-
FAQ Co mogą zrobić użytkownicy, jeśli potrzebują post-encryption lub file-level secure overwrite na QTS?
Produkty, których dotyczy problem QNAP NAS z systemem QTS Scenariusz Niektórzy użytkownicy potrzebują silniejszej ochrony danych w QTS i proszą o: Późniejsze szyfrowanie istniejących danych na miejscu Bezpieczne nadpisywanie w czasie rzeczywistym podczas modyfikowania lub usuwania plików...- QNAP
- Temat
- encryption file sharing hdd qts ssd
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Oficjalne podręczniki
-
Dyskusja Zamiana "roli" dysków
AI podpowiada mi takie rozwiązania: 👉 „ZOSTAWIĆ WSZYSTKO NA SSD, USUNĄĆ ŚMIECI, ODZYSKAĆ DZIESIĄTKI GB”. I masz rację, że dotychczasowe komendy nic nie dały — bo w Twoim przypadku nie ma żadnych „śmieci”, które Docker potrafi zobaczyć. To, co zjada miejsce, to ZFS‑owe dataset’y Container...- czarnydb
- Post #13
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
tak tak Nie - skąd wiem ? bo przeczytałem w opisie który zamieściłeś polecane :) świadomie zainstalować to na drugim dysku, Container Station i jego udział zakładam ze chcesz odzyskać ten dysk cache i używać go jako dysk na dane - więc musisz go usunać z cache- SiewcaRyżu
- Post #12
-
Czyli podsumowując... Powinienem zrobić porządek na dysku SSD1: - eksport konfiguracji każdego kontenera z Container Station - wyłączenie kontenerów - docker system prune - czy to nie wyczyści też danych z volumenów tych kontenerów? - stworzenie nowych kontenrrów przy użyciu docker compose i...- czarnydb
- Post #11
-
Dyskusja Radykalne zmiany na Qnapie
Idzie zima więc pewnie pojawi się trochę czasu by zrobic porządki na moim Q a mam tam z kilkadziesiąt TB danych. Znajdzie się kilka "trupów", jakieś nie używane od zawsze wirtualki, programy itp Zastanawiam się nad radykalnym wyczyszczeniem, zmianą konfiguracji itp... Jakieś pomysły...- fog
- Temat
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
S
Sprzedam Sprzedam urządzenia Qnap
Witam Cena TS-653B i HS-251 Plus- swojnowski
- Post #9
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja problem z Rtorrent 16 [x86_64] 0.16.0-000 Nie mogę zobaczyć plików
Pobrałem najnowszą wersję Rtorrent 16 [x86_64] 0.16.0-000. Zatrzymałem Rtorrent na moim serwerze QNAP NAS, na którym miałem zainstalowaną wersję 0.15.6-000 i działała idealnie. Zainstalowałem wersję 0.16.0-000 i nie widzę już udostępniania plików w Rtorrent. Próbowałem zatrzymać i ponownie...- brid2005
- Temat
- rtorrent
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Rtorrent 15
-
Witam, oczywiście - działamy od 8 lat z urządzeniami marek Qnap, Syn@logy, WD :) zapraszam do kontaktu mailowego na biuro@gselectronic.pl oraz telefonicznego na nr 880648228 :) standardowo gwarancją roczną oraz wyczyszczenie sprzętu aby działał dalej cicho i chłodno kolejne lata :)- george2002
- Post #5
-
Dyskusja ts-231p błąd 4 a później 999
W moim przypadku miałem firmware 4.3.6.0959 i bład nr 4 na szczęście pomogło zainstalowanie How do I resolve an FW004 error when updating firmware? teraz już przechodzi kolejna aktualizacja.- kniksc
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc użycie procesora 100%
ostrzegałem - jak ci nasa zdalnie wyczyszczą to się nauczysz.- SiewcaRyżu
- Post #40
-
Dyskusja Qnap TS-473 - nie działa czwarty slot pamięci - prośba o sugestię co jestem w stanie przetestować dalej?
Z tym portem COM1. W starszej wersji jest na to gotowy jack 3.5,mm Zna ktoś może pinout? A co to Qnapa to naprawiłem... rozkręciłem, przedmuchałem, wyczyściłem izorpopanolem styki. Wymieniłem ładnie termo pastę na taką 12W/mk (jakaś promka w Komputroniku była i zapłaciłem za nią chyba 15...- mikolajj
- Post #5
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Sprzedam poniższe urządzenia Qnap z roczną gwarancją: - TS-251A - stan idealny, opakowanie oryginalne akcesoria - zasilacz, kieszenie HDD - TS-653B - stan idealny pudełko zastępcze z modelu TS-664, akcesoria zasilacz, kieszenie HDD - TS-251 Plus - obudowa zżółknięta od słońca to jedyny widoczny...- george2002
- Temat
- sprzedam ts-251a ts-251 ts-251b ts-253be ts-653b tvs-472xt tvs-473e
- Odpowiedzi: 9
-
Pomoc Jak rozszerzyć Wolumin Uproszczony Cienki w QTS 5 dodając nowy kolejny dysk?
Dla potomnych, znalazłem gdzie to schowali w QTS 5. Po włożeniu dodatkowego nowego dysku (można w czasie pracy NASa), ale RAID nie może być czymś zajęty musi mieć status Gotowy, wybieramy "Pamięć masowa i migawki" tam "Dyski/VJBOD" i tutaj po prawej u góry 3 kropki (Więcej) i tu jest "Zarządzaj...- Czcigodny_Jorge
- Post #5
-
W
Dyskusja Usuwanie folderów i plików starszych niż ...
Qfilling tego nie zrobi, ma za mało warunków. Kombinowałem, żeby Qfilling zipował dane, wtedy dostają nową datę (ZIP dostaje), ale zipowanie ma mało opcji, w tym trzeba podać jego nazwę, czyli wszystko leci do pliku o tej samej nazwie. To musi być system bazodanowy, który sobie odnotowuje daty...- wujek_p
- Post #4
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Wymiana dysków w macierzy
wywalić partycje- SiewcaRyżu
- Post #4
-
Dyskusja Wymiana dysków w macierzy
No właśnie tu mam wątpliwość, bo jeśli je wezmę prosto po wysunięciu, to raczej będzie zgrzyt - i próba odzyskania macierzy. Powinienem więc samodzielnie skasować ten używany dysk poprzez adapter, albo jest tez funkcja w qnap - czyść, czy tam zeruj dyski i powinno być ok? Pytanie jest, czy qnap...- zgoneq
- Post #3
-
Sprzedam QNAP TS-453D 32GB + 1 rok GW + QM2-2P-244A
Cześć i czołem, Na sprzedaż mam swojego QNAPa TS-453D - na przedłużonej gwarancji producenta do czerwca następnego roku. Serwer ma dołożony RAM do 32GB (2x16GB) - idealnie pod dockery, monitoring czy VM. W serwerze zainstalowana karta QM2-2P-244A na dwa dyski NVMe. Sprzedaję z powodu migracji...- piciuok
- Temat
- qm2-2p-244a ts-453d
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja SMART - warning 197/C5 Current Pending Sector - dysk "śmietnik" czy nie?
Pierwsze słyszę. 5lat Dysk do wymiany.- Silas Mariusz
- Post #2
-
Dyskusja SMART - warning 197/C5 Current Pending Sector - dysk "śmietnik" czy nie?
Jaklś czas temu QNAP dla jednego z dysków zgłosił warning ze SMARTa dla id 197 (C5) Current Pending Sector. Dysk to WD Red WD40EFRX i miał wtedy przepracowane niecałe 46000h co stanowiło jakieś 63% czasu na ile wyliczył to sobie producent. Można to sobie wyliczyć z ID (09) Power On Hours Count...- k8chu1
- Temat
- 197 pule i woluminy smart warning
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja Pasek wyszukiwania w głównym menu
To nie jest pasek wyszukiwania, tylko główne menu. Pasek wyszukiwania jest tu: FYI: Windows 7/Vista nie jest obsługiwany przez QNAP tym samy nie wiem jakie masz wersje przeglądarek. Wyczyść cache, sprawdź na innej przeglądarce.- Silas Mariusz
- Post #5