-
Qnap czy chmura
Polecam Asustora :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk- killjoy
- Post #13
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Ciągłe skrobanie po dysku w nowyQnap 453BE pomimo wyłączonej sieci LAN/WIFI
Tak czytam sobie o tych IronWolfach i nie wiem czy dobrze zrobiłem kupując IW - co prawda na razie tylko jeden ale jak ma mi hałasować w salonie to chyba się wk..ę !- killjoy
- Post #25
- Forum: Zarządzanie dyskami, SSD i HDD Spin Down
-
Dyskusja Ciągłe skrobanie po dysku w nowyQnap 453BE pomimo wyłączonej sieci LAN/WIFI
Nie chcę cię martwić ale na tym dysku masz coś - kopię partycji systemowej QTS-a więc to nie jest tak że masz "czysty" dysk no i dochodzi jeszcze chyba software-wy system monitorowania IronWolfów obecny w Qnapach - może to on jest winny :s.- killjoy
- Post #10
- Forum: Zarządzanie dyskami, SSD i HDD Spin Down
-
Wiedza Plex, Kodi, Egreat….. Jak oglądać filmy?
Zgadza się :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk- killjoy
- Post #16
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Nie no ja wiem ze HDR dziala - pisząc „marketing” miałem na myśli dane podawane przez producentów - Qnap podaje HDMI 2.0 ale czy przechodzi HDR ? Przez kodi na pewno nie - Kodi i HDR to tylko na shieldzie i chyba na windowsie 10. Na linixie nie ma HDR. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk- killjoy
- Post #15
-
Zdajesz sobie sprawę, że oznaczenie portu hdmi jako 2.0 nie oznacza automatycznie, że wypuści on sygnał HDR ? Mam komputer ze złaczem hdmi 2.0 i on NIE wypuszcza HDR-u. To tylko marketing :(. Przy okazji Kodi nie wypuszcza HDR-u, chyba że czegoś nie wiem.- killjoy
- Post #12
-
Może nie, jakieś egzotyki ale dla mnie wystarczy :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk- killjoy
- Post #7
-
Po co kombinować ? Przecież jest Shield TV ? On odtworzy wszystko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk- killjoy
- Post #5
-
Sprzedam TS-453mini - kpl
Witam ! Znakomity, cichy i stylowy NAS czterodyskowy z prawdziwie 4-rdzeniowym Celeronem J1900 na pokładzie ( nie HT !), ma powiększony RAM do 4GB - nowsze cpu z serii Apollo Lake mają wadę fabryczną, ten to Bail Trail, więc nie ma obaw o jego długowieczność :) Info :Intel Apollo Lake -...- killjoy
- Temat
- procesory ts-453mini
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Pomoc Kodi 18.4 nie uruchamia się
Qnap wie....- killjoy
- Post #14
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Pomoc Kodi 18.4 nie uruchamia się
Możesz jeszcze zasinatlować najnowsze kodi "natywnie" w nowym HDStation. bo to jest ubuntu 18 w chroocie, więc działa w nim instalacja paczek poprzez apt :) U mnie śmiga kodi 19 matrix jakby co. Ale to dla harkorowców jest, dla reszty pozostają oficjalne apki qnapa.- killjoy
- Post #12
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Download [Canceled] QTS 4.4.2.1262 build 20200402
Ale ja nie narzekam - mi działa :)Tylko komentuję ;) -
Widzę, że ta aktualizacja jest jakaś felerna - może to beta miała byc :) -
Ale czekaj, przecież nie zaznaczyłeś ptaszka obok Dysk, Napęd1 ? -
No to faktycznie możesz mieć zdefaultowane wszystkie ustawienia, porty też, wiec jak miałeś zmienione je wcześniej to się nie dostaniesz do Q..TAS-a. Z drugiej strony co to za aktualizacja, która sama z siebie nadpisuje wszystkie wcześniejsze ustawienia ?? Mogli coś o tym napisac ?? -
Ale wiesz że teraz w Q..TAS-ie domyślne hasło to adres MAC serwera - może ci zdefauldował je i dlatego nie możesz się zalogować ? -
Ni Nie, gorzej - POWER OF/ON bez ups-a - po tym masz system plików do sprawdzenia ale w moim przypadku to nie problem - najważniejsze rzeczy trzymam na dyskach poza qnap-em :) QNAP służy mi tylko do sieciowego dostępu do nich no i backupów na google disk. -
Niestety, pierwszy raz po aktualizacji mój się zawiesił (453mini). Pomógł "twardy restart". Teraz bangla ale zmieniła się ścieżka do mojego dysku zewnętrznego z DiskDev2 na Dev2Partition2 i musiałem ręcznie zmieniać ścieżki min. w JDownloaderze :(. Za to JD jakby szybciej ciągnął :) Ja nawet... -
Download Kodi Matrix
Cóż, ja zawsze działam na nowszej - tak już mam :)- killjoy
- Post #6
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)