Witam Wszystkich. Przeglądałem forum w poszukiwaniu informacji na temat serviio, jednak mało tutaj jest informacji. Uruchomiłem serwer Serviio niestety nie chce się sama aktualizować sama baza multimediów, mimo że w ustawieniach jest zaznaczona opcja aktomatycznego aktualizowania biblioteki. We wbudowanym DLNA wszystko działa poprawnie i śmiga jak należy co do aktualizacji biblioteki, AVI też odtwarza poprawnie, jednak MKV nie chce odtwarzać. Na TV wyświetla się, że nie nie jest ten format obsługiwany - TV to SAMSUNG. Twonky działa poprawnie jednak nie generują się miniaturki filmów i w Twonky nie działa wznawianie filmu od momentu gdzie skończyłem oglądać film - chyba że da się to gdzieś ustawić? (Ja nie znalazłem tej opcji w ustawieniach). Plex znów jakoś do mnie nie przemawia i po ostatnim zainstalowaniu plexa wbudowany DLNA całkowice przestał działać i musiałem od nowa stawiać cały serwerek
Na szczęście dopiero go konfiguruje według moich potrzeb więc nic nie ma na dyskach. Poza tym nie chce używać dodatkowej aplikacji plexa na TV tylko wchodzić we wbudowany Samsung LINK i tam odtwarzać. Przy okazji zapytam czy Plex ma opcję wznawiania filmu od momentu gdzie skończyło się oglądać?
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.0 Build 20160629
Model serwera: QNAP TS-228