1. Gregorson

Dyskusja Problem z szybkością transferu z PC do NAS i odwrotnie po WiFi 10-11 Mb/s

Tylko, że nie bardzo mam jak podpiąć komputer pod kabel tak na stałe. Rozciągnąłem jednak kabel między switchem a komputerem do testu i także nic się nie zmieniło transfery cały czas na poziomie 10-11 Mb/s 1719428120 Jak sprawdzić prędkość między ruterem a switchem?
  2. 0.1+0.2!==0.3

Dyskusja Problem z szybkością transferu z PC do NAS i odwrotnie po WiFi 10-11 Mb/s

Testy u mnie: 2.4/5G X50-POE (2.5G ETHERNET) Laptop wifi: Intel WiFi 6 AX200 Connecting to host 10.85.0.10, port 5201 [ 5] local 10.85.0.52 port 42008 connected to 10.85.0.10 port 5201 [ ID] Interval Transfer Bitrate Retr Cwnd [ 5] 0.00-1.00 sec 119 MBytes 1.00...
  3. Lebcio

Sprzedam Qnap TS-664-16G

Cześć Do sprzedania serwer plików: QNAP TS-664-16G - dwie kości 6 zatok na dyski SerialATA3 3,5" lub 2,5" 2 złącza M.2 NVMe SSD Procesor Czterordzeniowy Intel® Celeron® N5095 2,0 GHz, do 2,9 GHz Pamięć RAM 16 GB z możliwością rozbudowy HDMI o rozdzielczości 4K UHD 1 gniazdo PCIe Gen 3 x2 2 x...
  4. G

Recenzja COMPUTEX 2024: QNAP prezentuje rozwiązania pamięci masowej i sieciowe w zakresie AI, MES, wysokiej dostępności, chmury, edycji wideo i tworzenia kopii

COMPUTEX 2024: QNAP prezentuje rozwiązania pamięci masowej i sieciowe w zakresie AI, MES, wysokiej dostępności, chmury, edycji wideo i tworzenia kopii zapasowych typu Air Gap Tajpej, Tajwan, czerwca 3, 2024 – QNAP® Systems, Inc. (QNAP), wiodący innowator rozwiązań informatycznych, sieciowych i...
  5. cajar

Pomoc QNAP TVS-873 - wybóry karty 2.5GbE PCI-E/USB

Po analizie możliwości wychodzi na to, że pozostaje kupić albo proponowaną tu wcześniej wersję 2-portową, albo to Qnap QXG-2G1T-I225 1 x 2.5GbE 4-speed Network card PC/ :)
  6. jerry1333

Dyskusja 2 switche (dwie sieci) podpiete do QNAP TS-264

W kwesti sieci - konfiguracja interfejsu sieciowego który wychodzi na switch POE. Albo w sieci z kamerami robisz wszystkie adresy statyczne albo na Qnapie uruchamiasz DHCP na interfejsie z siecią kamer. Tak, jeśli nie ustawisz routingu na głównym routerze to tylko Qnap będzie mógł pogadać z tą...
  7. rafik

Dyskusja Przełącznik wirtualny jako switch

Dzień Dobry, przeczytałem poradnik: Jak skonfigurować funkcję Sieć i przełącznik wirtualny? ale nie potrafię uzyskać takiej funkcjonalności jak bym chciał, mianowicie aby działał on nie jako NAT a jako switch. Czyli Port 1 jest podłączony do routera z DHCP i dostaje adres z niego np...
  8. E

Archiwum TS-351 i karta USB 2.5Gbit

Czesc, przegrzebałem forum ale nic nie znalazłem w temacie kart USB z ETH 2.5Gbit. Miałem okazje przeprowadzić ostatnio dość niedużym kosztem upgrade sieci do 10Gbit i niestety ostatnie urządzenie jakie zostało jeszcze do aktualizacji to QNAP. Znalazłem gdzieś info, ze podobno działają adaptery...
  9. G

Recenzja QNAP przedstawia 16-portowe przełączniki 10GbE QSW-M3216R-8S8T i QSW-3216R-8S8T

Tajwan, Tajpej, listopada 1, 2023- QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator rozwiązań informatycznych, sieciowych i pamięci masowej, zaprezentował dziś nową serię 16-portowych przełączników 10GbE do montażu w szafie o połowie szerokości, obejmującą zarządzany w warstwie drugiej L2 QSW-M3216R-8S8T...
  10. W

Pomoc Brak dostępu do urządzenia. TS-473

Witam. Moje urządzenie to TS-473. Po ustawieniu routingu w zakładce 'Przełączniki wirtualne' straciłem możliwość zalogowania się do urządzenia (strona logowania nie otwiera się). Przechwyciłem pakiety z programu Wireshark, niestety nie przyniosło to żadnych rezultatów. Zakupiłem dodatkową kartę...
  11. G

Artykuł QNAP prezentuje oparty na architekturze ARM serwer AI NAS TS-AI642 z 6 procesorami TOPS NPU

Taipei, Tajwan, sierpnia 30, 2023 – QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w dziedzinie rozwiązań komputerowych, sieciowych i pamięci masowych, zaprezentował dziś AI NAS nowej generacji TS-AI642. Dzięki zastosowaniu 8-rdzeniowego procesora ARM z 6 TOPS NPU, TS-AI642 doskonale nadaje się do...
  12. Marvin27

Zakup karty QM2-2P-344A i QXG-2G2T-I225, czy lepiej QM2-2P2G2T

Cześć. Posiadam QNAP TS-873 (procesor AMD serii R RX-421ND ). Dylemat jak w temacie, zakupić QM2-2P-344A i QXG-2G2T-I225 , czy lepiej QM2-2P2G2T? Wydajniej i drożej będzie, jak kupię osobno kartę pod dyski M.2 (2x pci-e gen 3.0x4) i kartę sieciową. Ale teoretycznie wolniejsza, a zarazem...
  13. kordusson

Dyskusja Komunikacja dwóch QNAP przez LAN szybciej niż 1Gb/s - jak?

Zadziała ? sprawdzone ? Kupiłem z ta sama mysla Asusa , ale po podlaczeniu nie rozpoznaje tego jako karty ethernet, ani jako urzadzenia zewnetrzenego. W ssh widzi urzadzenie pod USB jako ASUSTEK.. Diody migaja... ale dobrac sie do tego nie idzie. ASUS USB-C2500 2,5 G adapter USB obsluguje...
  14. plonking

@ckarol86 : tak tylko dodam, że ten twój TS-464 to nie ma portów LAN 1G tylko 2x 2.5G :) Wiec do tego starszego LAN 2.5G na USB (Unitek Adapter USB-A - RJ45 2.5 Gbit Ethernet (U1313B) - Opinie i ceny na Ceneo.pl) i już możesz je połączyć linkiem 2.5G :) Tylko jak masz tylko po jednym takim...
  15. jerry1333

No robisz agregację łączy na obu urządzeniach, podłączasz je dwoma kabelkami do switcha (zarządzanego, na którym też robisz agregację łączy) i wtedy masz szybkości ok. 2x1Gbit/s między NAS - jeśli twoja aplikacja do przewalania danych będzie potrafiła to wykorzystać to spoko - jak nie to nic to...
  16. G

Artykuł QNAP udostępnia oficjalną wersję QTS 5.1.0

Taiwan, Taipei, lipca 10, 2023 – Firma QNAP® Systems, Inc. (QNAP) dzisiaj oficjalnie wydała QTS 5.1.0 system operacyjny NAS, który zawiera znaczne ulepszenia aplikacji pamięci masowej, usług i zarządzania w celu sprostania wyzwaniom IT. Dzięki systemowi QTS 5.1.0 firma QNAP wzmocniła swoje...
  17. jerry1333

Pomoc Awaria karty sieciowej - QNAP 253Be

Wg QNAP tylko ta QNAPowa. Wg internetów inne też zadziałają np.: Compatible 2.5GbE USB adpater for Qnap NAS Swoją drogą masz tam gniazdo PCIe - nie możesz wrzucić sieciówki na PCIe?
  18. G

Artykuł COMPUTEX 2023: QNAP przedstawia zupełnie nową chmurę i rozwiązania do tworzenia kopii zapasowych

Tajpej, Tajwan, maja 29, 2023 – QNAP® Systems, Inc. (QNAP), wiodący innowator w zakresie rozwiązań komputerowych, sieciowych i pamięci masowej zaprasza na targi COMPUTEX TAIPEI 2023 (centrum wystawowe Nangang, hala 1, stoisko nr J0409a), gdzie zademonstruje nowe rozwiązania i produkty, w tym...
  19. G

Artykuł QNAP prezentuje serię TS-855eU w płytkiej obudowie RACK, idealną do wdrożeń IT gdzie ilość zajmowanej przestrzeni jest kluczowa

Tajpej, Tajwan, kwietnia 17, 2023 – Firma QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w zakresie rozwiązań komputerowych, sieciowych i pamięci masowej, zaprezentowała serię serwerów NAS TS-855eU w płytkiej obudowie 2U, model TS-855eU z jednym zasilaczem i TS-855eU-RP z redundantnymi zasilaczami. Nowa...