-
Dyskusja ts-251 raid 1, wymiana dysków z 3TB na 4 TB
Ale oczywiście korzystająć z funkcji "wymieniaj dyski jeden po drugim? Czy ot tak w czasie pracy wyciągnąć dysk 1 i włożyć większy i proces wystartuje automatycznie?- Yokusti
- Post #3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja ts-251 raid 1, wymiana dysków z 3TB na 4 TB
WItam, Chcę wymienić dyski z 3TB na 4 TB mam Raid 1, z tym że jak wchodzę w pamięć masową i migawki widzę/przegląd to widzę, że nie ma założonej puli pamięci. Natomiast wchodzę w pamięć masowa migawki/DataVol 1 (ststem) --> mogę skorzystać z "wymieniaj dyski jeden po drugim" czy bez tej puli...- Yokusti
- Temat
- raid ts-251 wymiana dysku
- Odpowiedzi: 11
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Backup plików ze stacjonarnego PC oraz telefonu na QNAP
Witam, Którą aplikację dostępną App Center polecacie do tworzenia kopii zapasowej wybranych plików z PC-->QNAP + telefon-->QNAP? Czy wymagana jest jakaś aplikacja po stronie PC (jak się nazywa?) aby skomunikować z Qnap-em czy też tylko po stronie Qnap? Chciałbym aby była możliwość ustawienia...- Yokusti
- Temat
- backup color
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Brak Plex server w HD station
Czyli oznacza to, że już nie będzie możliwości otworzenia z poziomu HD station? I czy polecacie coś innego w zamian Plex? Jeszcze coś tutaj znalazłem odnośnie problemu. Unable to launch PLEX MEDIA SERVER after QTS upgrade 4.3.3- Yokusti
- Post #4
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Brak Plex server w HD station
Witam, Od jakiegoś czasu zauważyłem, że nie mam Plex serwer z poziomu HD station. W sensie w QTS w przeglądarce widzę ikonę, natomiast po HDMI na telewizorze jak się zaloguję do HD station nie mam ikony Plex server i nie mam jak go uruchomić. Da się to jakoś naprawić? Pozdrawiam Wersja...- Yokusti
- Temat
- brak hd station plex server station
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Plex jakośc dzwięku
Używam HDS. Ale wydaje mi się, że u mnie jest to kwestja TV który wypuszcza dziwnie dzwięk po optycznym i amplituner widzi go jako PCM.- Yokusti
- Post #3
-
Dyskusja Plex brak polskiej czcionki - napisy
Co masz na myśli? Właczam Plex na TV właczam odtwarzanie filmu i nie mam ogonków w napisach....- Yokusti
- Post #3
-
Dyskusja Plex jakośc dzwięku
Zauważyłem, że w amlitunerze rozpoznaje strumień dzwięku jako DTS PCM. Z tego co się orientuję to PCM jest to analogowy dzwięk przetwarzany na cyfrowy. Czy istnieje szansa polepszenia dzwięku? W opcjach Plex znalazłem opcje odtwarzacz/wymuś obsługę dźwięku wielokanałowego...czy istnieje jakaś...- Yokusti
- Temat
- color dzwięku plex
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja Plex brak polskiej czcionki - napisy
Witam, Podczas odtwarzania filmów napisy nie mają polskich znaków. Co zrobić aby były polskie znaki - gdzie zmienić ustawienia. Pozdrawiam- Yokusti
- Temat
- brak napisy plex
- Odpowiedzi: 7
-
Pomoc Plex aktualizacja
Dzięki za informację. Chyba tutaj tkwi bład, że zawsze przed update odinstalowywuję poprzednią wersję. Dzisiaj zrobie bez odinstalowywania. Potwierdzam, bez odinstalowania biblioteki pozostają. Dzięki!- Yokusti
- Post #4
-
Pomoc Plex aktualizacja
Witam, Co jakiś czas wychodzi nowsza wersja Plex. Po zainstalowaniu nowszej wersji za każdym razem muszę budować bibliotekę od nowa. Czy jest jakaś opcja w której zapisał bym ścieżki do biblioteki tak, żeby za każdym razem nie tworzyć tego od nowa? Pozdrawiam Wersja oprogramowania Firmware...- Yokusti
- Temat
- aktualizacja plex
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja Qnap TS-251 przycinanie pod Plex media serwer
Pulpit zdalny był domyślnie wyłączony. Wyłączyłem motion plus (płynny obraz) w TV prawie jest idealnie, ale czasem przy dynamicznej akcji jeszcze widać minimalnie odcięcie. Obecnie jest 60 HZ, sprawdziłem na 25Hz było jeszcze gorzej.- Yokusti
- Post #7
-
Przełączałem pomiędzy 50 i 60 Hz i tak samo...- Yokusti
- Post #5
-
Gdzie tego v-sync'a szukać? W plex nie znalazłem. Jeżeli chodzi o częstotliwość to jaką wartość i gdzie mam to ustawić?- Yokusti
- Post #3