Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Cześć,
wszystko co napisałeś to prawda - jestem tego świadomy, mniej więcej zaczynałem od '98 w serwisie komputerowym.
W mojej sytuacji 2x8 to moje stare, które opuściły zatoki 3-4 a poszły na miejsce 1-2 zastępując 2x4 - te były i są ok.
Nowe...
Albo mogłeś dać nowe dyski SSD na pozycję 1 i 2, domyślam się, że to partycja systemowa.
Wiem, to dodatkowy koszt, ale byłoby szybciej i masz nowe dyski, a te, jak pisał Siewca, już się pewnie sporo kręciły, więc mogą paść, co jak sam napisałeś...
Trochę to trwało (jeden dysk nowy okazał się uszkodzony), ale sukces.
Tak jak pisał Siewca - wystarczyło na używanych dyskach zdjąć partycję (diskpart - clean) i qnap je rozpoznał jako puste
Trochę to trwało (jeden dysk nowy okazał się uszkodzony), ale sukces.
Tak jak pisał Siewca - wystarczyło na używanych dyskach zdjąć partycję (diskpart - clean) i qnap je rozpoznał jako puste
Hej,
po podłączeniu nowej karty sieciowej pod pci-e, wszystko działa.
kupiona karta:
https://allegro.pl/oferta/karta-sieciowa-pci-e-1x-rj45-1gb-rtl8111c-sledz-low-profile-17301529711
Typ: LAN
Chipset: Realtek RTL8111C
Interfejs: PCIe
Porty...
Na tyle, by zrobić dd znam :) , ale to chyba nie rozwiązuje "problemu" z identyfikatorem sprzętowym dysku.
Bo jeśli "dd i po sprawie" to czemu nikt tego nie zaproponował, a widzę tu sporo linuxa użytego w celu odzyskania kontroli po klonowaniu...
Dzieki - faktycznie sporo tego ;) - w której sekcji to powinienem szukac urządzenia jezeli używam złącza PCI (albo M2 na płycie) - bo rozumiem ze cos sie powinno wyswietlic nawet jak nie ma sterowników do tego?
bios
system
baseboard...
Fakt ze w kompatybilnych modułach Hailo jest tylko jedne moduł - pełny Hailo-8 (HM218B1C2LAE) ale za to w QTS w Core AI wyswietla sie jak byk ze obsługiwany jest tez Hailo-8L (słabsza wersja):
Czy moge jakos sprawdzic ze chociaz widzi go w...
Zakupiłem moduł do akceraracji AI Hailo-8L w formacie M.2 B+M taki jak tu LINK i nie moge go zmusic do pracy z QNAP - testowałem z TS462 i TS453D. Próbowałem do podłączyć poprzez przejsciówke M.2 na PCIE (jedna karta no name, druga QM2-2P-244A)...
Zainstalowany najnowszy Rtorrent 0.15.5-001, ale wiele się nie zmieniło.
[17.07.2025 12:23:08] WebUI started.
[17.07.2025 12:23:09] Disk Used: 2.2 TiB
[17.07.2025 12:37:13] Bad response from server: (0 [error,getopen])
[17.07.2025 18:31:20] Bad...