Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
to nie kwestia wiary :)
pewnie można, nie robiłem tego... widziałem opcję eksportu w GUI Container Station
nie jestem "expertem" uznałem że najlepiej i najbezpieczniej wszystko instalować przez Container Station GUI... nigdy nie korzystałem z...
no właśnie mi zależy... trochę się napracowałem nad ich instalacją, ustawieniami zmiennych środowiskowych... stworzyłem już pierwsze agenty AI, grampsa zasiliłem już danymi, qdrant też już ma bazy :(
ale jeśli to jedyne rozwiązanie mogę podjąć...
włączone wszystkie kontenery.
docker system prune
WARNING! This will remove:
- all stopped containers
- all networks not used by at least one container
- all dangling images
- unused build cache
Are you sure you want to continue? [y/N]...
zakładając że naraz wszystkie kontenery działają i są włączone
możesz wydać komende docker system prune i potwierdzić wykonanie
wywali ona wszystko co nie jest włączone i posprząta co da rade.
zakładam ze nie popełniłeś błędu świeżaka - tj...
Sam jestem ciekaw tych wyników i tego AI zwłaszcza że AI nie jest nauczone systemu i struktury plików QNAP.
Ale pewnie AI zaproponował Ci sprawdzenie zajętości tych kontenerów po ssh za pomocą du ? Prawda?
Cześć,
potrzebuję wsparcia. Chciałbym "przeorganizować" mój serwer NAS.
Posiadam QNAP TVS-474h z QuTS hero!
Mam w nim zainstalowane następujące dyski:
1. SSD 256GB - "System" - foldery udostępnione/systemowe, zainstalowane są również na nim...
Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź. Jutro jak będę w pracy to sprawdzę.
Czy należy także zaznaczyć w konfiguracji uprawnień te opcje które pominąłem:
-odczyt atrybutów,
-odczyt atrybutów rozszerzonych,
-odczyt uprawnień?
Dzisiaj napotkałem na pewien problem: Pliki utworzone przez uczniów np w Excel, Word, Paint mogą zapisywać w udostępnianym folderze odpowiedzi (gdy go tam zapiszą , widzą że ich plik tam jest, lecz nie mogą już go otworzyć i modyfikować, -to...
czaje - bo to ten ARM od Amazona
i to bedzie Twój wielki problem bo FireBird wycofał sie z wspierania tej rodziny procesorów na rzecz arm64
dlatego też niepolecamy tanich nasów .. bo się tylko ludzie wqrwiają że nie działa to czy tamo.
To tutaj zjebka - użyłeś obrazu dockera , który nie będzie aktualizowany
Użyj firebirdsql/firebird - przyzwoita dokumentacja jest na stronie: firebirdsql/firebird - Docker Image
Testuj bo ja wiem ? dbeaver ?
PS: Cokolwiek używasz w dockerze...
Najgorsze jest to, że mamy jeszcze drugiego QNAPa - TS-264, ale nie mogę go użyć :)
Wychodzi na to, że wszystko działa, ale hasło które się pokazuje na dole jest nieprawidłowe.