1. QNAP

Instrukcja obsługi Nie mogę zalogować się domyślnym hasłem do mojego QSW-M3216R-8S8T / QSW-M3212R-8S4T

Scenariusz Możesz napotkać problem przy pierwszej próbie zalogowania się do QSW-M3216R-8S8T / QSW-M3212R-8S4T, używając adresu MAC jako domyślnego hasła. Ten problem został rozwiązany w nowszych wersjach oprogramowania układowego 3.0 i wyższych. Rozwiązanie Aby rozwiązać ten problem...
  2. QNAP

Instrukcja obsługi Jak zresetować dane uwierzytelniające konta za pomocą przycisku reset na zarządzanym przełączniku?

Przegląd Jeśli przełącznik został skonfigurowany nieprawidłowo i nie masz dostępu do interfejsu QSS, możesz wykonać twardy reset, aby zresetować hasło przełącznika. Odpowiedź Podłącz kabel zasilający do gniazdka elektrycznego. Włącz przełącznik. Zlokalizuj przycisk reset na urządzeniu...
  3. QNAP

FAQ How do I reset my switch to default factory settings using the reset button on the switch?

Przegląd Jeśli przełącznik został skonfigurowany nieprawidłowo i nie masz dostępu do interfejsu QSS w celu zresetowania przełącznika, możesz wykonać twardy reset, aby zresetować hasło lub przywrócić przełącznik do ustawień domyślnych. Odpowiedź Podłącz przewód zasilający do gniazdka...
  4. QNAP

Instrukcja obsługi Jak utworzyć sieć VLAN dla gości bez umożliwiania klientom dostępu do urządzeń podłączonych przez LAN na routerze QHora-301W?

QHora-301W Rozwiązanie Użytkownicy mogą teraz łączyć się z siecią dla gości bez możliwości dostępu do urządzeń podłączonych przez LAN na routerze. Dodatkowe informacje Jak skonfigurować serwer DHCP na routerze QHora-301W?
  5. QNAP

Instrukcja obsługi Najczęściej zadawane pytania dotyczące QuWakeUp

QuWakeUp
  6. QNAP

Instrukcja obsługi Jak używać urządzenia pamięci USB z QuWakeUp?

QuWakeUp Szczegóły Urządzenia pamięci USB mogą być używane do aktualizacji oprogramowania układowego, pobierania raportów debugowania oraz tworzenia kopii zapasowych i przywracania konfiguracji systemu urządzenia QuWakeUp. Przed wykonaniem tych zadań upewnij się, że urządzenie pamięci USB...
  7. QNAP

FAQ Czy routery QNAP obsługują połączenia Secure Shell (SSH)?

Szczegóły Nie, routery QNAP nie obsługują połączeń SSH. SSH jest powszechnie używany do celów debugowania; jednak nieautoryzowane połączenia SSH i słabe hasła mogą narazić urządzenie na ataki z zewnątrz.
  8. QNAP

Instrukcja obsługi Jak zainstalować QMiroPlus-201W

QMiroPlus-201W Scenariusz Niedawno kupiłem QMiroPlus-201W i próbowałem go zainstalować. Wszystko działało, gdy NAS był podłączony bezpośrednio do mojego komputera. Ale gdy próbuję podłączyć NAS do sieci domowej, Qfinder nie wykrywa urządzenia NAS. Rozwiązanie QMiroPlus-201W to hybrydowe...
  9. QNAP

Instrukcja obsługi Czy QuFirewall zablokował moje urządzenie, uniemożliwiając mu połączenie z NAS-em?

Oprogramowanie QuFirewall 2.4.1 i nowsze Systemy operacyjne QTS QuTS hero QuTScloud QVP Scenariusz Problemy z łącznością między Twoim urządzeniem a NAS-em QNAP, połączone z jednoczesną utratą dostępu do samego QuFirewall, sugerują potencjalną zmianę konfiguracji w QuFirewall. Adres IP...
  10. QNAP

Instrukcja obsługi Dlaczego mój NAS nie jest dostępny lub nie jest widoczny w Qfinder Pro po awarii zasilania?

QTS, QuTS hero Przegląd Po nagłej awarii zasilania lub skoku napięcia NAS może nie być już widoczny w Qfinder Pro, niedostępny przez interfejs sieciowy lub nie uruchamiać się. Możliwe objawy to: Brak aktywności diod LED ani sygnałów dźwiękowych podczas uruchamiania Diody LED wydają się...
  11. QNAP

Instrukcja obsługi Jak zachować dane na obu węzłach po zdarzeniu split-brain w klastrze HA QNAP?

Scenariusz Po zdarzeniu split-brain w klastrze High Availability (HA) oba węzły mogą zawierać unikalne lub niezsynchronizowane dane. Aby uniknąć utraty danych, możesz chcieć zachować dane na obu węzłach przed ponownym dołączeniem węzła do klastra. Dwukierunkowa synchronizacja Hybrid Backup Sync...
  12. QNAP

Instrukcja obsługi Czy oryginalny węzeł pasywny będzie działał po usunięciu klastra HA?

Wyjaśnienie Po usunięciu klastra wysokiej dostępności (HA) oba urządzenia NAS powrócą do trybu samodzielnego. Ponieważ usługi w klastrze HA są zarządzane i udostępniane przez węzeł aktywny, po usunięciu klastra należy dostosować określone ustawienia na oryginalnym węźle pasywnym, aby uniknąć...
  13. QNAP

Instrukcja obsługi Czy potrzebuję osobnych danych logowania do QVR Center i QTS?

Przegląd QVR Center i QTS wymagają osobnych danych logowania. QVR Center działa w oparciu o odrębny system uwierzytelniania, co wymaga unikalnego zestawu danych logowania. Rozwiązanie Podczas pierwszego logowania do QVR Center należy utworzyć nowe konto, wykonując poniższe kroki: Otwórz...
  14. QNAP

Instrukcja obsługi Dlaczego nie mogę użyć konta QTS do logowania w QVR Center?

Przegląd QVR Center działa w oparciu o odrębny system uwierzytelniania, niezależny od QTS. W związku z tym nie można użyć konta użytkownika QTS do uzyskania dostępu do QVR Center. Rozwiązanie Przy pierwszym logowaniu do QVR Center należy utworzyć nowe konto, wykonując poniższe kroki...
  15. QNAP

Instrukcja obsługi Jak zresetować hasło do QVR Center?

QVR Center 2.2.0 lub nowsze wersje Przegląd Możesz zresetować hasło, jeśli je zapomniałeś. Uwaga: to rozwiązanie działa tylko dla kont z uprawnieniami administratora w QVR Center. Rozwiązanie Aby zresetować hasło do QVR Center, wykonaj poniższe kroki: Kliknij Zapomniałem hasła na...
  16. QNAP

Instrukcja obsługi Jak przekonfigurować cele iSCSI na moim NAS po usunięciu go z klastra HA?

Scenariusz W klastrze wysokiej dostępności (HA) oba węzły synchronizują wszystkie dane i ustawienia, aby funkcjonować jako jedna całość, dzięki czemu węzeł pasywny może natychmiast przejąć usługi w przypadku awarii węzła aktywnego. Oznacza to, że jeśli istnieją jakiekolwiek konfiguracje celów...
  17. QNAP

Instrukcja obsługi Jak zastosować certyfikat SSL myQNAPcloud na moim NAS po zakupie licencji?

Dotyczy produktu myQNAPcloud 1.0.90, 1.1.90 i nowsze SSL 2.2.71 i nowsze License Center 1.8.56, 1.9.56, 2.0.42 i nowsze Procedura Po zakupie certyfikatu SSL myQNAPcloud należy zastosować certyfikat na NAS. Procedury różnią się w zależności od miejsca zakupu certyfikatu SSL...
  18. QNAP

Instrukcja obsługi Jak mogę zapewnić bezpieczeństwo klucza szyfrowania w myQNAPcloud Storage i co się stanie, jeśli go zapomnę?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Zapewnienie bezpieczeństwa klucza szyfrowania jest kluczowe dla ochrony osobistego sejfu i jego zawartości. Aby zachować jego bezpieczeństwo, należy przechowywać klucz szyfrowania w bezpiecznym miejscu, znanym wyłącznie Tobie. Nie udostępniaj klucza...
  19. QNAP

Instrukcja obsługi Co mogę zrobić, jeśli Qfile nie przesyła automatycznie plików?

Qfile Pro Problem Qfile Pro nie przesyła automatycznie plików, ponieważ pojawia się komunikat o błędzie ostrzegający o nieprawidłowej nazwie użytkownika lub haśle. Rozwiązanie Automatyczne przesyłanie plików może nie działać, ponieważ Qfile Pro nie jest zalogowany na urządzeniu QNAP przy...
  20. QNAP

Instrukcja obsługi Jak przenieść licencję na stanowiska z jednego serwera NAS na drugi na stronie License Manager

Strona License Manager (QNAP License Manager) Rozwiązanie Najpierw upewnij się, że zarówno oryginalny serwer NAS, jak i docelowy serwer NAS są połączone z Internetem i że oba są zalogowane na to samo konto QNAP ID w aplikacji myQNAPcloud. Uwaga: Jeśli oryginalne urządzenie NAS uległo...