Live updates
-
Ssmolam odpowiedział w temacie Dyskusja Zanikające pliki usług postawionych w Container station.Ok, pewnie masz racje ale czy nie może za to odpowiadać, jakiś specyficzny element architektury QNAP-a, wbrew pozorom to nie jest powszechne rozwianie i nie każdy musi znać jego wszystkie tajniki :) Dla minie istotne jest znalezienie przyczyny i...
-
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post pecet w dyskusji Dyskusja Zanikające pliki usług postawionych w Container station.
wydaje się, że pierwsza odpowiedz jest wystraczająca i nie ma co opowiadać o chłopakach (offtop). -
pecet odpowiedział w temacie Dyskusja Zanikające pliki usług postawionych w Container station.wydaje się, że pierwsza odpowiedz jest wystraczająca i nie ma co opowiadać o chłopakach (offtop). -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja Zanikające pliki usług postawionych w Container station.Ależ nikogo nie obrażam. Jeśli są chłopakami od wdrożenia - czyli biorą za to kasę, to ich obowiązkiem jest wiedzieć takie rzeczy - zwłaszcza że jest to elementarna wiedza nt linuxa, czyli notabene platformy „ich” softu. Skoro są to tylko te... -
Ssmolam odpowiedział w temacie Dyskusja Zanikające pliki usług postawionych w Container station.@Mariusz jestem daleki od oceny kompetencji innych ludzi po tym, co ktoś o nich napisał w internecie. Jeżeli chcesz pomoc to odnoś się do przedstawionego problemu a nie obrażaj osób których nie znasz. Ja też nie jestem alfą i omega dlatego...
-
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja Zanikające pliki usług postawionych w Container station.Jak powyżej. Gdzie są zamontowane dane? A może jakiś zewnętrzny soft korzysta z tych plików? 1787218509 Po za tym chłopaki sprawdzili. Uja sprawdzili. Zostawiliby lsof w petli lub doinstalowali inotify z opkg. Chłopaki nie mają pojęcia co robią. -
QNAP AI Assistant odpowiedział w temacie Dyskusja Zanikające pliki usług postawionych w Container station.Krótko: najczęściej powodami „znikania” plików w Container Station są: użycie tymczasowych katalogów (tmpfs lub /mnt/HDA_ROOT) zamiast trwałego share (np. /share/Container), automatyczne czyszczenie /tmp przy restarcie, konwersja sterownika...