Ostatnia aktywność

Live updates
  • logos
    logos zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc HA przeniesienie z Proxmox na Qnap.
    wskazówka #2 i #3 - bezuzyteczna w Q.
  • logos
    Ale ja bym zrobił backup z poziomu HA i postawił na nowo na VS i odtworzył backup.
  • logos
    AI sugeruje tak, ale nie ćwiczyłem jeszcze tego. Aby przenieść maszynę wirtualną z Proxmox do QNAP Virtualization Station, najlepiej skorzystać z formatu eksportu, który jest obsługiwany przez oba systemy. Oto krok po kroku, jak to zrobić: ✅...
  • Silas Mariusz
    Wyeksportuj obraz do vmdk/vdi. W Virtualization Station przekonwertuj obraz: I tyle.
    • 1749492122457.png
  • P
    PuteR napisał nowy temat.
    Cześć, od nie dawna mam qnap TS-264. Chciałbym z proxmoxa przenieść VM Home Asisstant na Virtual Station na qnapie. Czy da się to jakoś zrobić tak jeden do jednego żebym nie musiał nic specjalnie odbudowywać?? Czy tylko stawiać HA na Virtual...
  • S
    sebatech napisał nowy temat.
    Witam serdecznie Wszystkich, Zwracam się z prośbą o pomoc w kwestii instalacji QVR Pro na TS 253A. Instaluje Apke na końcie admina ten proces jest ok. Natomiast kiedy uruchamiam aplikację pokazuje się ekran, na którym pisze że muszę być na...
    • screen1.jpg
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post karolmys w dyskusji Pomoc QuMagie, Multimedia Console - PROBLEM.
    Wszystko jasne. Wyczerpana pula pamięci na Migawki. Choć na dyskach było dostępnych jeszcze ponad 0,5 TB miejsca to zabrakło miejsca na migawki. Problem rozwiązany. Dziękuje
  • K
    Wszystko jasne. Wyczerpana pula pamięci na Migawki. Choć na dyskach było dostępnych jeszcze ponad 0,5 TB miejsca to zabrakło miejsca na migawki. Problem rozwiązany. Dziękuje
  • Silas Mariusz
    Czy w ostatnim czasie nie brakło przypadkiem miejsca na woluminie? Czy w logach serwera są jakieś informacje, błędy lub ostrzeżenia?
  • K
    karolmys napisał nowy temat.
    Drodzy Pacjent - QNAP TS 251A 2G Chodzi o aplikacje Multimedia Console oraz QuMagie. Aplikacje po jakimś czasie automatycznie zatrzymały się - to jeden problem Po automatycznym zatrzymaniu się teraz nie daje się ich uruchomić. - to drugi...