-
M
Dyskusja Strona www
Witam. Posiadam Qnapka TS-119P II z v. 4.0.2 Wszystko działa naprawdę szybko ale otwieranie strony www (joomla, inny cms) trwa wieki, co może być powodem? pozdrawiam- marcek
- Temat
- ts-119p
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
M
Download [Stable] QTS 4.0.2 Build0725 | ARM & x86
tak robiłem - każda po kolei. nie wiem czy chce znowu :) -
M
boje się ze przejde i pojdzie wszystko w .... a nie za bardzo mogę sobie pozwolić na to. kopia zapasowa - może to i rozwiązanie tylko jak pomysle ze teraz znowu będą problemy z bazami sql (po ostatniej zmianie z 2 na 3 miałem zdrowe problemy z bazami) to trochę się zniechecam -
M
czy jak przejde z wersji 3.X na wersje 4.X to szlak trafi serwer www, ftp itd.? czy zostanie wszystko tak jak trzeba? -
M
VNC
Witam czy jest jakas szansa na instalacje serwera VNC? Chodzi o to aby np siedzac w pracy podpiac sie do swojej sieci domowej i widziec komputery i oczywiscie Qnapka w otoczeniu sieciowym. przypuscmy ze nie jestesmy za natem ani innymi blokadami. pozdrawiam- marcek
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
M
TFTP
popraw mnie jesli sie myle - jesli wsadze tam kopie np swojej windy, to bede mogl instalowac system z sieci?- marcek
- Post #11
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
M
TFTP
w podanym katalogu plik atftp ma zawartosc za nic w swiecie nigdzie nie moge znalesc tego miejsca co opisales. niby teraz wystartowalo ale gdzie pliki wsadzic przetrzepalem juz chyba wszystkie pliki i nic- marcek
- Post #9
-
M
Bezpieczne połączenie HTTPS
za nic w swiecie nie rusza anie po tym porcie ani w zaden inny sposob- marcek
- Post #8
-
M
magento
znaczy sie ze chyba niema opcji zeby dzialalo?- marcek
- Post #5
-
M
TFTP
he wiec nastepny moj hamulec wystapil kawalek dalej, zrobilem wszystko pieknie poszlo, potem polecenia ipkg install atftp oczywiscie wszystko ok no i koniec w katalogu opisanym opt/etc jest plik xinetd.conf a w nim # Copyright 1999-2004 Gentoo Foundation # Distributed under the terms of...- marcek
- Post #7
-
M
TFTP
cos takiego mi sie wyswietla : [~] # ipkg install atftp Installing atftp (0.7-9) to root... Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs05q1armel/cross/unstable/atftp_0.7-9_arm.ipk Nothing to be done Successfully terminated. Collected errors: Package atftp md5sum mismatch. Either...- marcek
- Post #5
-
M
TFTP
dziekuje za szybka odpowiedz- zrobilem jak napisales i odpowiedz jest taka jak napisales :) a teraz powiedz co dalej gdzie moge zaladowac pliki? czy po resecie znowu musze to odpalac ? pozdrawiam marcek- marcek
- Post #3
-
M
TFTP
Witam Czy jest szansa zeby zainstalowac jakas paczke z serwerem TFTP na qnap 109 ? Pozdrawiam Marcek- marcek
- Temat
- Odpowiedzi: 11
-
M
Bezpieczne połączenie HTTPS
Witam moze temat stary ale teraz dla mnie na czasie - mam 109 i chcialbym to uruchomic - wie ktos jak to zrobic?- marcek
- Post #7
-
M
Strony www a zmienne IP
no i juz jestem po zmianie miejsca zamieszkania i mam nowy internet ze zmiennym ip. w qnapku skonfigurowalem ddns na stronie www.dyndns.com zalozylem konto i znakomicie smiga tak samo jak na stalym IP. jesli ktas ma router z taka mozliwascia tez moze to zrobic i wtedy dziala bez innych ustawien...- marcek
- Post #6
-
M
magento
Witam Chcialem zainstalowac programik o nazwie MAGENTO, no i wszystko bylo by fajnie ale podczas instalacji wyskakuje "PHP Extension "iconv" must be loaded" czy ktos ma pojecie co z tym zrobic? a moze ma ktos instrukcje po polsku jak to zrobic na nas-ku krok po kroku? dzieki pozdrawiam- marcek
- Temat
- app center
-
M
asterisk
no i dzieki bardzo szybkiej pomocy z-ka, ktoremu bardzo dziekuje wiem juz ze haslo i login sa smiesznie latwe - oto one login - admin haslo - password a wszystko to mozna znalesc na stronie: http://wiki.qnap.com/wiki/Asterisk pozdrawiam- marcek
- Post #2
-
M
asterisk
Witam moze to glupie pytanie ale po zainstalowaniu asteriska z celach naukowych :) chcac wejsc do menu trzeba podac login i haslo - proste, tyle tylko ze jakie? szukalem w sieci ale chyba bardzo slabo bo nie moge znalesc i dla tego pozwolilem sobie zapytac. help- marcek
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 1
-
M
Domeny i subdomeny na zmiennym IP
jesli masz domene na home.pl to nie ma problemu w miejscu gdzi ejest przekierowanie domeny wciskasz swoj host ktory ustawiasz sobie na ddns. a jak zronic kilka stron na serwerku to juz bylo pisane - u mnie dziala super- marcek
- Post #3
-
M
wedrujacy profil
Witam czy jest jakas szansa zeby nasz qnapik obslugiwal tzw "wedrujacy profil" w sieci gdzie jest qnapik jest 10 komp i kilku uzytkownikow, chcialbym zeby uzytkownik siadajac do jakiegos kompa logowal sie na swoj pulpit- marcek
- Temat
- app center