-
Archiwum Problem z QVPN (OpenVPN)
Połączenie Android 14 - QVPN po OpenVPN. NAS ma wyłączone pozostałe typy VPN. NAS ma 7 kontenerów, wszystkie łącznie z NAS są w tej samej sieci 192.168.0.xxx i jest to też sieć lokalna. Adres główny NAS to 192.168.0.7 Sieć dla OpenVPN zmieniona na 10.7.0.xxx tak aby nie koliowała z serwerem...- mackowiakp
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Archiwum Wersja QTS 5.2.0.2737 BETA
Dostępna jest wersja QTS 5.2.0.2737 BETA jako opcja do instalacji. Nie używam jej, czekam na wersję finalną. W informacjach o nowej wersji napisano że SAMBA jest teraz osobnym modułem oprogramowania instalowanym z App Centar Podobnie kiedyś było z FTP.. Pewnie za jakiś czas pojawi się wersja...- mackowiakp
- Temat
-
Dyskusja Różnica między BACKUP a SYNC
Nie i zrobiłem to specjalnie. "Przepchanie" ok 12 GB przez mój uplink (mam połączenie LTE do Internetu) zajmuje kilka godzin. Stąd w chmurze trzymam tylko jedną wersję. Wersjonowanie mam na dość prymitywnym funkcjonalnie ale za to tanim niby NASie firmy WD. Nie potrafi wiele ale RSYNC ma. Tu...- mackowiakp
- Post #5
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Tak czytałem to. Napisano iż: Tyle że utworzony jest jeden backup a każde następne uruchomienie z harmonogramu tak jakby robiło SYNC z tym utworzonym pierwotnie. Co zresztą było by dla mnie OK. Stąd moje pytanie bo w/w link nie tłumaczy tego.- mackowiakp
- Post #3
-
Mam następujące pytanie bo nie do końca rozumiem. Jaka jest różnica między zadaniami BACKUP a SYNC w HBS3. Zadanie SYNC w wersji jednokierunkowej tzn zawartość katalogu w chmurze jest lustrzaną kopią katalogu z NAS. Jak rozumiem zadanie BACKUP (w odróżnieniu od SYNC) kopiuje do chmury wszytko...- mackowiakp
- Temat
- backup hbs3 synchronizacja
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Dodatkowe 100GB
Cóż różne są opcje. Moja Córka prowadzi biuro rachunkowe i ma 2 TB w chmurze które ma z racji kupienia licencji na oprogramowanie finansowe. Ale co ciekawe uruchomić można tam serwer RSYNC. I bez problemu backupuje się NAS do tej chmury.- mackowiakp
- Post #14
-
Dyskusja Dodatkowe 100GB
Ale warto. !00GB za friko na zawsze - super sprawa!- mackowiakp
- Post #11
-
Dyskusja Dodatkowe 100GB
OK, "się dodało" dodatkowe 100 GB. Dziwne tylko że w myQNAPcloud nie mam opcji "Storage". Ale widać to w HBS3. Wersja FW - QTS 5.1.5.2645- mackowiakp
- Post #9
-
Dyskusja Dodatkowe 100GB
Tak, zarejetrowałem w formularzu. Jak robię to drugi raz (i następne) to wyświetla się taki komunikat:- mackowiakp
- Post #7
-
Dyskusja Dostęp do chmury QNAP
OK, THX- mackowiakp
- Post #3
-
Dyskusja Dostęp do chmury QNAP
Czy jest jakiś sposób na dostęp do plików w chmurze QNAP (obecnie 18GB mam jadzieję że w przyszłości będzie dodatkowe 100GB). Chodzi mi o dostęp z pominięciem logowania się do NAS i korzystania z File Station. To na przypadek awarii NAS i konieczności dostępu do plików bez aktualnie działjjącego...- mackowiakp
- Temat
- backup myqnapcloud
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Dodatkowe 100GB
OK ja robię backupy od 3 dni codziennie. Ale dalej jest 16 GB- mackowiakp
- Post #5
-
Dyskusja Dodatkowe 100GB
Ale mnie chodzi o dodatkowe 100 GB. 16 GB mam. A dokładnie chodzi mi o to co dostałem w mailu od QNAP:- mackowiakp
- Post #3
-
Dyskusja Dodatkowe 100GB
Czy ktoś dostał dodatkowe 100 GB w chmurze QNAP do backupu? Mam harmonogram backupu katalogu z NAS do chmury i drugie zadanie synchronizacji jednokierunkowej. HBS3 pokazuje jednak cały czas że mam dostępne tylko 16 GB bez obiecanych w takiej sytuacji dodatkowych 100GB.- mackowiakp
- Temat
- 100gb backup hbs3
- Odpowiedzi: 21
-
Pomoc Użycie wyświetlacza LCD
Tutaj masz fragment mojego kody w shelu /sbin/daemon_mgr lcdmond nolog /sbin/lcdmond > /dev/null /sbin/daemon_mgr lcdmond stop /sbin/lcdmond > /dev/null lcd_tool -1 "*** RADIO ***" -2 "Inicjalizacja..." I pamiętaj po skończeniu używania displaya włączyć daemon_mgr !!! /sbin/daemon_mgr...- mackowiakp
- Post #5
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Pomoc Użycie wyświetlacza LCD
Problem już dawno rozwiązałem ;-)- mackowiakp
- Post #3
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Archiwum RSYNC plików na mayQNAPcloud Storage
Chciałbym zrobić backup MariaDB w kontenerze na myQNAPcloud Storage za pomocą RSYNC. Zasób w chmurze QNAP zamontowany za pomocą HybridMount.. Robię to z kontenera za pomocą polecenia poniżej. $path - zmienna zawierająca ścieżkę do zamontowanego zasobu z myQNAPcloud Storage. rsync -ratxvO --force...- mackowiakp
- Temat
- hybridmount myqnapcloud
-
Dyskusja Montowanie dysku z Linuxa do QNAP
Według man opcja -O służy do przekazywania user/pass. Co oczywiście w przypadku implementacji QNAP nie musi być prawdą. Ale próbowałem różne kombinacje i nic nie pomagało.- mackowiakp
- Post #7
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
No tak ale masz w tym helpie "nfsoptions Refer to mount.nfs(8) or nfs(5)". A opcje montowania NFS podaje się właśnie przez -o.- mackowiakp
- Post #5
-
Tak ale ja montuję zasób z PC pod Linuxem gdzie jest root do QNAP. Nie na odwrót- mackowiakp
- Post #3