-
Dyskusja Rozmiar zdjęć w QuMagie
Cześć. Tak, znam te akronimy. Raczej zastanawiałem się nad znaczeniem "RIP" w wątku , czy forum, czy niebo. Dzięki.- tomekbady48
- Post #22
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Rozmiar zdjęć w QuMagie
Dzień dobry, cześć! Mam pytanie: co oznacza cytowana kwestia?- tomekbady48
- Post #20
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja DLNA - tv nie widzi udostępnionych katalgów
Tak , choć dziwne, bo jak chwilę temu wybrałem opcję "indeksuj ponownie", to NAS pokazał ostatnie indeksowanie o godz. 8:10, a całkowita liczba pików to wciąż zero.- tomekbady48
- Post #3
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja DLNA - tv nie widzi udostępnionych katalgów
Drodzy, ratunku, bo wyląduję w psychiatryku, i to jeszcze przed Wielkanocą. Sprzęt: TS-253D Firmware: 5.0.1.2346 Wczoraj (07.04.23) odpalam smart TV, widzę nazwę NAS w źródłach TV, ale brak jakiejkolwiek zawartości (video, audio, zdjęcia) . Wcześniej nie wprowadzałem w NAS żadnych zmian...- tomekbady48
- Temat
- dlna konsola / tv multimedia console ts-253d
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Total Commander - problem z FTP
Mam stały IP NAS. A czy ktoś świadczy odpłatne usługi zdalnej konfiguracji poprzez np. teamviewera?- tomekbady48
- Post #15
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Mam QuFirewall, zerkne tam. Kurde, gdybym miał pojęcie o portach, a mam od UPC. W każdym razie dzięki Wam za chęć pomocy...- tomekbady48
- Post #12
-
Sprawdzę zatem IP, choć poprzez myQNAPcloud widzę, że IP się nie zmieniło. Ma Może cos z portami, ale niestety, nie mam o nich ,czy też o ich przekierowywaniu pojęcia, zatem używam automatycznej konfiguracji routera i UPnP.- tomekbady48
- Post #10
-
Nie ma innych danych w logach. Po wpisaniu IP, usera i hasła (port jest pustym bo 21), w logu, jak na zrzucie jest: 1. Status: Łącznie (podane IP z potrem) 2. Błąd: Połączeni zakończono po 20 sekundach nieaktywności 3. Błąd: Nie można sie połączyć z serwerem 4. Status: Oczekiwanie na ponowienie...- tomekbady48
- Post #6
-
Dziękuję za pomoc. Zrzut poniżej, ale chyba niewiele z niego wynika?- tomekbady48
- Post #3
-
Cześć, mam kolejną prośbę o pomoc. Posiadam NAS TS253D. Wczoraj zauważyłem, że nie mogę się połączyć spoza sieci domowej z FTP za pośrednictwem aplikacji Total Commander. O dziwo, dotychczas wszystko działało, a teraz, podczas łączenia, pojawia się komunikat "wywołanie połączenia nie powiodło...- tomekbady48
- Temat
- ftp
- Odpowiedzi: 16
-
Dyskusja Klonowanie dysku z laptopa do QNAP
Hej, dziękuję. 👍- tomekbady48
- Post #15
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Szacunek!- tomekbady48
- Post #13
-
Dzięki śliczne za porady. Niestety, nie wiem, gdzie szukać wspomnianego hasła, jak strona... 😒- tomekbady48
- Post #11
-
Dzięki za info. Czy kopia systemu w NAS wymaga osobnej partycji czy może być wykonana na istniejącej partycji zawierającej już jakieś dane?- tomekbady48
- Post #9
-
Dziękuję za info, bo przyznam, że zdziwiłem się, nie znajdując nigdzie oprogramowania o nazwie Veeam Endpoint Backup Free... Fakt, nie może być za łatwo. :)- tomekbady48
- Post #8
-
Tak. dziękuję. Pardon, najpierw zadałem pytanie, zamiast kliknąć w odnośnik. Mea culpa! Raz jeszcze dziękuję. 1678193422 A czy program Veeam Agent for Microsoft Windows FREE jest odpowiednikiem/następcą Veeam Endpoint Backup Free? Pytam, bo jako nie mogę znaleźć w sieci Veeam Endpoint Backup...- tomekbady48
- Post #5
-
Dziękuję za szybka odpowiedź. Pozdrawiam!- tomekbady48
- Post #3
-
Dzień dobry, uprzejmie proszę o poradę/pomoc: czy możliwie jest KLONOWANIE (zawartość plus struktura) dysku systemowego w laptopie do serwera QNAP? Czy ewentualnie operacja KLLONOWANIA może zostać zaplanowana wg danego harmonogramu? Jeżeli KLONOWANIE dysko C: do NAS jest wykonalne, to za...- tomekbady48
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 15
-
Dyskusja Rtorrent problem z VPN
Dziękuję za odpowiedź i linki. Przepraszam, wydawało mi się, że kontynuowaniem wątku uniknę zaśmiecania forum. :uf:- tomekbady48
- Post #21
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja Rtorrent problem z VPN
@Silas Mariusz Cześć, jako nowy posiadacz QNAPa (moje pierwsze urządzenie po przejściu z WD My Cloud), a jednocześnie nowy użytkownik forum, jestem po świeżej konfiguracji TS-253D-4gb. Wszystko działa "cacy" pod moje skromne potrzebny jako użytkownika domowego. Teraz chciałbym się zająć...- tomekbady48
- Post #19
- Forum: Rtorrent 15