Ostatnia aktywność

Live updates
  • Silas Mariusz
    A może tam był dysk 8TB?
  • Gw-Service
    Wiesz co mam w zasadzie tam jeszcze jedną wirtualkę z Windows Server 2022 (do testowania itd...) i z niej się snapy robiły. Oprócz tego jeszcze zainstalowany Ubuntu linux station. Rozwiń posprzątane ??
  • Gw-Service
    Witam, maszynę udało mi się zaimportować. Wystarczyło pliki przenieść na QNAP-a. I maszyna się zaimportowała ale niestety nie wstaje. Teraz mam taki komunikat.
    • Zrzut ekranu 2025-08-19 173010.png
  • Gw-Service
    Gw-Service napisał nowy temat.
    Witam Panowie, mam pewien problem i w sumie nie znalazłem odpowiedzi ani na forum, ani w internecie ogólnie. Chciałem swój komputer Windows 11 Pro przenieść do maszyny wirtualnej na QNAP TS-473A. Stworzyłem .vmx, .vmdk za pomocą WMware vCenter...
    • Zrzut ekranu 2025-08-19 125314.png
    • Zrzut ekranu 2025-08-19 125341.png
  • G
    greq333 odpowiedział w temacie Pomoc Zakup rTorrent.
    Tak tak, wiem, niemniej pytam o nowszą "wersję", "edycję" jaką jest Rtorrent 15, bodajże? :)
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Zakup rTorrent.
    Rtorrent-Pro [x86_64] Jest do pobrania.
  • G
    greq333 napisał nowy temat.
    Cześć, Kupowałem już dwa razy licencję rTorrent PRO, niemniej za każdym razem w skutek jakichś nieporozumień/oszustw/niedogadania/złego nastroju/bólu palca u lewej nogi licencja przestawała być wspierana u źródła. Czy kupując po raz trzeci...
  • P
    pczekalski napisał nowy temat.
    Cześć, Walczę z backupowaniem hostingu OVH - nieduży, jakieś kilka GB, ale pierdylion małych plików: parę portali na wordpressie - na mojego QNAPa w domu: OVH->QNAP. Używam do tego połączenia FTP, konfigurowanego bezpośrednio spod HBSa. I co...
  • maj0nez
    maj0nez odpowiedział w temacie Sprzedam Sprzedam qnap TS-233.
    Jak jeszcze nie kupiłeś TS-264-8GB to dołóż kasy i kup pod cztery zatoki.
  • G
    Grzegorz Bielawski napisał nowy temat.
    Tajpej, Tajwan, sierpnia 18, 2025 – QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, ogłosił dodanie Kontynuuj czytanie...
  • S
    sasik007 odpowiedział w temacie Pomoc użycie procesora 100%.
    otwarlem 22 zeby laczyc sie do folderow na qnapie przez sftp ale poczytam o tym tailscale
  • S
    qbittorent yellyfin polaczenia sftp tez otworzylem port 22 ale moze lepiej to zrobic jakos inaczej nawet dodalem sobie juz portainer coraz lepiej mi to idzie
  • S
    teraz czytam zeby bylo bezpiecznie bo w tej chwili pootwieralem porty co najlepiej zrobic?? znalazlem cos takiego Nginx Proxy Manager czy moze cos lepszego?
  • wac_ns
    W Home Assistant warto skonfigurować powiadomienia o poziomie zasilania dla wszystkich czujników zasilanych z bateriami. W przypadku urządzeń Philips Hue, które działają oszczędnie, próg spadku baterii wynosi nawet 75%. Jednakże z uwagi na...
  • wac_ns
    wac_ns zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Czujnik obecności PIR + radar.
    Blame @Silas Mariusz ! Aliexpress : Zigbee Human Presence+ PIR Motion Detection Sensor Luminance Detector Zasilanie bateryjne Obsługa Zigbee2mqtt Home Assistant Karmimy to paluszkami AAA. w Z2MQTT widoczny w HA: NIE DZIAŁA ZGODNIE Z...
  • S
    to jeszcze podpowiedz bo widze opcje odtwarzania w yellyfin web,integrated i external i jak dam te 2 ostatnie opcje to nie odtwarza moze podpowiedz jakie najlepsze ustawienia dla tego klienta?? tez chcialbym cie prosic o takie najlepsze...
  • S
    dzieki wielkie ale nie uzywam tego programu w przegladarce na komputerze a jedynie tv lub apk w tel a szkoda ze w tel nienda sie css zmienic ps nie rozumiem no i nie zapominaj ze jeszcze masz nakład środowiska docker !
  • S
    dobra dziala udalo sie i juz widze plusy z uzywania yellyfin w dokerze zuzywa duzo mniej ramu ps czyli lepiej uzywac wszystkich aplikacji w dokerach??
  • S
    no włąsnie i przy wejsciu na adres zeby zalozyc konto na yellyfin przez web wyskakuje mi logowanie a nie zeby zalozyc konto a zalogowac sie nie moge
  • S
    ale ja nie wpisuje zlego hasla tylko po usunieciu yellyfin zainstalowanego z qpkg i zainstalowaniu dockera nie pasuja juz te dane nie wiem jak ci to wytłumaczyc ehh
  • S
    no to zem narobił i teraz nie umiem sie zalogowac stare konto nie dziala wyskakuje bledne haslo a nowego nie da sie zalozyc bo wchodzi odrazu w ekran logowania