Ostatnia aktywność

Live updates
  • pecet
    pecet zareagował Lubię to Lubię to do aktualizacji zasobu Rtorrent 15 [x86_64] autora Silas Mariusz.
    MaterialDesign theme not displaying folder/file icons in file browser
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz dodał dla Rtorrent 15 [x86_64] nową aktualizacje: Minor update Przeczytaj więcej o tej aktualizacji...
  • Silas Mariusz
    MaterialDesign theme not displaying folder/file icons in file browser
  • zgoneq
    zgoneq odpowiedział w temacie Pomoc Wymiana dysków w macierzy.
    Cześć, wszystko co napisałeś to prawda - jestem tego świadomy, mniej więcej zaczynałem od '98 w serwisie komputerowym. W mojej sytuacji 2x8 to moje stare, które opuściły zatoki 3-4 a poszły na miejsce 1-2 zastępując 2x4 - te były i są ok. Nowe...
  • pecet
    pecet zareagował Love Love do aktualizacji zasobu Rtorrent 15 [x86_64] autora Silas Mariusz.
    FIX: MaterialDesign not displaying GeoIP flags in Peers list
  • Sycamor
    Sycamor odpowiedział w temacie Pomoc Wymiana dysków w macierzy.
    Albo mogłeś dać nowe dyski SSD na pozycję 1 i 2, domyślam się, że to partycja systemowa. Wiem, to dodatkowy koszt, ale byłoby szybciej i masz nowe dyski, a te, jak pisał Siewca, już się pewnie sporo kręciły, więc mogą paść, co jak sam napisałeś...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post zgoneq w dyskusji Pomoc Wymiana dysków w macierzy.
    Trochę to trwało (jeden dysk nowy okazał się uszkodzony), ale sukces. Tak jak pisał Siewca - wystarczyło na używanych dyskach zdjąć partycję (diskpart - clean) i qnap je rozpoznał jako puste
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Wymiana dysków w macierzy.
    Znaczy sam czyścisz dyski ? bo QNAP tego nie robi. tak poza tym ma to sens .. tylko pamiętaj że montujesz dyski które pewnie się trochę kręciły ;)
  • zgoneq
    zgoneq odpowiedział w temacie Pomoc Wymiana dysków w macierzy.
    Trochę to trwało (jeden dysk nowy okazał się uszkodzony), ale sukces. Tak jak pisał Siewca - wystarczyło na używanych dyskach zdjąć partycję (diskpart - clean) i qnap je rozpoznał jako puste
  • Silas Mariusz
    Tyle że identyfikacja dysków to jest najmniejsjzy problem w tym momencie.
  • M
    Hej, po podłączeniu nowej karty sieciowej pod pci-e, wszystko działa. kupiona karta: https://allegro.pl/oferta/karta-sieciowa-pci-e-1x-rj45-1gb-rtl8111c-sledz-low-profile-17301529711 Typ: LAN Chipset: Realtek RTL8111C Interfejs: PCIe Porty...
  • Pecus
    Na tyle, by zrobić dd znam :) , ale to chyba nie rozwiązuje "problemu" z identyfikatorem sprzętowym dysku. Bo jeśli "dd i po sprawie" to czemu nikt tego nie zaproponował, a widzę tu sporo linuxa użytego w celu odzyskania kontroli po klonowaniu...
  • d97
    d97 zareagował Lubię to Lubię to do aktualizacji zasobu Rtorrent 15 [x86_64] autora Silas Mariusz.
    FIX: MaterialDesign not displaying GeoIP flags in Peers list
  • PLYJO
    PLYJO odpowiedział w temacie Pomoc Moduł akceleratora AI Hailo.
    Dzieki - faktycznie sporo tego ;) - w której sekcji to powinienem szukac urządzenia jezeli używam złącza PCI (albo M2 na płycie) - bo rozumiem ze cos sie powinno wyswietlic nawet jak nie ma sterowników do tego? bios system baseboard...
  • PLYJO
    PLYJO odpowiedział w temacie Pomoc Moduł akceleratora AI Hailo.
    Fakt ze w kompatybilnych modułach Hailo jest tylko jedne moduł - pełny Hailo-8 (HM218B1C2LAE) ale za to w QTS w Core AI wyswietla sie jak byk ze obsługiwany jest tez Hailo-8L (słabsza wersja): Czy moge jakos sprawdzic ze chociaz widzi go w...
    • 1752849445454.png
  • PLYJO
    PLYJO napisał nowy temat.
    Zakupiłem moduł do akceraracji AI Hailo-8L w formacie M.2 B+M taki jak tu LINK i nie moge go zmusic do pracy z QNAP - testowałem z TS462 i TS453D. Próbowałem do podłączyć poprzez przejsciówke M.2 na PCIE (jedna karta no name, druga QM2-2P-244A)...
  • QNAP
    QNAP napisał nowy temat.
    Pełna lista zmian: Changelog
  • Silas Mariusz
    Jakbyś znał troche linuxa, to byś zrobił dd i po sprawie.
  • Kreonium
    Zainstalowany najnowszy Rtorrent 0.15.5-001, ale wiele się nie zmieniło. [17.07.2025 12:23:08] WebUI started. [17.07.2025 12:23:09] Disk Used: 2.2 TiB [17.07.2025 12:37:13] Bad response from server: (0 [error,getopen]) [17.07.2025 18:31:20] Bad...