Recent Content by xittam

1. X

Qnap TS-451 - czy warto kupić?

Może i skonstruowane, ale "mój' będzie oszczędzany. Poza tym szkoda pieniędzy, energii i wydalanego CO2 w czasie, w którym w domu nikogo nie będzie czy w nocy kiedy śpimy czy też po prostu wtedy kiedy nie będzie potrzeby jego użycia. Ostatni offtop: znalazłem za podobne pieniądze Asustor AS3104T...
  2. X

Nie przypuszczałem nawet, że stworzono takie demo. Dzięki. Podepnę się pod temat jeszcze a propos dysków. Dysk Seagate IronWolf, 3.5'' 4TB [ST4000VN008] koszt do 600zł, WD Red WD30EFRX 3TB do 600zł, HGST ULTRASTAR 7K6000 4TB 900zł. Proszę o podpowiedź, który z wymienionych dysków...
  3. X

No tak. Źle zrozumiałem, wiadomo że nawet w raid nic do końca nie jest bezpieczne. Offtop: chętnie zobaczyłbym na żywo jak się obsługuje serwer plików qnap/S u osoby z Krakowa - stawiam litr trunku.
  4. X

To mnie zaskoczyłeś, bo cel posiadania nas [przeze mnie] jest taki, żeby docelowo władować 4x8tb w raidzie6 i mieć w miarę spokój z wachlowaniem dyskami zewnętrznymi, bo zostawię sobie 1. I teraz nie wiem już sam...
  5. X

Chcę raidy, boję się o awaryjność dysków 3,4,6,8 itp. Mam sporo sentymentalnych vhs ripów i zapłakałbym się gdyby nagle zniknęły razem z dyskiem. Serio single?
  6. X

Witam Czytałem mnóstwo na temat nasów i mam mętlik w głowie. Chcę się pozbyć 6 dysków zewnętrznych [1 i 2tb] i dane z nich [w 90% filmy UHD, FHD, DVD] przerzucić do NAsa. Chcę go podpiąc przez amplituner do tv kablem hdmi. Wypatrzyłem TS-451 z 1gb za 1700zl w sklepie. Docelowo chcę go...
  7. X

Pomoc w wyborze modelu

Podepnę się pod temat. Znalazłem w sklepie ts-451 za 1700zl. Chcę głównie oglądać sobie z nasa przez amplituner na tv filmy/seriale bez lagów i slideshow. Trochę czytałem, analizowałem i ten 451 raczej spełni wymagania. Czy ktoś może go polecić/miał do czynienia z tym urządzeniem? pozdr