-
Dyskusja nvme sed encryption
nie dałem rady zmusić do działania dysków w QTS, po inicjalizacji macierzy nagle pojawiła się jakaś aktywność dysku 2 na karcie rozszerzeń pomimo braku struktury. Bez SED erase nic nie mogę zrobić z dyskami w nas'ie, wpisywanie PSID bez zmian. poszedł request na helpdesk,- mentis
- Post #3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
jak zrobisz formata to tez nic "nie będzie" ;) a jesli mocno upierasz sie przy SED erase, nie cackaj się , aplikacja helpdesk w AppCenter i otwieraj zgłoszenie!- SiewcaRyżu
- Post #2
-
cześć wszystkim, zainstalowałem qm244 w 453be podpiąłem 2x256GB ssd i mam problem z zainicjowaniem/ zamontowaniem dysków. Dyski mają status SED odblokowany i chciałbym wykonać action erase sed, niestety za każdym razem wprowadzany PSID ze stickera jest odrzucany jako nieprawidłowy. Może jakaś...- mentis
- Temat
- encryption instalacja mogę nvme system
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja przeniesienie licencji QVR Pro Unlimited Playback do nowego QNAPa
Witam, sprzedaję TS-251D i planuję w jego miejsce zakup TS-453D. Czy i w jaki sposób mogę przenieść zakupioną wcześniej licencję QVR Pro Unlimited Playback do nowego QNAPa. Czy przywrócenie QNAPa do ustawień fabrycznych w celu przekazania go nowemu właścicielowi rozwiąże mój problem z licencją...- dobo
- Temat
- licencje licencji qnapa qvr pro ts-251d ts-453d
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja PCIe JMB585 karta rozszerzeń SATA
Hej, potrzebowałem rozszerzyć QNAPa o dodatkowe dyski SSD, pod storage, nie pod cache. Użyłem dokładnie tej karty: JMB585 PCIe X16 M.2 Key B Expansion Card M2 B Key Ngff Sata SSD 5-portowa obsługa adaptera 2230 2242 2260 2280 Szybka karta rozszerzeń pcie 6G mining ssd m.2 B key Ngff sata for pc...- kmaciej98
- Temat
- karta rozszerzeń nvme pcie quts hero sata ssd zfs
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja NAS 4 zatokowy - kilka pul
będzie miało to sens tylko jeśli dyski zostaną wyczyszczone do zera. Zakładam że to dyski SATA 3 , a nie dyski SATA 2 . Im większy nr tym szybsze! tak - zakładając że to będą to dyski świeżo co zainicjowane - LEGACY nie wchodzi w rachubę. każdy inny dowolny typ: single , RAID 0 , RAID 1.- SiewcaRyżu
- Post #2
-
Pomoc Komunikat: wystąpiła awaria systemu. Urządzenie ma za mało systemowej pamięci..
coś zapycha ci folder główny / bądź /tmp - ramdisk najlepiej wyczyscić rebootem nasa wyłącz wszystkie aplikacje (w AppCenter) + restart nasa i sprawdź ponownie włączaj jedną po drugiej i znajdziesz winowajce.- SiewcaRyżu
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Sprzedam Sprzedam Qnap TS-453Be 4GB praktycznie jak nowy, używany raz na miesiąc do kopii zapasowych w domu
Witam, Posiadam na sprzedaż sporadycznie używany w domu raz na miesiąc włączany do zrobienia kopii zapasowych serwer plików firmy Qnap model TS-453B 4GB na 4 dyski HDD i pamięcią 4GB RAM, serwer praktycznie idealny, zero kurzu czy rys ze względu na znikome użytkowanie, wyczyszczony...- george2002
- Temat
- firmy model plików serwer
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
M
Pomoc Narzędzie do trwałego usuwania danych z dysków
Skoro pyta ile ma być przebiegów to ufam, że nie zerami za każdym razem :). 1644495779 Wg EaseUs często zestaw poleceń dostępnych w oprogramowaniu sprzętowym dysków zapisuje właśnie zera lub jedynki, a u nich "Funkcja Wipe Data działa prawie identycznie jak polecenia Secure Erase. Jedyną różnicą...- Misiekk
- Post #6
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
M
Dzięki, nie pomyślałem o komendzie szukając aplikacji :). Do wczoraj kilka dysków puściłem na PC w dwóch przebiegach pod EaseUs partitions.- Misiekk
- Post #4
-
każdy QNAP ma DD ;) How to wipe a hard drive clean in Linux oczywiście robisz na własną odpowiedzialność Ja bym zrobił wipe na PC za pomoca programu producenta- SiewcaRyżu
- Post #3
-
Dyskusja rtorrent-Pro [x86_64] 0.9.8-B810
Wersja była B810, cache wyczyściłem . Pomogło odinstalowanie, restart Qnapa, ponowna instalacja. Teraz działa.- Kreonium
- Post #12
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja rtorrent-Pro [x86_64] 0.9.8-B810
Dałem (Command + R to na macOS odpowiednik F5 w windows), wyczyściłem cache i dalej nie ma :(- Kreonium
- Post #6
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja Pytania dot. QuFirewall - Jak zabezpieczyć serwer?
Na jednym QNAPie gdzie głównie blokowany był adres 0.0.0.0 i od wczoraj kiedy to dodałem regułę w QuFirewall mam już nie setki czy tysiące blokad, a pojedyncze sztuki. Właśnie zbieram PCAP aby zobaczyć co to jest. Na drugim QNAPie głównie blokowany był adres 253.253.253.253 i dopiero teraz...- maks87
- Post #57
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Archiwum Nieautoryzowany dostęp do migawek - Replikacja na QNAP z dostępem do Internetu. Odczyt z dwóch poziomów.
Witam, Planuję replikację migawek z QNAPa "A" działającego lokalnie i odciętego od internetu (wyzerowany DNS i brama oraz IP poza przypisaną pulą w routerze) -> na QNAPa "B"w tej samej siedzi lokalnej, ale z wyjściem na zewnątrz. Czy mając dostęp do migawki z QNAPA "A" na QNAPIE "B" jest...- bolthar
- Temat
- migawka replikacja smb
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Pierwsza konfiguracja dysków
SUPER! Dziękuję. A kiedy włożyć drugi dysk (HDD). Rozumiem, że po zakończeniu instalacji systemu? I jeszcze sprawa folderów domyślnych - one mają być utworzone na dysku systemowym (SSD) czy HDD na dane, czy tu i tu? A mogę jeszcze dopytać, jak wg Ciebie skonfigurować RAID (i czy w ogóle) oraz...- tomekbady48
- Post #3
-
Dyskusja Pierwsza konfiguracja dysków
wsuń dysk SSD podczas w/w procedury i każ go wyczyścić z racji że będzie jedynym .. to zostanie systemowym nie zapomnij po zakończeniu instalacji i zalogowaniu .. wejść w zarządzanie dyskami i upewnić się że zostały utworzone foldery domyślne.- SiewcaRyżu
- Post #2
-
Doradztwo "przedzakupowe"...
Oczywiście, to nie problem, gdyż WD służy do archiwizacji, zatem operacja zostanie ponownie przeprowadzona na nowym urządzeniu. Dziękuję bardzo @SiewcaRyżu , ruszam na zakupy. Pozwolę sobie jednak "atakować", gdy będę potrzebował pomocy na początku mojej, mam nadzieję, udanej przygody z QNAP...- tomekbady48
- Post #31
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Doradztwo "przedzakupowe"...
tak - ale pamiętaj że dane z dysków zostaną wyczyszczone.- SiewcaRyżu
- Post #30
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Brak możliwości zalogowania QTS469U
Witam. Proszę o pomoc w analazie przyczyny powstania problemu z zalogowaniem na serwer NAS Qnap ts469U 4.3.4 1652. Serwer jest widoczny przez Qnap Qfinder, mam dostęp do serwera i plików przez aplikacje na telefon, Qmanager, qfiles itp. Pliki dodaję i pobieram przez np Total commandera, jednak...- jimmiQ
- Temat
- brak konfiguracja systemu login
- Odpowiedzi: 8