-
L
Dyskusja Zmiana wielkosci partycji
Przy przesiadce na nowy model nas zmienilem dysk systemowy na nowszy ssd. Calosc sklonowalem clonezilla i wlozylem do nasa. Wszystko jest ok, system dziala jak na popprzednim dysku. Nowy dysk jest o 20GB wiekszy od poprzedniego. Czy da sie jakos rozszerzyc partycje na dane. Gparted nie moze jej...- lukjod
- Temat
- partycja pule i woluminy rozszerzenie pojemności
- Odpowiedzi: 1
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
L
Pomoc MIgracja z ts-251+ do ts-264
Na starym sprzecie system aplikacje i kontenery docker sa zainstalowanne na ssd. Na hdd sa dane. Czy jezeli przepne dyski do nowego ts-264 to wszystko ruszy poprawnie czy musze cos konfigurowac to dodatkowo? Czy moge zamiast ssd dolozyc nvme po uprzednim stworzeniu partytcji na nim jak bylo na...- lukjod
- Temat
- migracja dysków nvme ssd ts-251 ts-264 ts251p ts264
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
L
Pomoc avidemux docker jobs problem
ok problem rozwiazany, autor softu odezwal sie po aktualizacji do avidemux 2.8.1 aby odpalic okienko z zadaniami (jobs) nalezy wpisac w ssh docker exec -ti <container name> sh i potem su-exec app env HOME=/config avidemux3_jobs_qt5 otwiera sie w UI okienko z pracami ktore mozna wykonac lub...- lukjod
- Post #11
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
L
gdzie docker instaluje obraz w qnap chodzi o container station, czy to moze byc problem okreslenia sciezki?- lukjod
- Post #7
-
L
Niestety 0 odpowiedzi od miesiaca, ktos mial taki problem i pomoglo to ale u mnie problem z s6 (gdzie to znalezc i doinstalowac? Avidemux jobs · Issue #2 · jlesage/docker-avidemux- lukjod
- Post #5
-
L
...15:36:51-246 conf updated [app ] [AudioEncoder] Selected copy for index 0, tag 0x0 [app ] [HandleAction] 15:36:59-642 ************ SAVE_QUEUE ************** [app ] [jobInit] 15:36:59-643 Initializing database (/config/.avidemux6/jobs.sql) [app ]...- lukjod
- Post #3
-
L
Po zainstalowaniu przez dockera avidemux, dziala jego interfejs przez przegladarke ale nie moge uzywac jobs i nastepnie puscic wszystkie zeby robily sie w tle. Znalazlem info o komendzie ktora powinna je odpalac: docker exec avidemux env HOME=/config s6-setuidgid app /usr/bin/avidemux3_jobs_qt5...- lukjod
- Temat
- avidemux container station docker s6-setuidgid
- Odpowiedzi: 10
-
L
Archiwum wywolanie scryptu post processing w Bazarr
...The 3-letter ISO-639 language code of the subtitles language. a ja chce wywolac cos w stylu: #!/bin/bash for f in "{{subtitles}}"/*.pl.srt; do cp "$f" "${f%.pl.srt}.1.srt" ; done for f in "{{subtitles}}"/*.en.srt; do cp "$f" "${f%.en.srt}.2.srt" ; done Prosze o jakas pomoc- lukjod
- Temat
- bash post python
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
L
Archiwum Qnap aarch64 i problem z Python
Mam problemz zainstalowanie libsass i sass w pythonie 3.7 z paczki 3.6.31 z wersjiPython3 - Lista zmian dla aplikacji - QNAP log: [~] # pip install sass Collecting sass Using cached...- lukjod
- Temat
- problem python qnap
-
L
Dyskusja Qsonarr vs libmediainfo
aha ja jeszcze uzywam sonarr3 a nie qsonarr, moze tu jest problem- lukjod
- Post #17
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
L
Czy restartowales sonarr i radarr, czy uzyles wersji shared bo sac2cwersje mediainfo. Mi rudzylobz kopyta, teraz doinstalowalem jackett i sciaga jak zloto z ponad 20 darmowych serwisów torrent U mnie jeszcze byl problem ze qmono bylo zainstalowane po sonarr i radar i musialem zmienic kolejnosc...- lukjod
- Post #15
-
L
ok problem rozwiazany nalezy doinstalowac z qnapclub repo MediaInfoShared i zarowno sonarr i radarr dzialaja ok w razie co link do pliku dla aarch64 https://www.qnapclub.eu/fr/qpkg/model/download/466007/MediaInfoShared_18.12_arm_64.qpkg- lukjod
- Post #12
-
L
Kurcze, w filebot mam pliki i dzial od wersji $ filebot -version FileBot 4.8.6 (r6559) / LibericaJDK Runtime Environment 12.0.1-BellSoft / Linux 4.2.8 (aarch64) ale probowalem na wszystkie sposoby kopiowac linki robic ale nic z tego. Kilka dni juz czytalem w sieci o tym problemie i nie ma...- lukjod
- Post #10
-
L
i co udalo Ci sie jakos to rozwiazac bo mam ten sam problem na sonarr i radarr na qnap 128a czyli aarch64- lukjod
- Post #8
-
L
Archiwum kopiowanie tylko plikow srt z lokalizacji i zmiana prefiksu
do usuniecia- lukjod
- Temat
- kopiowanie
-
L
Dyskusja kopiowanie tylko plikow z danym prefiksem w lokalizacji
w miedzyczasie ogarnalem temat skryptem wywolanym parametrem %(folder)s #!/bin/bash for f in "$1"/*.pl.srt; do cp "$f" "${f%.pl.srt}.srt" ; done i o dziwo dziala, ale potestuje i dam znac...- lukjod
- Post #9
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
L
2 skrypt jest odpalany z parametrem %(subtitle_path)s chodzi mi o to jak komenda cp skopiowac tylko plik *.pl.srt a zostawic wszystko inne nietkniete pelne wywolanie skryptuna aarch64 qnap128a: /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/rename_plex_sub.sh %(subtitle_path)s Czy mozna to zrobic lepiej uzywajac...- lukjod
- Post #7
-
L
pozwala na parametry ponizej wiec chcialem w danym katalogu skpiowac napisy.pl.srt na napisy.srt ale poleglem na skrypcie %(subtitle_language)s %(subtitle_path)s %(subtitle_filename)s %(provider)s %(score)s %(storage)s %(series_id)s %(series)s %(title)s %(section)s %(filename)s %(path)s...- lukjod
- Post #5
-
L
Niestety mój tv lg z 2013 jeszcze przez webos z dolną łapie 1 alfabetycznie napis w tym wypadku tylko end więc obecność pl napisów nic nie zmienia. Jeżeli zmienia nazwę na napisy.srt to je widzi A gdy ich nie ma w katalogu to widzi napisy.en.srt jako pierwsze, zatem tym sposobem wymusza...- lukjod
- Post #3
-
L
probuje wykonac kopie i zmienic nazwe pliku z napisami z prefixem pl w danym katalogu tak aby uzyskac z katalogu napisy.en.srt i napisy.pl.srt napisy jako napisy.en.srt i napisy.srt (czyli przy kopiowaniu uzunac prefix pl). Skrypt wywołuje plug-in sub zero od razu po ściągnięciu napisów do...- lukjod
- Temat
- katalogu kopiowanie napisy share tylko
- Odpowiedzi: 8