-
Archiwum pyload przez androida
Hejka, Próbował ktoś z Was łączyć się z pyload na serwerze przez np. tablet z androidem? Ja właśnie wrzuciłem apke na tablet ale za bardzo nie wiem jak to skonfigurować ☺ hm, nie chce się coś łączyć z pyload OK już się łącze :) ale przez PC ściąga pliki a przez tablet nie chce.- Maverick23
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
M
Pomoc Montowanie udziałów sieciowych CIFS i NFS w QNAP
...pobrać ? Jeszcze jakby to był zbiór tysiąca plików które zmieniają się co chwilę, można byłoby walczyć np wgetem ze skryptem w cronie aby jakoś to zautomatyzować. Jeśli chcesz to robić na Qnapa zdalnie lub z pominięciem PC to użyj w/w wgeta lub wrzuć w pyload ftp://user:password@host:port/path.- mariuszsal
- Post #15
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
M
Pomoc Pyload problem z pluginem NetloadIn
Pomogło mu zrestartowanie. Jakbyś spojrzał w logi zobaczyłbyś że pyload prosi się co chwilę o restart bo przeprowadził aktualizację.- mariuszsal
- Post #4
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
M
Daj wyciąg z loga pomiędzy: INFO Rozpoczynam pyLoad 0.4.9 do INFO pyLoad is up and running- mariuszsal
- Post #2
-
Witam; Dzisiaj zainstalowałem PyLoad 4.9 w przeglądarce(Opera) poustawiałem wszystko mam konto premium NetloadIn dodane linki zdefiniowany katalog i lipa nie pobiera.W plugins wybrałem NetloadIn- swierszcz33
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja Zarządzanie użytkownikami dla wielu aplikacji
Ale to chyba nie wina systemu QNAP albo samego Linux/Unix'a no nie? Tylko autorów aplikacji... Albo jedno i drugie... Bzdura nigdzie tak nie ma. Dopóki nie używasz systemu jako środowiska do hostowania usług/aplikacji na świat, dopóty możesz używać poświadczeń systemowych. Przykład: Scenario...- Silas Mariusz
- Post #3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Zarządzanie użytkownikami dla wielu aplikacji
...mi o to że utworzeni użytkownicy na serwerze mają nic do aplikacji dodatkowych uruchamianych na serwerze. Dostęp do panelu jedna baza, pyload druga baza, virtualka trzecia baza, rtorrent, pretashop kolejna i tak dalej. No kurde zarządzanie 3-4 bazami dla docelowo 10-30 użytkowników dla...- spietrza
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Przycinanie XBMC
.../KVM/extra/remote-viewer_3_12_6_v0573.tar.7z Extracting remote-viewer_3_12_6_v0573.tar Everything is Ok Size: 112558080 Compressed: 15794054 rm: cannot remove `/tmp/QVM_INOTIFY.pid': No such file or directory OK Enable Optware/ipkg Starting pyLoad Daemon PID 19944 Python is disabled. .- eustachy
- Post #34
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Dyskusja Przycinanie XBMC
...stop Stop qpkg service: Disable Optware/ipkg cat: /tmp/HD_Station-QKVM_Win_2012_R2.pid: No such file or directory Python is disabled. Stopping pyLoad waiting for pyLoad to quit pyLoad successfully stopped Shutting down local display services: basicsetting ldsetting_nologin qldsd ldsetting...- eustachy
- Post #32
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Archiwum PyLoad i problem z widocznością plugin
Witam wszystkich, po kilku instalacjach programu, odinstalowaniu ( AppCenter oraz ipkg ) zainstalowałem ponownie PyLoad przez AppCenter Odpala się, widzi aktualizację, restartuję i bah. Kompletnie nie widzę nowych pluginów przy wyborze konta lub po prostu w zakładce Plugin Info PyLoad Python...- spietrza
- Temat
-
M
Dyskusja Pyload problem z pluginem Turbobit
Jeśli z app center to tam bodajże była 2.7. Jest na forum temat o pyload i pluginach wiec może tam coś znajdziesz. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk- mariuszsal
- Post #4
-
Archiwum IPKG i odinstalowanie programu
Zainstalowałem program przez IPKG. Oczywiście nie widzę go w AppCenter ale działają. Chcę odinstalować PyLoad i znalazłem ścieżkę /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/Optware/share/pyload oraz pyload-configuration oraz python2.5 /opt/bin . Czy wystarczy że skasuję wszystkie pliki dotyczące tych projektów...- spietrza
- Temat
-
Jaką masz wersję PyLoad oraz Pythona ?? Próbowałeś zresetować program ??- spietrza
- Post #2
-
Pomóżcie, jeżeli możecie, bo od pewnego czasu pojawił mi się następujący problem w Pyloadzie, który wcześniej działał prawidłowo: Nie mogę zarejestrować nowego konta z Turbobit.net (stare mi wygasło). Po wprowadzeniu loginu i hasła Pyload nie rozpoznaje go jako konta aktywnego. Natomiast...- Rudi
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Pyload problem z pluginem Rapideo
ahh oki może uruchomiony PyLoad. Ok wyłączę i sprawdzę jutro. Dzięki i nie męczę do końca roku. Dziękuję bardzo :-) [Edit] Wyłączyłem PyLoad i mogłem dodać użytkownika bez problemu. Dzięki Kurdę wszystko działało fajnie. Ale po 24h około znowu Captcha do wpisywania. Może opcja w pluginie...- spietrza
- Post #78
-
M
Albo uprawnienia albo masz uruchomiony pyload który blokuje ci dostęp do bazy. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk- mariuszsal
- Post #77
-
No bimber wchodzi dzisiaj znakomicie. Wiesz co jak mam Cię jeszcze linii mam problem z dodaniem użytkownika [/share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/pyload] # python2.5 pyLoadCore.py -u Exception in thread Thread-1: Traceback (most recent call last): File "/opt/lib/python2.5/threading.py", line 486, in...- spietrza
- Post #76
-
@mariuszsal wyłączyłem Pyload, poprawiłem w hoster plik Exception as e na Exception, e i zaczęło działać. Ale jutro zobaczymy czy będzie dalej działać. Odezwę się w temacie .Dzięki- spietrza
- Post #74
-
Faktycznie zapomniałem o aktywacji. Ok aktywacja poszła i reset PyLoad Efekt jest i tak że coś przy aktywacji nie idzie dobrze. Ilość parametrów nie zgodna chyba co ?? 774 26.12.2014 19:47:01 INFO shutting down... 775 26.12.2014 19:47:02 INFO Download aborted...- spietrza
- Post #70
-
Dobrze, odinstalowałem PyLoad, odinstalowałem Python 2.7. Zainstalowałem wg @mariuszsal instrukcji #50 . Python zaintalowany, póżniej 4.9 PyLoad. Odpalony PyLoad i log przed wgraniem pliku 3 20.04.2011 12:14:28 INFO ExternalScripts loaded, activated True 4 20.04.2011 12:14:28...- spietrza
- Post #68