Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Ale nie chodzi mi o procedurę zwiększenia rozmiaru partycji (tę znam i wykonywałem już).
Chodzi o procedurę wymiany dysku systemowego (pojedynczego) na nowy - większy, bez utraty danych i konfiguracji systemu.
Widziałbym to np. tak (to moje...
Ależ QNAP ma taką procedurę.
Tyle, że ta procedura nie obejmuje tzw. Januszowania.
Po za tym, klonowanie ktore zasugerowales to taka sama procedura jak w przypadku Winowsa.
Tu i tu zrobisz to samo. Tu i tu zwiększysz rozmiar partycji, z wyjątkiem...
Kurcze.
Mam jednak obawy, na dysku, który chcę wymienić (powiększyć), mam parę aplikacji, w tym QuMagie - no tu mogę zrobić backup ustawień.
Poza tym jak widzę w tekście: "(Powyższy opis nie dotyczy konfiguracji dyskowych utworzonych w wersji...
Sprawny , powód - zmieniam sprzęt , preferowany odbiór osobisty , cena 4k , jest możliwość sprawdzenia na miejscu , w zestawie urządzenie + przewód zasilający , kontakt tel 793771406 ew email rafisagatm@gmail.com
WD Red SN700 NVMe WDS500G1R0C - rozmiar i tryb pracy (RAID czy bez) sobie wybierz w zależności od twoich potrzeb (jak potrzebujesz dużo miejsca i RAID-1 to weź dwa 2TB).
My się tu nie znamy, rzucamy tylko literkami w monitor i czasami coś...
Witaj,
jak to mówił pewien reżyser w starym filmie : I to jest bardzo dobra koncepcja :) .
Zdecydowanie polecam takie rozwiązanie, niestety dyski SSD (zwykłe również) mają tę wredną cechę, że padają czasem, jak przysłowiowe muchy i to...
Jeśli się nie uruchomi, to musisz wykonać procedurę opisaną w temacie uruchamiania serwera.
Klonowanie dysku nie jest oficjalnie wspierane przez QNAP i nie możesz liczyć na wsparcie w tej sytuacji.
To działanie jest na własną rękę.
Albo zadziała...
Panowie.
Mam podobną sytuację.
QNAP TS-451
Dysk 1 - SSD - pojedynczy - system
Dyski 2-4 - HDD - RAID5
Na dysku 1 mam też kilka aplikacji i folder z archiwum foto (duuuży) obsługiwany przez QuMagie.
Chcę wymienić dysk 1 na większy.
Czy na...
Witaj,
jak to mówił pewien reżyser w starym filmie : I to jest bardzo dobra koncepcja :) .
Zdecydowanie polecam takie rozwiązanie, niestety dyski SSD (zwykłe również) mają tę wredną cechę, że padają czasem, jak przysłowiowe muchy i to...
W systemie ZFS nie ma możliwości obecnie migracji z RAID 1 na RAID 5.
Możesz rozbudować istniejącą pule dyskową o dodatkowy RAID.
Expanding a Storage Pool By Adding a New RAID Group | QuTS hero 5.0.x
System plików EXT4 zupełnie nie jest...
Dziękuję za szybkie odpowiedzi.
Znalazłem w poradniku QNAP że przy zmianie z QTS na hero muszę zerować dyski i to nie stanowi problemu bo tam jest raptem 300 GB. Tylko nie znalazłem info odnośnie zmiany raid w hero.
To ewentualnie zakupię...
Can I migrate the firmware from QTS to QuTS hero?
zmiana z QTS na HERO = kasowanie dysków KROPKA.
zmiana RAID1 na RAID5 - nie widziałem takiej opcji w HERO
W systemie ZFS nie ma możliwości obecnie migracji z RAID 1 na RAID 5.
Możesz rozbudować istniejącą pule dyskową o dodatkowy RAID.
Expanding a Storage Pool By Adding a New RAID Group | QuTS hero 5.0.x
System plików EXT4 zupełnie nie jest...
Witam wszystkich serdecznie ;)
Aktualnie posiadam TS-464 z 32GB ram i 2 dyskami WD RED PRO 8 TB w raid 1 postawionymi na systemie QTS.
Przyszłościowo myślałem o dołożeniu kolejnych dysków i przejściu na raid 5 w miarę zwiększenia...
Witam wszystkich serdecznie ;)
Od 6 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem mojego pierwszego NASa. Aktualnie posiadam TS-464 z 32GB ram i 2 dyskami WD RED PRO 8 TB w raid 1 postawionymi na systemie QTS.
Przyszłościowo myślałem o dołożeniu...