie kablem do Devolo. Jak sprawdzić, przez co leci transfer? Śmiej się, śmiej :p Czuję się, jakbym był z 40 lat za murzynami...
  2. wsnap

Dzięki :p czyli co, odpuścić Time Machine? Będzie jakaś różnica, jak pliki pójdą bezpośrednio po LAN z Maca do NAS? Czy to jeden pies? Bo teraz to chyba idą przez rozdzielacz Devolo (czyli z kompa przez wifi, a do NAS po kablu z Devolo). BTW, jak to sprawdzić? Zarzucił sobie człowiek NAS-em, a...
  3. wsnap

To był tylko przykład :D Zdjęć na chwilę obecną jest ponad 15k, o wadze 290 GB :D W tym roku przybędzie pewnie 2x tyle.
  4. wsnap

Serio nie da się wyciągnąć więcej? Ja wiem, że 360 GB to dużo, ale żeby archiwizację robiło 32 godziny? Nie da rady przez USB 3.0 tego przesłać? SiewcaRyżu, pliki od 1,7 do 30 MB, ilość łączna plików 251, waga 2,92 GB.
  5. wsnap

To wrzuty z log od początku archiwizacji: 01.04.2016 09:02:19,449 com.apple.backupd[1879]: Starting manual backup 01.04.2016 09:02:19,450 com.apple.backupd[1879]: Attempting to soft mount network destination URL: afp://TimeMachine@WSFotografer(TimeMachine)._afpovertcp._tcp.local./TMBackup...
  6. wsnap

Bry dzień! :)

Mój pierwszy post już za mną, ale konfiguracja konta ukończona tylko w 83%, więc przywitać się trzeba :) Witam i pozdrawiam z deszczowej Norwegii :)
  7. wsnap

Ok, Tme Machine zaczął porządkować, więc koniec archiwizacji jest bliski :D W konsoli wyszukać "Time Machine", czy "com.apple.backupd" ?
  8. wsnap

I zacząłeś mówić po ludzku ;) Mar 31 19:30:32 iMac-Waldemar com.apple.backupd[889]: Not using file event preflight for Mac Mar 31 20:03:28 iMac-Waldemar com.apple.backupd[889]: Will copy (327,28 GB) from Mac Mar 31 20:03:29 iMac-Waldemar com.apple.backupd[889]: Found 141275 files (327,28 GB)...
  9. wsnap

Czyli zostawić na całą noc? Mam do archiwizacji 360 GB. Nightcom, nic nowego się w logach z Time Machine nie pojawiło. Time Machine od kilku godzin pokazuje "obliczam pozostały czas". To devolocoś to rozsyła sygnał po sieci energetycznej. Mieszkam w domu, ruter u właściciela dwa piętra wyżej...
  10. wsnap

O to pytasz? Mar 31 18:22:53 localhost kernel[0]: Security policy loaded: Safety net for Time Machine (TMSafetyNet) Mar 31 18:22:54 localhost com.intego.WashingMachine.service[48]: [wm_info] Starting version 10.8.6 (848). Mar 31 18:23:02 iMac-Waldemar WindowServer[160]: WSMachineIsAMD: true Mar...
  11. wsnap

No tak, regulamin przeczytany, a człowiek się nie dostosował. Sprzęt to iMac 5k late 2105 z 3,3 GHz Intel Core i5, 24 GB 1600 MHz DDR3, dyskiem 2TB Fusion. Środowisko sieciowe (mam nadzieję, że dobrze to opiszę): Ethernet 1 z NAS do Devolo dLan 500 wifi, Ethernet 2 z NAS do iMaca.
  12. wsnap

To mój pierwszy post na forum, więc witam serdecznie! Posiadam NAS Qnap TS-253PRO z dyskami Western Digital Red Pro 3TB 7200RPM SATA 6Gbps 64MB Cache. Irytuje mnie bardzo wolna archiwizacja za pomocą Time Machine. Przez 4 godziny zarchiwizowało się raptem 146 MB. W większości są to zdjęcia o...