-
Dyskusja Początkujący po raz 100
Każdy stoi przed tym problemem na początku - który tryb pracy dla dysków wybrać - RAID czy nie RAID... jest to idealny moment na przyswojenie trochę wiedzy z tego zakresu co zresztą każdy robi czytając całe pierdyliony różnych opracowań po których dalej nie wiemy co wybrać w kreatorze ehh :p...- Fixer
- Post #6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
P
Dyskusja Wydajność 212P
na pewno na 1Gb inny kolor leda na switchu ale lap to staruszek dell e6410. Sprawdzę później na czymś nowocześniejszym, jak sie w10 skończy instalować Jeśli chodzi o odczyt z Qnapa to waha się od 70 do 77. Czyli nieźle. NA drugim Lapku jest podobnie, dysk ssd 2 razy szybszy:) Pamięć na Qnapie...- puchatek2
- Post #3
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
D
Pomoc Kopiowanie plików a transfer
kopiuję obrazy partycji więc to pojedyncze duże pliki paredziesiąt giga każdy w windowsie pisze: Raltek PCIe GBE na pudełku do płyty głównej jest info LAN 10/100/1000 Mbps ale czy podane: switch i router nie obniża czasem transferu. Teraz się nie śpieszy ;) ale fajniej by było jak prędkość...- dziadek-NET
- Post #3
-
B
Artykuł QNAP na CES 2017 - nowe serwery NAS i rozwiązania dla biznesu
QNAP na CES 2017 - nowe serwery NAS i rozwiązania dla biznesu Podczas tegorocznej edycji targów CES firma QNAP zaprezentowała kilka ciekawych urządzeń i rozwiązań dla klientów korporacyjnych. Choć kojarzą się głównie z gadżetami, na targach CES 2017 nie zabrakło też prezentacji nowych...- benchmark.pl - RSS
- Temat
- benchmark html serwery
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
Dyskusja TS-453 Pro transfer speed
Oodpowiedź jest na forum ... Wyniki wyszukiwania dla frazy: szybkość kopiowania- kaktus
- Post #2
-
K
QNAP SilentNAS HS-251+ – możliwości i wydajność – recenzja cz. 2
Model SilentNAS HS-251+ może wyglądać bardzo niepozornie, ale jak się okazuje oferuje nam całkiem sporo, co po części tłumaczy też jego dosyć wysoką cenę. Nowoczesny NAS to już nie tylko miejsce do przechowywania plików, robienia automatycznych kopii zapasowych czy dzielenie się plikami z...- Kamil Pieczonka
- Temat
- jednak można tylko
-
Dyskusja Przepełnienie dysków?
Tak z ciekawości: Jak to jest możliwe, że ten sprzęt może zgrywać dane ponad 400MB/s przy 4 połączeniach 1GbE i ponad 2000MB/s przy 2x10GbE, skoro kopiowanie z macierzy na macierz odbywa się z prędkością 140MB/s z poziomu konsoli przez mc?- badziewiak
- Post #23
-
Dyskusja TS-453 Pro słaby transfer
Dzień dobry, przeczytałem już 80% wpisów w tym dziale i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Czy ktoś z Was wie dlaczego... dla czego podczas kopiowania plików metodą drag and drop (PC Win 8 => QNAP) mam transfer na poziomie 70-75 MB/s podczas gdy kopiując te same dane z tego samego PC-ta...- MarekS73
- Temat
- ts-453
- Odpowiedzi: 28
-
O stosach nie wiem nic. Natomiast kopiowanie z komputera (Win8) na komputer (Win7) idzie szybko -- prędkość wynosi 105 MB/s; a to chyba też robi SMB.- MarekS73
- Post #19
-
Dyskusja TS-453 Pro transfer speed
Silas, taki test przeprowadzałem już kilkakrotnie, ale na twoją prośbę zrobiłem to jeszcze raz. Żeby nie być gołosłownym screen poniżej. Niestety prędkości bez zmian. Poprzednimi razami również nie zauważyłem żadnych istotnych zmian w prędkości kopiowania. Kaktus, na razie przeczytałem sześć...- MarekS73
- Post #6
-
M
Dyskusja RTRR QNAP - inny NAS (FTP)
Jak już @kaktus wyrwał do tablicy. To dorzucę swoje. Różnica w prędkości pomiędzy "głupim" kopiowaniem FTP a rsync/rrtr wynika z konieczności synchronizacji danych i przy pierwszej synchronizacji mogą się spocić przy tym :upal:. Gdybyś był łaskaw pokazać wynik htop/top przy tej operacji na...- mariuszsal
- Post #3
- Forum: Wysoka dostępność (HA) i iSCSI / Fibre Channel
-
Dyskusja Bezpieczne logowanie oraz parametry kopiowania
Tu wgrywasz certyfikat, który masz: I logujesz się: https://ip_servera:443 Ustawienia portu są tutaj: Kwestia infrastruktury sieciowej i tego jak masz obciążony procesor. Testowałeś prędkości dysków? Test wykonasz Diagnostic Tool'em, który znajdziesz w App Center. Następnie wyłącz większość...- Silas Mariusz
- Post #3
-
Rozszerzanie macierzy RAID na TVS-871
Odgrzewam kotleta: Jeśli mam macierz składającą się z wybranych dysków i jest ona zaszyfrowana, czy można dodawać/wymieniać dyski jak w macierzy niezaszyfrowanej? Sprawa druga: Na PC z I7 4820K 3,7GHz, przepustowość szyfrowania z włączoną obsługą AES jest ponad 3GB/s (sprawdzane na open suse i...- badziewiak
- Post #3
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Wiedza WiFi know-how
zaraz .. to Ty chcesz automat do kopiowania plików i robienia screenshotów ? nie mam takowego skutecznie wybijałem to z głowy klientom, korzystania z tego medium do pracy z plikami powyżej 250 Mb - test robił sobie sam user i sam dochodził do wniosków (a każdemu zależało na szybkości :D ).- SiewcaRyżu
- Post #13
- Forum: Wiki & FAQ
-
Case Study QNAP NAS TVS-871T dla fotografów
Serwer TVS-871T Thunderbolt™ 2 NAS o wysokiej wydajności i szerokiej gamie wygodnych funkcji. Przekonaj się, jak serwer TVS-871T może zostać najlepszym przyjacielem fotografa dzięki funkcjom pamięci masowej, kopii zapasowych i zarządzania nagraniami wideo. Profesjonalni fotografowie Matthew...- Silas Mariusz
- Temat
- nas qnap serwer
- Forum: Recenzje, artykuły, wdrożenia i analizy
-
Q
Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, co...
Tajpej, Tajwan, 17 kwietnia, 2017 – QNAP® Systems, Inc. oficjalnie udostępnił dziś QTS 4.3.3 – najnowsze wydanie swojego systemu operacyjnego dla urządzeń NAS, pozwalające użytkownikom na pełniejsze wykorzystanie ich możliwości, zarówno w pracy, jak i w domu. Najnowsza wersja OS-u została...- QNAP
- Temat
- danych zasobów zatokowy
- Odpowiedzi: 8
-
Pomoc w wyborze modelu
1. KODi działa bez problemów. Jedyna rzecz, którą zmieniłem to sposób wyświetlania obrazu z 1080p na 1080i ale to zależy już chyba od sprzętu jak amplituner, tv itp. W 1080p miałem co parę sekund lekkie przycinki obrazu. Różnic w jakości obrazu między 1080p a 1080i nie zauważyłem. 2. Im więcej...- Surgeon
- Post #17
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Myślę, że sieć jest OK, skoro mój PC potrafi za pomocą protokołu FTP przerzucać pliki na QNAPa z prędkością 106 MB/s. MacBook jest jeszcze lepszy bo kopiuje i FTPem i spod findera na QNAPa z transferem 106 MB/s. W sieci mam dwa gigabitowe przełączniki D-Linka typu smart. Pomiędzy switchami jest...- MarekS73
- Post #17
-
S
Dyskusja Ma ktos produkcyjnie uruchomiony jakiś system OP. na virtualization station?
Nic takiego nie widziałem w konfiguracji w Cytrix tak funkcja jest. No i masz, zainstalowałem poczciwego Linuxa FC22 i powiem tak że działa prawie jak na rozwiązaniu hardwarowym kopiowanie 10G pliku w obie strony to pikuś , utworzenie pliku który zarzyna całą przydzieloną pamięc dysku to pikuś...- sq1hma
- Post #31
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
K
Dyskusja Ma ktos produkcyjnie uruchomiony jakiś system OP. na virtualization station?
Zrobiłem szybki test, uruchomiłem Windows 2012 R2 w wersji trial, uruchomiłem na nim serwer DNS i AD, podłączyłem do domeny jeden komputer, żeby mieć pewność, że działa, a następnie zgrałem z NAS na maszynę VM plik pst 5GB. Średnia prędkość to około 50MB/s. Serwer na którym to testuje to TVS-463...- Krwiak
- Post #47
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.