Ostatnia aktywność

Live updates
  • kennymc
    kennymc odpowiedział w temacie Pomoc Disk is full.
    The UI was mostly empty and settings menu went back to the earlier screenshot. The QNAP log also gets spammed full with these relaunch messages
    • 1757442389682.png
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Disk is full.
    Is the UI still missing some parts? Show me settings screen
  • kennymc
    I removed rtorrent. Re-downloaded rtorrent Renamed my old rtorrent download dir to rtorrent-old (I switched to using the Rdownload share for V16) F12 > deleted all forms of storage for rtorrent from the browser Re-installed rtorrent It worked...
  • george2002
    dziękuję za miłe słowa, jak się ma zamiłowanie do napraw a nie tylko zarobek to miło słyszeć takie informacje od klientów 😍🤝👍🥰🤝
  • george2002
    george2002 zareagował Love Love na post Paollo w dyskusji Sprzedam Sprzedam urządzenia Qnap.
    Sprzęt już został naprawiony i świetnie okresowo przeserwisowany, więc bardzo polecam. Zatem nie tylko dobry kontakt i profesjonalizm, ale i elastyczność i sprawność są ich atutami.
  • J
    Aktualizacja: Łączenie przez stronę internetową działa. Zapomniałem o dodaniu portu 8080. QNap finder nadal jednak nie znajduje urządzenia.
  • Silas Mariusz
    are you sure your Rtorrent is properly installed? have you cleaned browser cache?
  • iang
    iang odpowiedział w temacie Pomoc Firmware ts-453Be Pomocy.
    A nie jest tak w tym modelu że system jest w pamięci Nasa a na dysku są tylko dane aplikacji ? Bo po wyjęciu starych dysków i wrzuceniu nowych system wystartował z ustawieniami fabrycznymi (i niepotrzebnie go zaktualizowałem) a potem jak...
  • pecet
    pecet zareagował Love Love do aktualizacji zasobu Rtorrent 15 [x86_64] autora Silas Mariusz.
    Improved performance DHT client fix HTTP connections are now thread-safe Properly connects to both IPv4/IPv6 peers (make sure to disable: Allow to bind specific network adapter/interface) WARNING FOR VPN USERS: Before updating to this version...
  • J
    jotek1967 napisał nowy temat.
    Sprzęt: NAS: TS-364, QTS 5.2.6.3195 Router: Huawei AX3 Geneza problemu: Burza w bliskiej okolicy spowodował przepięcie w routerze. Musiałem wymienić na nowy. Przed wymianą przez 3 lata wszystko działało poprawnie. Problem...
  • kennymc
    Because I got this error and thought doing a clean install might fix it I don't see those options, it doesn't seem to start that far. [nas-admin@NASHOME02 etc]$ df -h /share/Rdownload Filesystem Size Used Available Use%...
    • 1757428030644.png
  • Silas Mariusz
    What was the reason to uninstall previous one? Do you use Rdownload share to store your download? Please provide screen from this: Please provide output from those SSH commands: df -h /share/Rdownload readlink -f /share/Rdownload
    • 1757425234518.png
  • kennymc
    kennymc napisał nowy temat.
    I can't reply on rTorrent Pro so I'll try here I just updated to Rtorrent 16 0.16.0-000 (removed Rtorrent 15 and did a clean install) but I keep getting errors: The disk is full: But when I check nothing is full, which disk is it talking about?
    • Screenshot_20250909_153421.png
    • Screenshot_20250909_153512.png
  • LoCrux
    LoCrux zareagował Lubię to Lubię to do aktualizacji zasobu Rtorrent 15 [x86_64] autora Silas Mariusz.
    Improved performance DHT client fix HTTP connections are now thread-safe Properly connects to both IPv4/IPv6 peers (make sure to disable: Allow to bind specific network adapter/interface) WARNING FOR VPN USERS: Before updating to this version...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz dodał dla Rtorrent 16 [x86_64] nową aktualizacje: Major update Przeczytaj więcej o tej aktualizacji...
  • Silas Mariusz
    • 1757419424951.png
    • 1757419604803.png
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Qnap TS-253D.
    No to teraz debugujesz swój skrypt php i szukasz rozwiązania. Problem dotyczy strony php, ewentualnie konfiguracji, nie problemu z serwerem QNAP.
  • Z
    Zorro8004 odpowiedział w temacie Pomoc Qnap TS-253D.
    Forbidden You don't have permission to access this resource. 1757399462 A po zmianie w pliku php.ini wyrzuca mi to co poniżej: Fatal error: Uncaught mysqli_sql_exception: No such file or directory in /share/CACHEDEV1_DATA/Web/wnioski/db.php:7...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Qnap TS-253D.
    Na początku pliku php wstaw: <?php error_reporting(E_ALL); ini_set('display_errors', '1'); Lub w ustawieniach serwera Web edytuj plik php.ini (i wyłącz opcache jeśli jest włączony, inaczej będzie cachować pliki .php i będziesz mieć zmiany z...
  • Z
    Zorro8004 odpowiedział w temacie Pomoc Qnap TS-253D.
    A taki jest problem że jak wrzucę pliki z php (swój program) to nie otwiera. I tylko taki lekki problem mam.
  • Silas Mariusz
    System operacyjny jest zapisany na dyskach. Jeśli uruchomisz serwer z tymi dyskami które mają firmware z 2019 roku to uruchomi się z 2019 roku
  • iang
    iang napisał nowy temat.
    Witam , czy ktoś posiada firmware do qnap ts-453be z 2019 roku ? Niestety przekonałem się że firmwary nie są kompatybilne wstecz i zaktualizowałem na nasie firmware a potrzebuje wrzucić stare dyski z raidem a one współpracowały właśnie z...
  • Kong
    Kong zareagował Lubię to Lubię to na post degu w dyskusji Pomoc TS-230 Jak wymienić dysk 6TB na 16TB.
    No dobrze. Już odkryłem... Po prostu nie można wcześniej tworzyć kolejnej Puli pamięci. Gdy nie ma Puli pamięci 2 to można na drugim dysku stworzyć wolumin prosty.
  • G
    Grzegorz Bielawski napisał nowy temat.
    Tajpej, Tajwan, września 8, 2025 – QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, ogłosił dziś Kontynuuj czytanie...
  • A
    aobara napisał nowy temat.
    Cześć, od pewnego czasu po którejś aktualizacji qnapa mam problem z HDP - w spisie mam dodane 2 zadania: 1: Backup publica - codziennie 2: Backup VM z Vmware - raz w tygodniu Żadne z nich nie chce się wykonać według ustawionego...
    • 1757319971830.png