Ostatnia aktywność

Live updates
  • Silas Mariusz
    A weż usuń z wirtualnego switcha drugi adapter LAN.
  • E
    elpablo napisał nowy temat.
    Cześć Cały QNAP TS-253e ustawiałem pod LAN2 (ip wewnątrz sieci itp). Przy przenoszeniu go w inne miejsce podłączyłem go do sieci przez LAN1. Zainstalowałem Home Assistant i skonfigurowałem. Wszystko ładnie działało. Niestety jak to słowiańska...
    • qnap1.png
    • qnap2.png
    • qnap3.png
    • qnap5.png
    • qnap6.png
    • qnap7.png
  • E
    elpablo zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Dźwięki z QNAP.
    sam dysk może mieć zaszytą taką funkcje w firmware
  • E
    elpablo odpowiedział w temacie Pomoc Dźwięki z QNAP.
    Dzięki, pomogła wymiana dysków
  • smargul
    smargul zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Jaki system do udostepniania plikow w obrebie domu?.
    oj panie - dam ci przykład z zeszłego miesiąca - gdzie mojemu przełożonemu ustawiłem cały setup do oglądania, zarządzania i żądania filmów wchodzisz na strone A (jellyseer) , wpisujesz nazwe filmu/serialu (bądź wybierasz z listy) weźmy...
  • magicGT
    Wielkie dzieki za szczegoly. Naprawde otwiera oczy. Z lodowki korzystam codziennie I namietnie wiec mam dla niej uzasadnienie. Ten system co bym chcial u siebie postawic planuje wykorzystwyac sporadycznie aby sie porozczulac z blizsza lub dalsza...
  • Sycamor
    Witam, potwierdzam w całej pełni :) . Wspomniana wyżej konfiguracja hula i u mnie, jedynie licz się z tym, że poświęcisz trochę czasu, by się tego nauczyć (poznać funkcjonalność). A w/w Veeam i mnie uratował cztery litery, gdy znienacka padł...
  • sypiamzsasiadka
    sypiamzsasiadka odpowiedział w temacie Pomoc QNAP TS-251 Zasilacz.
    dzieki
  • gonzo
    gonzo napisał nowy temat.
    Dzień dobry! Uprzejmie proszę uczonych w piśmie o pomoc i podpowiedź what next?: - urządzenie QNAP TS-451+ 8GB - kilka dni temu info o aktualizacji oprogramowania układowego - maszyna najpierw przeładowana, później aktualizacja - po aktualizacji...
  • esselite
    Wydaje się , że problem leży w tym, że takim zdarzeniom filtrowanym słowem kluczowym z SysLoga nie jest przypisywany żaden poziom istotności, więc zdarzenie dla Centrum notyfikacji nie istnieje. Reguła powiadomień ma w kryteriach określenie...
    • 1761213584634.png
    • 1761213664283.png
    • 1761214020802.png
  • C
    I tu właśnie pojawia się kolejny problem z tym QNAPem. Przy próbie otwarcia helpdesku pojawia się bład Internal Server Error, a z drugiej strony w ustswieniach sieci pokazuje, że przez żadną bramę nie może dostać sie do Internetu. Oczywiście...
  • esselite
    esselite napisał nowy temat.
    CHciałem ustawić regułę na Syslog, żeby rejestrowało mi zdarzenie rozłączenia wan w routerze i wysyłał wiadomość. O ile wiadomości działają, bo sprawdziłem na innym zdarzeniu, to za grzyba nie chce mi zarejestrować zdarzenia z Sysloga z taką...
    • 1761203656262.png
  • C
    camit napisał nowy temat.
    Witam Mam od kilku dni problem z QNAP TS-832XU. Mam w nim 8 dysków pracujących w RAID-5. Ostatnio dysk 1 rozłączył się i był w ogóle nie wykrywany przez QNAP. Próbowałem go wyjmować i wkładać ponownie - bez skutku. Założyłem więc, że może dysk...
  • G
    galileo87 odpowiedział w temacie Pomoc Dodatkowy ram w QNAP.
    4GB trochę mało więc dołożę, zakładam, że jednak lepiej 4+8 niż 4+4 lecz chciałbym potwierdzenie od znawcy tematu :)
  • magicGT
    Dziękuję Ci bardzo za szybką i merytoryczną odpowiedź. Próbuję dopiero zrozumieć możliwości i ograniczenia ... i terminologię. Zaintrygowałeś mnie tym usypianiem dysków. Poczytałem sobie kilka wątków na różnych forach. Widzę, że nie ma...
  • smargul
    smargul zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Jaki system do udostepniania plikow w obrebie domu?.
    Kupujesz TS-264-8GB (1800 zł) i do tego 1 dysk NVME 512 GB na system 1 NVME 1 TB na śmieci (filmy seriale etc) Dwa HDD (RAID1) Do zdjeć polecam Immich'a - setup jest upierdliwy na początku, ale działa prawie jak Zdjecia Google'a Do filmów...
  • qlex
    Dzięki - napisałem przez stronę, bo do apki helpdesk nie mogę się dostać.
  • qlex
    qlex napisał nowy temat.
    Witajcie, mam TS-228A i zauważyłem, że web GUI mam niedostępne -tj na różnych przeglądarkach z poziomu pulpitu nie mogę otworzyć żadnej aplikacji (tj. klikam na ikonę i nic się nie dzieje). Podobnie z menu hamburger po lewej stronie - otworzyłem...
    • 1761122389101.png
    • 1761122451641.png
  • magicGT
    magicGT napisał nowy temat.
    Witam, Szukam rozwiazania dla udostepniania zdjec, filmow i muzyki w obrebie sieci domowej. Nie potrzebuje udoatepniac zadnych plikow poza moja siecia lokalna. Opcja udostepniania poza domem jest mi potrzebna okazjonalnie ale do takich zadkich...
  • G
    galileo87 napisał nowy temat.
    Witam, Mam krótkie pytanie dotyczące pamięci ram. Przy nowym nabytku: TS-264 mam tylko 4GB ram, chciałbym dokupić dodatkowa kość i pytanie która opcja lepsza: 1. dokupic 8GB ram i mieć sumarycznie 12GB 2. dokupić dodatkowe 4GB i mieć sumarycznie...
  • Silas Mariusz
    Regex is not human readable for first time you see it. It may include very advanced rules. That’s what you probably looking for is simple DOS syntax where asterix * means anything. And in regex it’s: .+ Syntax is like that: /text/ /text/i =...