Ostatnia aktywność

Live updates
  • wac_ns
    Camera - Send & Save snapshot to mobile device when motion is detected with Conditions. Now with Custom Triggers!
  • Silas Mariusz
    Camera - Send & Save snapshot to mobile device when motion is detected with Conditions. Now with Custom Triggers!
  • wac_ns
    wac_ns napisał nowy temat.
    Hej, uczę się HA, mam postawione na Qnapie w VS Mam kilka urządzeń, między innymi czujnik otwarcia drzwi i stary telefon jako kamera. Chciałbym wysłać powiadomienie na swój telefon wtedy kiedy jestem po za strefą a czujnik drzwi zostanie...
  • Kong
    wiec wracamy do punktu nr 2 Veeam
  • Kong
    Posożytniczo podłączę sie pod wątek: któraś wersja qts i qt hero czysci crona i autorun.sh. Sprawdźcie sobie swoje skrypty bo obudzicie sie bez kastomowych rozwiązań, np jak ja bez polowy backupu przez pół miesiąca. W release note'sach nic nie...
  • george2002
    george2002 zareagował Lubię to Lubię to na post jerry1333 w dyskusji Sprzedam Sprzedam urządzenia Qnap.
    Czytanie ze zrozumieniem to ciężka praca...
  • doc_pb
    ? interfejs jest mam wrażenie taki sam
  • doc_pb
    a QTS czy QuTS ?
  • doc_pb
    doc_pb napisał nowy temat.
    Dzień dobry, od czasu pamiętnego ataku ransomware qlocker mój qnap przestał być dostępny z zewnątrz i qsync działa tylko kiedy jestem z laptopem w domu, a chciałbym wrócić do sytuacji, kiedy synchronizacja odbywa się z każdego miejsca na świecie...
  • doc_pb
    doc_pb napisał nowy temat.
    Witam po dłuższej przerwie. Będę inicjował ts-264 (16gb, 2x1tb na ssd w m2 i 2x8tb na hdd). Chciałbym mieć system i aplikacje tylko na ssd, a pozostałe dane (w tym to co gromadzi qsync, qmailagent) na hdd. Jak inicjować najpierw tylko z ssd, a...
  • Silas Mariusz
    Interesting 0.15.6 is very stable build. Should be working fine. I’m afraid there is some mess with symlinks. I’m on a biztrip until Friday. So if you want we can try to arrange teamviewer on Saturday/Sunday. However if you feel build you use is...
  • B
    Buka313 zareagował Lubię to Lubię to na post Warlock666 w dyskusji Pomoc rTorrent Pro licence/download problem.
    what is going on 1st time bought on qnapclub.eu (updates stopped on there) 2nd time bought on myqnap.org (now updates stopped on there) 3rd tme ? (how long will this last) are you saying people have to keep folking out more money (its more the...
  • K
    Zadziałało, dzięki Tak, wiem, autorun.sh dodawał wpisy do crona
  • K
    karpc napisał nowy temat.
    Dzień dobry, w QNAP TS 431euX QTS 5.x przy reboocie usuwają się wpisy crontab które wcześniej dodaję ręcznie. Próbowałem uruchamiać skrypt dodający wpisy do crontab przy reboocie zgodnie ze wskazówkami na Running Your Own Application at Startup...
  • LoCrux
    @Silas Mariusz Sorry for delay, I had to go on a business-trip and wasn't able to reply. Yes we can do that. Or SSH??? After I returned yesterday, something strange happened. I reverted back to "15.5-002" as it seemed to work best for me...
    • Firefox_Screenshot_2025-09-17T13-53-31.466Z.png
    • Screenshot 2025-09-17 170225.png
    • Firefox_Screenshot_2025-09-17T13-46-49.204Z.png
    • Firefox_Screenshot_2025-09-17T13-38-30.563Z.png
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Auto Unpack.
    Please provide Rdownload/logs after it should unpack. Please also paste screen of autoconfig Paste screen of torrent files inside Please write label name used for downloaded torrent. ( Podpowiedź - The difference between torrenting on a PC and...
  • J
    jaceknovum napisał nowy temat.
    Dzień dobry, Obecnie używam 10(10Tb) dysków jako magazyn plików oraz 2 SSD(240gb) jako przyspieszenie z użyciem pamięci podręcznej. Chciałbym dołożyć QM2-2S-220A i tam wrzucić dwa dyski M2 - WD Red SA500 1TB M.2 2280 SATA III (WDS100T1R0B) i...