-
[Stable] QTS 4.3.4.0483 build 20180213 | ARM & x86
Zgłoszone- SEpuLT
- Post #14
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
[Stable] QTS 4.3.4.0483 build 20180213 | ARM & x86
Potwierdzam problem z USB po SMB, tak więc nie tylko u was dwóch.- SEpuLT
- Post #12
-
Dyskusja Gdzie zmienić nazwę grupy roboczej na QNAP?
Ustawienia==>>Usługi sieci i plików==>>Dostęp do sieci==>>Win/Mac/NFS- SEpuLT
- Post #2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Przeniesienie użytkowników z TS-251 4.3.3 na TS-453U 4.3.3
Zobacz tu: Panel sterowania==>>Użytkownicy==>>Utwórz i pojawi ci się opcja import/export.- SEpuLT
- Post #2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Zgubiłem mojego Qnapa
Ja miałem pakiet diamentowy w Generali. Gwarantuje on zwrot pieniędzy za uszkodzony sprzęt od przepięc i wyładowań i zapewnia wartość odtworzeniową (musi starczyć na nowy sprzęt). Oględzin nie miałem. Musiałem dostarczć zdjęcia sprzętu i ekspertyzę z pkt. serwisowego. Musi być napisane, że...- SEpuLT
- Post #6
-
Nie znam budowy TS-221, ale sądzę, że jest niewymienna. Sprawdź jeszcze switcha bo może i on oberwał. Natomiast jak masz nowy router, a qnap jest podpięty bezpośrednio do niego to niestety wygląda na kartę sieciową.- SEpuLT
- Post #4
-
A karta sieciowa w serwerze działa? Możliwe, że router dostał strzał podczas burzy i poszło po skrętce. Ja miałem taką przygodę 1,5 miesiąca temu. Szczęśliwie ubezpieczyciel pokrył koszty. Serwer nie padł akurat, ale modem dostawcy, router, drukarka sieciowa i płyta główna w kompie (dokładnie...- SEpuLT
- Post #2
-
Dyskusja Widoczność dysków usb
Miałem identyczny przypadek z pendrivem Sandiska. Poddałem się i zgrałem bratu pliki na innego pena. Ale powrócę do tematu i popróbuję coś pokombinować, żeby niewidoczny stał się widoczny.- SEpuLT
- Post #4
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Serwery niewidoczne w sieci po aktualizacji oprogramowania do wersji 4.3.3.0188
Po którejś aktualizacji, też walczyłem z brakiem widoczności w otoczeniu sieciowym. Okazało się, że z przyczyn mi niewiadomych, wyłączyły się usługi powiązane oraz serwer WINS. Po załączeniu ich wszystko wróciło do normy. Wtedy myślałem, że to przypadek ale po wgraniu najnowszej aktualizacji...- SEpuLT
- Post #15
-
Dyskusja DLNA i napisy
Nie wiem jaką wersję potrzebujesz, ale pobrać można >>>tutaj<<< z oficjalnej strony. Ja też instalowałem z App Center i dopiero teraz zauważyłem, że już go tam nie ma. Serviio jest też w repo http://store.qnapclub.eu/store/pl.xml.- SEpuLT
- Post #19
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja DLNA i napisy
Serviio działa bezproblemowo. U mnie z powodzeniem zastąpił Twonky. Po 15 dniach stają się nieaktywne funkcje PRO które w warunkach domowych są mało użyteczne.- SEpuLT
- Post #17
-
[Beta 2] QTS 4.3.3.0127 Build 0320 | ARM & x86 !~ TS-X28/TAS-X68
U mnie przestały działać uprawnienia dawane grupom. Poszczególni użytkownicy przypisywali się do folderów i wszystko działało, a grupy niby się przypisywały ale nie miały dostępu do folderów. Cofka do poprzedniej wersji nie naprawiła sytuacji. Format na poprzedniej wersji, załatwił sprawę. Nie...- SEpuLT
- Post #6
-
Dyskusja Duże obciążenie procesora
A wyłącz monitor zasobów i sprawdź w pulpicie nawigacyjnym. U mnie te wskazania są różne. Monitor też pokazuje duże obciążenie.- SEpuLT
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Aktualizacja Bazy danych Serviio
A widzisz. O tym nie pomyślałem. Ja mam zupełnie inną ścieżkę np. "/share/Filmoteka/Filmy" czy "/share/Filmoteka/Seriale". Wynika z tego, że podając nową lokalizację nie jako "z automatu" poprawiłem problem i u siebie.- SEpuLT
- Post #9
-
Dyskusja Aktualizacja Bazy danych Serviio
U mnie się nie aktualizowały filmy jak były wgrane bezpośrednio do przydzielonego udziału. Jak w Udziale utworzyłem folder i do niego wgrywam filmy wszystko dział bez zarzutu i natychmiastowo.- SEpuLT
- Post #5
-
Pomoc Twonky Media - brak w sklepie qnap
Plex, Serviio (obecnie używam), Twonkey bez problemu odtwarzają wszystko po DLNA, a wbudowany nie bardzo. Komunikat na TV "nie obługiwany format pliku". I tak na większości plików .mkv. Tak wiem że dlna nie ma standardów, nie zmienia to faktu, że inne serwery DLNA sobie radzą. Pozostaje mieć...- SEpuLT
- Post #5
-
Dyskusja DLNA i napisy
Spróbuj użyć Serviio. U mnie on odtwarza DLNA na TV. Puki co spisuje się rewelacyjnie. Po okresie testowym, nie działają jakieś funkcje mało istotne dla TV.- SEpuLT
- Post #7
-
[Public Beta] QTS 4.3.2 Build 1202 | x86
twonky w ogóle mi się nie uruchomił. Na stronie producenta (forum) jest niby 8.3 ale dla qnap-a nie znalazłem tej wersji (Twonky 8.3). Plex za to nie indeksuje nowo dodanych pozycji (filmy, foldery, idt.)- SEpuLT
- Post #17
-
Witajcie
QNAP TS-451 zakupiony przede wszystkim do magazynowania zdjęć. Obecnie się "macamy" ale już teraz widzę, że ogrom jego możliwość z pewnością się przyda. Poprzedni NAS (6 letni) odstawał od obecnego technologicznie. Ilość dodatków QNAP-a również jest nieporównywalna.- SEpuLT
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!