-
Dyskusja Witam! pomóżcie proszę!
No to spieszę z wyjaśnieniami: 2 dyski 8TB WD RED WD80EFZX, RAM 4GB, router FORTIGATE 60E, switche ZYXEL GS1900-24, nowa siec kat 6, odleglosc max 40m. Chyba problem z wolnym dostepem do dyskow poniewaz mam ostatnio takie komunikaty: "Ostrzeżenie 2022-12-14 18:36:53 System 127.0.0.1...- tomektomek
- Post #31
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Jeszcze raz ponawiam prośbę! nie czuje się na siłach aby to zrobić. Chcę wynająć specjalistę. proszę o kontakt!- tomektomek
- Post #24
-
Hej i co ? Jest szansa kogoś podnająć?- tomektomek
- Post #22
-
router Forti, switch zarządzalny Zyxel 1670399765 położona nowa sieć kat6 i dołożony nowy swictch - uzytkownicy twierdza ze problem zaczał się po remoncie :) 1670400939 bardzo chętnie kogoś podnajmę do rozwiązania problemu. sprawa zrobiła sie pilna- tomektomek
- Post #21
-
dobra wracam do tematu! Dotarłem na miejsce mogę odpowiedzieć na wszytkie pytania: problemy z bardzo wolnym dostepem do danych. danych używanych jest 1,4TB wolnych 4,21 TB. 10 użytkowników. konstruktorzy mają na nim rysynki w SOLID EDGE. duże złożenie otwierało się 10 minut teraz ponad godzinę...- tomektomek
- Post #19
-
ok jade tam jutro sprawdze co bedę mogł. na razie dzieki1- tomektomek
- Post #14
-
u znajomego to rozwiazało problem. tylko on miał Qnapa Rackowego ze specjalnym portem na M2 1669815279 jakies 4,5GB- tomektomek
- Post #11
-
dobrze oczywiscie sprawdze siec, poproszę tylko odpowiedz na moje pytanie: mogę dołazyc w tym modelu SSD aby działał jako Cach? czy dyski ma załozyc 2? czy moge to zrobić nie tracac struktury i danych?- tomektomek
- Post #9
-
problem jest z wolnym dostepem do plików. kiedyś się klikało i było a teraz sie klika i dłuuuugo czeka. Pliki to rysunki i programy do maszyn. mam dwa wolne gniazga mogę zainstalować dwa SSD... i tak mam te dyski nie ma problemu zeby przetestować. pytanie jest tylko czy włoże dyski i nic się...- tomektomek
- Post #6
-
Chcę podołyć SSD jako cache, Pytanie czy tylko go podłaczę i skonfiguruje bez utrady struktury i danych ??? 1669804724 Chcę podołyć SSD jako cache, Pytanie czy tylko go podłaczę i skonfiguruje bez utrady struktury i danych ???- tomektomek
- Post #4
-
Mam w firmie TS-453A z dwoma dyskami 8TB. użytkownicy skarżą się na wolny dostęp do plików. Zwieksze RAM i dodatkowo chciłbym dołozyć dysk SSD jako pamięć. Czy to bezpolesny zabieg? wkładam i konfiguruję czy wszytko muszę robić od nowa. Nie chce nic namieszć żeby nie stracić danych.- tomektomek
- Temat
- cache danych dyski sieci ts-453a tylko
- Odpowiedzi: 30