-
NAS do niedużej firmy (~50 komputerów)
Zostałam wywołana do tablicy więc uprzejmie donoszę, że da się. Działa to przyzwoicie i na normalnych dyskach (nie SSD). :)- looki76
- Post #4
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja TS-251A a serwer zdjęć
Ok, mały postęp. Zmieniłam w ustawieniach zaawansowanych z konta guest na konto właściwego użytkownika qnapa. I tv teraz widzi wszystko w swojej natywnej przeglądarce zdjęć pilocikiem od telewizora. :) Przeglądam fotki obecnie na TV z QLNA - sama pikseloza, nie duża ale wyraźna. Walczymy dalej...- looki76
- Post #7
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Qnap dla fotografki
Zupełnie pomijając techniczną dysputę w powyższych postach powiem tak: Owszem, stać mnie na to, by "wyrzucić pieniądze w błoto", jeśli choć w małym zakresie zabezpieczy moje dane od utraty. Zdaję sobie sprawę, że jest to zabezpieczenie od zdarzeń mechanicznych jednego z dysków - ok. Warto. Cały...- looki76
- Post #30
-
Qnap dla fotografki
Znaczy jak pracuje jeden, jak dwa pracują. Jeden to kopia drugiego. To źle? A co do pilota, to jak narazie słabo to wygląda - faktycznie - ale jest i na pewno znajdzie zastosowanie. Ja jednak sięgam częściej bo pilota klasycznego aniżeli po jego wersję telefoniczną. :)- looki76
- Post #26
-
Poszukam, może znajdę. Zainstalowałam PLEX. Ale to znowu wszystko w przeglądarce się otwiera, konto trzeba jakieś rejestrować, cholewcia wie gdzie i kto do tego ma dostęp. Nie zachęca. A ja chcę normalnie bez kombinowania - przełączyć w telewizorze na źródło o nazwie QNAP lub przez DLNA i mieć...- looki76
- Post #5
-
Tak przez DLNA. Ale to takie trudne? Czy w telewizorze muszę coś instalować? Nie wystarczy w odpowiednio skonfigurować Qnap? A co do HDMI: tak video station i photo station - nędza. Ten kodi mnie zaciekawił.- looki76
- Post #3
-
Dzień Dobry wszystkim. Stałam się posiadaczem, a w zasadzie współposiadaczem serwera TS-251A. Do którego to przegrałam z zewnętrznych dysków ok 3 teabajtów danych: - zdjęcia JPG - zdjęcia - RAW - źródła zdjęć - filmy (mp4) Co chcę osiągnąć: 1. SIECIOWO: Oglądać obrobione zdjęcia, które wrzucać...- looki76
- Temat
- serwer ts-251a zdjęć
- Odpowiedzi: 6
-
Instruktaż/Tutorial TS-251A - Pierwsze kroki z draniem
Pogłaskałam kabelek i wszystko ruszyło :)- looki76
- Post #11
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Ano mało co :) :) Mam. Działa- looki76
- Post #9
-
SiewcaRyżu- a gdzie to sprawdzić? tą częstotliwość- looki76
- Post #5
-
No i to zrobiłam. Na ekranie ciemno.- looki76
- Post #3
-
A więc stoi i błyszczy. Prywatny dysk, a w zasadzie coś większego niż dysk. Jestem zachwycona. Liczę, że prawie wszystkie problemy mi rozwiąże. Ale jak na razie napotkałam jeden. Jak po kabelku hdmi wysłać obraz na telewizorek.- looki76
- Temat
- ts-251a
- Odpowiedzi: 11
-
Fotoblogia.pl rekomenduje TVS-882ST2...
Czytałam i wszystko fajnie. Ale cena w okolicach ceny lustrzanki.- looki76
- Post #3
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
Qnap dla fotografki
Nie da się ukryć :)- looki76
- Post #20
-
Qnap dla fotografki
Śmiałość mam, a znając mnie - będą kłopoty. Więc na pewno :)- looki76
- Post #18
-
Qnap dla fotografki
Kochani, decyzja podjęta, dzięki Wam za rady i porady i wybrałam rzecz następującą (wspólnie ze Ślubnym): Qnap TS-251A z pilocikiem. Oto powody dlaczego: 1. Mały ładny i wygodny. Prezentuje się nieźle na półce - tak ja na to patrzę. 2. Mieści 8 TB - dwa dyski po 8TB i będą pracowały jakby jeden...- looki76
- Post #16
-
Qnap dla fotografki
@r10 a co daje S Photo Station w stosunku do Lightroom którego namiętnie używam?- looki76
- Post #11
-
Qnap dla fotografki
Fixer, w zasadzie masz rację. Powinnam od widełek zacząć . Wiec mam je ustawione na poziomie około 2 tyś złotych. I rzeczywiście chciałabym mieć w końcu zdjęcia w jednym miejscu. A to z kilku powodów: 1. Szuflowanie dyskami po USB (mam ich już 3 prawie zapełnione) jest udręką, szczególnie gdy...- looki76
- Post #10
-
Qnap dla fotografki
Oj, amatorsko wiec może być i agrafka, żona fotografa. Bo pól zdjęć jest ślubnego. ;). Pani Fotograf brzmi nadto wyniośle ;)- looki76
- Post #6