-
Archiwum UPS do Qnapa
Cześć, wyłączyłem UPS i już się nie włącza :). Pewnie bateria. Ale zastanawiam się czy polecacie jakiś UPS (może być używany) który będzie kompatybilny z TVS-671 (żeby po zaniku zasilania go wyłączał)? Dodatkowo chciałem podpiąć pod niego miniPC i router. Może Cyber Power Value Pro 1000VA/550W...- Damian
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Jitsi Meet
Ale co nie tak w 3 punkcie? Widzę na screen że masz plik .env, który powstał z env_example.- Damian
- Post #14
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Pomoc Instalacja Aeotec Z-Stick Gen-7 dla VS Home Assistant
Ale jaki jest problem/błąd? Kiedyś jak się tym bawiłem to posiłkowałem się QNAP - Home Assistant Supervisor w VirtualizationStation. Jest tam pod punkt o udostępnieniu dongla do VM.- Damian
- Post #2
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja FTP Problem
Pewnie to nie to, a może hasło ma jakieś znaki specjalne? Może spróbować je usunąć/zmienić hasło na jakieś proste?- Damian
- Post #9
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Brak możliwości zapisu do /config przez docker
Tak się tylko zastanawiam. Pisze, że brak miejsca. Może warto zmienić -v /Container/Sonarr:/config na pełną ścieżkę? Np. /share/Container/Sonarr (duże, małe litery mają znaczenie). Dodatkowo, nie kończy czy się miejsce na jakimś dysku?- Damian
- Post #5
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Aplikacje Qnap
A działa ci internet z nasa? Np. połącz się po ssh do serwera i ping google.pl- Damian
- Post #8
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Aplikacje Qnap
A coś z tego? What shoud I do if App Center fails to list the apps?- Damian
- Post #4
-
Dyskusja Aplikacje Qnap
A jakie masz dodane repozytoria? Download - App Center - dodatkowe repozytoria z aplikacjami dla QNAP- Damian
- Post #2
-
Dyskusja Po aktualizacji firmware do wersji 5.2.2 2950 nie można się zalogować
Może poszedł reset do ustawień fabrycznych? Wtedy hasło to MAC pierwszej kary sieciowej i user admin- Damian
- Post #18
-
Dyskusja Pulpit zdalny przez openVPN
Oczywiście musisz też przekierować porty ręcznie. Dobrze jakbyś miał dostęp do routera i sam dodał przekierowania.- Damian
- Post #18
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Bardzo cichy HDD 6 lub 8TB do nas w listopadzie 2024
Niestety, jak chcesz cicho to SSD.- Damian
- Post #3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Jak udostępnic ftp na zewnątrz
Powinieneś mieć to wyszczególnione w umowie z dostawcą i przeważnie jest za to dodatkowa opłata.- Damian
- Post #4
-
Dyskusja MariaDB 10 - dostęp z zewnątrz
Masz na QNapie firewall włączony? Może coś z tego zadziała: link- Damian
- Post #4
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Przy piwie Głośne dyski w nas
Dyski 6TB. Nas trafił do szafki ale i tak nie pomogło. Zastanawiam się nad zakupem Samsung SSD na multimedia. Ciekawe ile taki dysk popracuje 24h na dobę z dużą ilością operacji.- Damian
- Post #3
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Przy piwie Głośne dyski w nas
Cześć, mam nas TVS-671, system na ssd oraz w raid 5 - 4x WD RED. Niestety ale te dyski to maskra, nie można spać w tym samym pokoju co jest nas. Ktoś orientuje się, czy są hdd, które są ciche? Czy lepiej myśleć o jakiś ssd (jeśli tak to jakich)?- Damian
- Temat
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Backup przestał działać. File system is set to "read-only" or "read/delete".
A jest wolne miejsce?- Damian
- Post #3
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Nieznana grupa użytkowników o nazwie 1002 ma dostęp RW do folderów na serwerze
A to nie jest tak, że ID zostają po grupie która była ale została usunięta?- Damian
- Post #5
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Przy piwie Drukarka termiczna NIIMBOT B3S
To daj znać jak się sprawuje. Bo chodzi mi po głowie coś podobnego. Sprawdzałeś po ile i czy są zamienniki?- Damian
- Post #2
-
NAS QNAP TS 364-8G
Ja bym pomyślał o VPN a resztę ruchu zablokował- Damian
- Post #10
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja NETBAK PC AGENT
I trochę standardowe rzeczy przy takich problemach sprawdzenie na innej przeglądarce/w trybie private.- Damian
- Post #6
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)