Ostatnia aktywność

Live updates
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post pecet w dyskusji Wiedza rtorrent zmiana czasu zapisu sesji.
    cat /usr/bin/rtorrent/etc/rtorrent.conf | grep session_save default = 10800 zmiana na np: co 8 godzin (8x60x60 = 28800) w pliku /usr/bin/rtorrent/etc/rtorrent.conf zmień na: schedule2 = session_save, 1200, 28800, ((session.save))
  • pecet
    pecet napisał nowy temat.
    cat /usr/bin/rtorrent/etc/rtorrent.conf | grep session_save default = 10800 zmiana na np: co 8 godzin (8x60x60 = 28800) w pliku /usr/bin/rtorrent/etc/rtorrent.conf zmień na: schedule2 = session_save, 1200, 28800, ((session.save))
  • czarnydb
    czarnydb odpowiedział w temacie Pomoc Zamiana "roli" dysków.
    to nie kwestia wiary :) pewnie można, nie robiłem tego... widziałem opcję eksportu w GUI Container Station nie jestem "expertem" uznałem że najlepiej i najbezpieczniej wszystko instalować przez Container Station GUI... nigdy nie korzystałem z...
  • czarnydb
    no właśnie mi zależy... trochę się napracowałem nad ich instalacją, ustawieniami zmiennych środowiskowych... stworzyłem już pierwsze agenty AI, grampsa zasiliłem już danymi, qdrant też już ma bazy :( ale jeśli to jedyne rozwiązanie mogę podjąć...
  • czarnydb
    włączone wszystkie kontenery. docker system prune WARNING! This will remove: - all stopped containers - all networks not used by at least one container - all dangling images - unused build cache Are you sure you want to continue? [y/N]...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Flexed Biceps Flexed Biceps na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Zamiana "roli" dysków.
    zakładając że naraz wszystkie kontenery działają i są włączone możesz wydać komende docker system prune i potwierdzić wykonanie wywali ona wszystko co nie jest włączone i posprząta co da rade. zakładam ze nie popełniłeś błędu świeżaka - tj...
  • czarnydb
    docker image ls REPOSITORY TAG IMAGE ID CREATED SIZE n8nio/n8n stable 6dd4007d894d 7 weeks ago 1.08GB postgres 17 3128c457f17a 7 weeks...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Zamiana "roli" dysków.
    Sam jestem ciekaw tych wyników i tego AI zwłaszcza że AI nie jest nauczone systemu i struktury plików QNAP. Ale pewnie AI zaproponował Ci sprawdzenie zajętości tych kontenerów po ssh za pomocą du ? Prawda?
  • czarnydb
    czarnydb napisał nowy temat.
    Cześć, potrzebuję wsparcia. Chciałbym "przeorganizować" mój serwer NAS. Posiadam QNAP TVS-474h z QuTS hero! Mam w nim zainstalowane następujące dyski: 1. SSD 256GB - "System" - foldery udostępnione/systemowe, zainstalowane są również na nim...
    • Zrzut ekranu_20260223_195703.png
    • Zrzut ekranu_20260223_195618.png
  • B
    Dziękuję
  • B
    Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź. Jutro jak będę w pracy to sprawdzę. Czy należy także zaznaczyć w konfiguracji uprawnień te opcje które pominąłem: -odczyt atrybutów, -odczyt atrybutów rozszerzonych, -odczyt uprawnień?
  • B
    Dzisiaj napotkałem na pewien problem: Pliki utworzone przez uczniów np w Excel, Word, Paint mogą zapisywać w udostępnianym folderze odpowiedzi (gdy go tam zapiszą , widzą że ich plik tam jest, lecz nie mogą już go otworzyć i modyfikować, -to...
    • 1.jpg
    • 2.jpg
    • 3.jpg
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Serwer firebird na TS-231P.
    czaje - bo to ten ARM od Amazona i to bedzie Twój wielki problem bo FireBird wycofał sie z wspierania tej rodziny procesorów na rzecz arm64 dlatego też niepolecamy tanich nasów .. bo się tylko ludzie wqrwiają że nie działa to czy tamo.
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Serwer firebird na TS-231P.
    To tutaj zjebka - użyłeś obrazu dockera , który nie będzie aktualizowany Użyj firebirdsql/firebird - przyzwoita dokumentacja jest na stronie: firebirdsql/firebird - Docker Image Testuj bo ja wiem ? dbeaver ? PS: Cokolwiek używasz w dockerze...
  • M
    Maciejkoo odpowiedział w temacie Pomoc Serwer firebird na TS-231P.
    Najgorsze jest to, że mamy jeszcze drugiego QNAPa - TS-264, ale nie mogę go użyć :) Wychodzi na to, że wszystko działa, ale hasło które się pokazuje na dole jest nieprawidłowe.
    • Zrzut ekranu 2026-02-23 132027.png
  • M
    Enabling Home Folders | QuTS hero 5.0.x
  • M
    Wszystko w temacie. Pomogłeś po raz kolejny. Dzięki :-)))