-
Archiwum Polecany serwis pogwarancyjny?
Hejka, Padł mi ostatnio qnap nie odpala się do końca - jedyne miga/świeci czerwona dioda. Nie chce wstać nawet bez dysku. Pacjent TS-251 Czy znacie/ możecie polecić jakiś serwis qnapów? Najlepiej w Łodzi, ale jeśli nie ma to wyślę go w świat- alladyn21
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Pomoc Qnap jako Router z VPN
Dzięki to rozwiązało problem. @SiewcaRyżu Czemu? tzn rozumiem jakie zagrożenie stwarza wystawienie qnapa na świat ale tu nie miałem innej możliwości. Mogę coś jeszce poprawić?- alladyn21
- Post #5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
podbijam razem z progresem. Postawilem pfsense na wirtualnej maszynie, wszystko hula super. Teraz pytanie jak zabezpieczyć qnapa? Poniewaz do portu 1 mam wpięty teraz prosto wan od dostawcy i qnap zgłasza się po zew IP. Do tego mam wirtualnego switcha ktory przekazuje wan do pfsense i tam...- alladyn21
- Post #2
-
Witam Mam TS-251 4gb ram z dwiema kartami eth Potrzebuję na szybko ( a budżet wiadomka ) połączyć się po VPN z inna lokacja. Problem w tym ze nie mogę tego połączenia zrobić na routerze bo jest do bani. Qnap VPN`na ogarnia ale pytanie czy mogę podpiąć do niego kamery i wystawić je na drugą...- alladyn21
- Temat
- ts-251 vpn
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja Qnap terminal usb serial read
no własnie najdziewniejsze jest to że mój user jest w gr Administrator ale jak widać to nie załatwia sprawy :P- alladyn21
- Post #5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Failed to create snapshot
a nie wymaga tego QVR pro?- alladyn21
- Post #7
-
tu cała wiadomość: " Poziom istotności Data Godzina Użytkownicy Źródło IP Aplikacja Kategoria Zawartość Ostrzeżenie 2022/03/03 01:00:06 System 127.0.0.1 Storage & Snapshots Snapshot [Storage & Snapshots] Failed to create snapshot. Volume: Records...- alladyn21
- Post #5
-
Niestety nawet nie mam zainstalowanego HBS- alladyn21
- Post #3
-
a czy mogę jakoś nadać prawdziwe prawa administratora dla mojego użytkownika, tak by konto administrator było dalej wyłączone? Czy niestety jedyna opcja to zacząć używać konta admina :P- alladyn21
- Post #3
-
Witam Mimo wyłączonych migawek co jakiś czas dostaje error jak w temacie. Czy gdzieś jeszcze trzeba to wyłączyć? Mam off w (Pamięć masowa i migawki ) nie mam tam zadań backupu- alladyn21
- Temat
- migawki pamięci snapshot storage
- Odpowiedzi: 7
-
Hej Pod qnap mam podłączony po usb Arduino (esp32) normalnie na linux po wpisaniu ls /dev/tty* Wyświetlają się urządzenia USB i jednym z nich jest arduino - u mnie czy podepne usb czy nie jest tyle samo urządzeń. Czy jest jakiś inny sposób na sprawdzenie jaki nr portu jest przydzielony do...- alladyn21
- Temat
- admina konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 4
-
Pomoc UPS usb brak po restarcie
jeśli mowisz prawdę :p a nie mam powodu nie wierzyć to chyba wdrożę fixa analogowo cyfrowego :D ktoś jeszcze ma ten problem to mogę przygotować specjalne urządzenie :)- alladyn21
- Post #5
-
serio ? nie ma komendy na reset usb? pewnie pomogło by zdjęcie napięcia :( bo po podpięciu wtyczki jeszcze raz działa :P - jak nie to zaraz przerobie kabelek :P- alladyn21
- Post #3
-
Witam Podłączyłem UPS Green cell UPS02 do QNAPA - ładnie został wykryty, nawet działało sterowanie. Niestety po reboocie nie widzi go usb. Czy można jakoś temu zaradzić? Czy niestety nie jest kompatybilny i nic z tym nie zrobię?- alladyn21
- Temat
- ups
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja Połączenie dwóch Qnapów - montowanie dysku sieciowego
qlink.to/nazwa ten adres dziala ale nazwa.myqnapcloud.com juz nie nie mam tam windowsa pod ta lokalizacja tylko nas - bede tam za 15 minut celem podpiecia go pod upsa wiec sprawdze :) ale no adres sie zgadza w ustawieniach qnapa 1645538449 komenda ktora podales w cmd zwraca mi wew ip ktore...- alladyn21
- Post #5
-
eh niestety nie widzi mi serwera co za pech :D jestem z tym tematem w kropce :( 1645535337 może zechce mi ktoś pomóc z tym spięciem tego po vpn? chociaż rzucić okiem czy ja coś źle ustawiam czy faktycznie isp mnie blokuje :(- alladyn21
- Post #3
-
Witam Myślałe o VPN niestety operator blokuje mi połączenia - tzn na jednym qnapie mam serwer VPN i on działa - mogę połączyć się do niego z dowolnego urządzenia. Na działce postawiłem sobie starego qnapa do monitoringu niestety nie jestem w stanie połączyć ich po VPN :( (orange flex chyba...- alladyn21
- Temat
- mogę połączenia vpn
- Odpowiedzi: 4
-
Pomoc Container station - problem z uruchomieniem kontenera
dzięki za cierpliwość, wczoraj miałem gorszy dzień :D dziś działa hahaha- alladyn21
- Post #13
-
Dzięki, ale niestety poziom mojej wiedzy nie pozwala mi ogarnac tego samemu. Pododawałem wszystko co wg mnie potrzeba ale chyba nieudolnie … no nic może ktoś wiecej będzie miał wiecej cierpliwości :P- alladyn21
- Post #11
-
Już poprawiłem ten błąd - widzę kontenery identyczne z tymi które widać ori apce- alladyn21
- Post #9