-
Pomoc Qlocker - atak na Qnapy
dunno, dopiero powoli sie na to szykuje zeby samemu cos zlozyc i postawic. A ich gotowce nie wiem po ile chodzą :(- Ciangi
- Post #85
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
A ja Ci powiem że używam Asusow z 5 lat i udostępniam wiele usług na zewnątrz i bezpiecznie :)- Ciangi
- Post #75
-
Universal Hack and Play / Co to jest UPnP i jakie kryje zagrożenia? | Blog | SEQRED Rozumiem, że jeśli uPNP na routerze jest wyłączone a w qnapie włączone to router mapowań portów i tak nie zrobi?? Więc najważniejsze żeby uPNP na routerze było wylaczone- Ciangi
- Post #60
-
Patrząc na załączony screen zastanawiam się co ludzie myśleli w momencie klikania na przycisk "Next", przecież to samo prosi się o nieprzyjemności.- Ciangi
- Post #57
-
Pomoc Organizacja sieci dla Qnapów dla wielu publicznych adresów IP
sa z jednej puli. Rozumiem, ze masz na mysli switch z 10x vlanami. i Dałoby sie w nim ustawic tak zeby wszystkie pakiety przychodzace z publicznego 1.1.1.1 wchodzily do VLAN1, wszystkie z publicznego 1.1.1.2 do VLAN2 itd.? i tak samo da sie ustawic niezalezne przekierowywanie portow?- Ciangi
- Post #9
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
a jak to sie ma jesli chodzi o bezpieczenstwo? Jest to tak samo bezpieczne jakbym mial 10 osobnych fizycznych routerow? w sensie jak ktos wlamalby mi sie na jeden LAN to nie mialby latwiejszego dostepu do pozostalych?- Ciangi
- Post #6
-
Czyli jeśli zrozumiałem dobrze to musiałbym mieć 20 portowy router i wtedy 10 portow konfiguruje jako WAN i 10 portow jako LAN?- Ciangi
- Post #4
-
Witam, Pytanie 1. Mam do rozdysponowania 10 adresów publicznych IP. Mam też 20 Qnapów. Potrzebuje ustawic to w taki sposób: Adres Publiczny 1: 1.1.1.1 DHCP 192.168.1.0/24 Qnap 1 : 192.168.1.10 Qnap 2 : 192.168.1.11 Adres publiczny 2: 1.1.1.2 DHCP 192.168.2.0/24 qnap 3 : 192.168.2.10 qnap 4...- Ciangi
- Temat
- ip
- Odpowiedzi: 9
-
Pomoc Problem z klientem OpenVPN - Qnap od wieków nic z tym nie robi?
Jedyne co mi pozostało do sprawdzenia to wziąć qnapa klienta i podlaczyc jeszcze do innej sieci, bo w sumie patrząc na testy to te qnapowe klienty co testowalem wychodza z tego samego routera, więc może tutaj jest coś nie tak... a co do routera, Zyxel dla mobilnego netu jest nieporządny? Dzisiaj...- Ciangi
- Post #34
-
serwer vpn stoi na mobilnym necie bodajze od orange, czyli kupilem sobie routerek Zyxela i wlozylem karte SIM, dlatego tak bardzo zalezy mi na tych automatycznych reconnectach, bo w godzinach szczytu takich jak np. ta bardzo czesto zrywa polaczenie... Qnapowe Klienty stoja na swiatlowodach...- Ciangi
- Post #32
-
raz przeszlo, ciekawe czy drugi.. ok widze drugi raz tez- Ciangi
- Post #30
-
a czekaj zrestartuje router zobaczymy czy automatycznie Ci przywroci. Zrobie tak dwa razy.- Ciangi
- Post #28
-
no widzę, że jesteś z tym że nie masz żadnych błędów w /var/log/network/QVPN.log ?? ani w swoim dzienniku, że connection fail ?- Ciangi
- Post #26
-
czekaj czekaj, zapomniałem wylaczyć połączenie z innego qnapa, dlatego pewnie dostać się nie mogłeś. spróbuj teraz się dostać: forumqnap / lol12345 Jeśli chodzi o config to tak, zmieniłem tylko to, że ustawiłem logowanie po nazwie użytkownika, dzięki temu mogę przydzielać w katalogu...- Ciangi
- Post #24
-
hmmm, czyli to znaczy ze cos z moimi routerami jednak??- Ciangi
- Post #20
-
A mógłbym Ci jakoś podesłać .ovpn i login/haslo do testowego konta i byś tylko powiedział czy wszystko u Ciebie pokazuje, że ok?- Ciangi
- Post #17
-
ok, polaczylem sie po jednej i drugiej stronie przez Windowsa i maks co mogę puścic po jednej i drugiej stronie to:- Ciangi
- Post #15