-
Przy piwie Monitoring domu po GSM
Posiadam takie rozwiązanie. Korzystam z routera TP-LINK MR600, są dostępne tańsze wersje. Monitoring działa sobie na switchu POE. 4 kamery zewnętrzne HIK Vision, ostatnio widziałem je po 249zł za sztukę. Kamery zapisują klatki w chmurze więc nie potrzeba żadnej pamięci zewnętrznej. Opcjonalnie...- marcmo
- Post #5
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Pomoc Virtualstation - problem
To jest jakiś dramat. Wyczyściło mi wszystkie wirtualki.- marcmo
- Post #11
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja Minecraft doker - brak woluminu
Ok, czyli tworzę ścieżkę i dopiero instaluję kontener. Teraz dopiero przejrzałem stronę i jak zobaczyłem tutorial dla S to muszę stwierdzić, że nasz Container Station to jakieś archaiczne narzędzie... Dzięki!- marcmo
- Post #7
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Generalnie sugerując się poniższym wideo: Link: https://www.youtube.com/watch?v=yblN8XabE1M&ab_channel=accessrandom Metodą prób i błędów znalazłem działający serwer: marctv/minecraft-bedrock-server:latest- marcmo
- Post #5
-
No właśnie gdy tworzę inne kontenery to wolumin się tworzy, pojawiają się foldery dostępne w FIle Station ale plików dalej nie widać. Zmieniałem ustawienia dostępu, logowałem się jako administrator i mimo to plików nie widać.- marcmo
- Post #3
-
Witam. Dałem się namówić na postawienie serwera Minecraft. Kompletnie nie jestem konsolowy, robię takie rzeczy kiedy na prawdę muszę albo ktoś bardzo prosi ;) Otóż serwer na dokerze udało mi się postawić, serwer działa, mam nad nim jako taką kontrolę (na ile potrafię). Mogę go restartować...- marcmo
- Temat
- container station docker minecraft
- Odpowiedzi: 7
-
Przy piwie Jaki VPN wybrac na 2023r ?
A VPN w routerze?- marcmo
- Post #3
-
Sprzedam Sprzedam HS-453dx 8GB
Witam, Po przesiadce na nową maszynę mam na sprzedaż Qnapa HS-453dx. Qnap HS-453DX, Silent NAS, multimedialny serwer plików. Warszawa Wola • OLX.pl Cena jaka mnie interesuje to 2900zł - do lekkiej negocjacji. Serwer jest bez dysków.- marcmo
- Temat
- hs-453dx
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja TS-464 - konfiguracja, ustawienia, propozycje
Ja w tym serwerze na M2 mam temperatury rzędu 54-57 stopni bez radiatora i 44-48 z radiatorem. Tylko CPU i M2 są tak ciepłe, reszta w normie 36-40 stopni.- marcmo
- Post #4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja SSD + EDGE TPU
TS-464 ale to rozwiązanie jest chyba możliwe w wielu innych.- marcmo
- Post #3
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja SSD + EDGE TPU
Witam, Chcę zastosować dysk SSD na system i zastanawia mnie czy drugi slot M.2 można jednocześnie wykorzystać na akcelerator Corala. W opisie serwera jest napisane: "gniazda M.2 PCIe Gen3, które aktywują pamięć podręczną lub pulę pamięci masowej SSD, zapewniając większą wydajność, lub Edge TPU...- marcmo
- Temat
- nvme ssd
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Nowość QNAP TS-464
No właśnie czekam i czekam i chyba wezmę TS-364 bo w zupełności mi wystarczy.- marcmo
- Post #7
-
Nowość QNAP TS-464
Już nawet Szwedzi dostali go na testy ;) TS-464 W Chinach kosztuje około 2550zł, u nas obstawiam ponad 3000zł ;)- marcmo
- Post #5
-
Nowość QNAP TS-464
Wolę zdecydowanie wersję tower ale jeśli byłaby droższa w co wątpię to rozważę też opcję rack. Nie mam doświadczenia z serwerami rack ale obawiam się że ich chłodzenie jest głośniejsze.- marcmo
- Post #4
-
Nowość QNAP TS-464
Witam, Od pewnego czasu próbuję wybrać między TS-453D a TS-473A i wczoraj natknąłem się na informację o nowości, TS-464. Znalazłem tylko wzmiankę, że dostępny będzie w drugim kwartale 2022, czy ktoś może wie kiedy będzie można go kupić w Polsce? Jego konfiguracja jest dla mnie idealnym...- marcmo
- Temat
- tylko
- Odpowiedzi: 17
-
Prośba o dobór dysków do TS-453D
Jestem zdania, że płacę za drugi dysk SSD żeby później nie stawiać systemu od nowa jak dysk padnie. Możliwe, że jak bym robił backup to przywrócenie zajmie chwilę ale ten backup też zajmie jakieś miejsce.- marcmo
- Post #8
-
Dysk M.2 - co wybrać
Mam aktualnie HS-453DX ale w planach jest przesiadka na TS-453D lub właśnie TS-473A. Serwer w salonie się jednak nie sprawdził ;) Na tym dysku jest system z wirtualkami i backup z urządzeń mobilnych (4 telefony, 2 laptopy) i jednego PC. Zgrywam tu również pliki przed dalszą obróbką i backupem na...- marcmo
- Post #15
-
Dysk M.2 - co wybrać
Osobiście używam WD 1TB M.2 SATA SSD Red SA500 - Dyski SSD - Sklep komputerowy - x-kom.pl Mam je w RAID 1 od stycznia, system obecnie wskazuje na nich 99% żywotności. Polecam mimo wszystko RAID 1 ;)- marcmo
- Post #13
-
Sprzedam TS-653d 16gb ram 2x512gb ssd 3x4tb
Jaka cena bez dysków? Interesuje mnie sam serwer z adapterem.- marcmo
- Post #4
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Zmiana z TS-251+ 4GB na TS-453D 8GB
Na sam system w zupełności, ja mam 2x1TB a na nich system plus 2 wirtualki i trochę danych (backup z urządzeń mobilnych) i jest ciasno.- marcmo
- Post #21