-
Dyskusja Qfile Qsync-nie synchronizuje
Udało Ci się rozwiązać problem? Mam teraz taki sam. Nawet jak z telefonu odinstaluję Qfile, ustawienia i uprawnienia, zainstaluje ponownie ustawiam synchronizację to podziała jakieś 2-3 dni i ponownie przestaje się synchronizować, pomimo że dostaję info "Status: ukończono"- LEVY
- Post #2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Dodatkowe 100GB
Może głupie pytanie, ale czy wysłałeś formularz zgłoszeniowy? Konieczne są 2 warunki do spełnienia (wykonanie backupu oraz wysłanie zgłoszenia). Formularz jest na dole strony (widoczny chyba dopiero po zalogowaniu): Utwórz kopię zapasową serwera NAS — uzyskaj 100 GB wolnego miejsca w chmurze W...- LEVY
- Post #6
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja TS-253D - PLEX - Chromecast - TV - strumieniowanie plików przez LAN
Spróbuj pobawić się ustawieniami na serwerze Ustawienia - > Siec Włącz wykrywanie sieci lokalnej (GDM) Traktuj IP WAN jako ruch w LAN- LEVY
- Post #5
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Qmagie i Coral M-2
A jak wygląda to w Multimedia Console -> Mechanizmy AI? W Multimedia Console, możesz ew. spróbować ustawić wyższe priorytety dla indeksowania i generowania miniatur, może to go blokuje.- LEVY
- Post #5
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Qmagie i Coral M-2
Sprawdź, czy na pewno Qnap widzi Corala. Miałem taką sytuacje, jeszcze "na stole" włożeniu Coral był widoczny, poskręcałem Qnapa zaniosłem do racka, i po odpaleniu systemu "zniknął". Qnap z powrotem na biurko, rozebrałem i poskręcałem ponownie przeniosłem znów do racka już smigał ok. Powinien...- LEVY
- Post #3
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Komunikat "Wystąpiła awaria systemu. Urządzenie ma za mało systemowej pamięci specjalnej..."
Jestem na wyjeździe, ale nikt w domu na razie się nie skarży. Przed wyjazdem wyglądało ok. Jeśli chodzi o miejsce na dysku to pomimo sporego zapasu miejsca system krzyczał że go nie ma. Zrobiłem jak we wcześniej wklejanym linku, chciałem zrobić porządek z migawkami i okazało się, że ich nie ma...- LEVY
- Post #23
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Komunikat "Wystąpiła awaria systemu. Urządzenie ma za mało systemowej pamięci specjalnej..."
Dziwna sprawa na ostatniej wersji beta QTS 5.1.0.2348 działam już chyba ok 2 tyg. i wczoraj w nocy też mi się trafiło to "szczęście". Komunikaty identyczne CPU 0% albo -% (bez wartości), RAM 100%, albo -% też bez żadnych cyferek, działanie interfejsu mocno spowolnione, ale zarówno w Monitorze...- LEVY
- Post #20
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja SSD + EDGE TPU
Pewnie za późno, ale lepiej późno niż wcale. Może info przyda się komuś jeszcze. Powinno działać. Sprawdzone i poprawnie działa na: TVS-871 + karta QM2-2P10G1T w niej w pierwszym slocie: WD Black, a w drugim slocie: Coral G650-04686-01- LEVY
- Post #4
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Artykuł WireGuard Serwer na QNAP NAS
Tu jest opisane: QVPN Service | Bezpieczne połączenia VPN z urządzeniami QNAP | QNAP- LEVY
- Post #4
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
Pomoc Wybór routera do domu
Kiedyś widziałem takie porównanie wydajności:- LEVY
- Post #63
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Wymiana routera
Też +1 dla Ubi ;) Owszem cena wygina, ale to serio porządny sprzęt. Taki "jabcok" w sprzęcie sieciowym. Drogi i z bajerami, idealna zabawka dla gadżeciarzy, ale chyba sporo z nas do nich należy. Ale ostrzegam ekosystem Unifi potrafi uzależnić, podobnie zresztą jak Qnapy ;)- LEVY
- Post #32
-
Przy piwie Klawiatura SPC Gear GK650K Omnis Kailh Red RGB Pudding Edition
Leniuszek z Ciebie ;) https://spcgear.com/wp-content/uploads/2021/05/spg118-spg119-spg120-spcgear-gk650k-pudding-edition-manual-www.pdf- LEVY
- Post #6
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
To akurat proste, zeykle są to funkcyjne F1-F12 wcisnake z jakimś klawiszem funkcyjnym (zwykle oznaczony jako Fn) w tej to chyba ten klawisz obok prawego Alta. Do bani że klawisze F1-F12 nie maja dodatkowych oznaczeń co robią.- LEVY
- Post #4
-
Z tym niskim profilem klawiszy to polecieli, domyślam się że chodzi o niski "skok" klawiszy ;)- LEVY
- Post #2
-
Dyskusja Teamviewer na Qnapie
MyQNAPcloud zaliczył niezłą wtopę wpuszczając ransomware Qlocker, sporo ludzi się zraziło. Podobno winna była dziura w Hybrid Backup Sync, ale infekowane były tylko NAS'y poprzez MyQNAPcloud (nie jestem teraz pewien ile w tym prawdy, przestałem śledzić temat) Response to Qlocker- LEVY
- Post #9
-
Faktycznie winny adblock, sam nie wiem jak to przegapiłem. Ale teraz utknąłem w tym samym miejscu co CrazyMario Czyli na Qnapie TeamViewer uruchomiony, ale na kompie dostaję info, że uwierzytelnianie zostało odrzucone. Dziwne, nic nie zrobiłem, i za którymś razem zaczęło śmigać.- LEVY
- Post #7
-
To w ogóle działa? U mnie instaluje się normalnie, ale po uruchomieniu wyskakuje czyste okienko (bez treści EULA, bez checkboxa i bez przycisku "Dalej/Continue" ) więc nie mogę zaakceptować umowy i przejść dalej.- LEVY
- Post #5
-
Dyskusja Qnap czy router - tworzenie VPN
Szyfrowanie w celu wymuszenia okupu, polega na wyszukiwaniu gorzej lub wcale nie zabezpieczonych serwerów / stacji. Takie strzelanie na oślep, bo i tak większość ofiar to zwykle domowe sprzęty, nawet jak atak trafi na firmowy sprzęt to rzadko ktoś się skusi na okup, bo nie warto (np są kopie)...- LEVY
- Post #43
-
Na www.myqnapcloud.com to nie sprawdzałem, myślałem ze wystarczy dać prywatny w apce myQNAPcloud Link. Bez sensu, że apka nie zmienia ustawień na stronie.- LEVY
- Post #41
-
Faktycznie R8000p i R9000 nie są wspierane.- LEVY
- Post #39