-
A
Instruktaż/Tutorial Natywny Debian Squeeze (równoległy Debian z odrębnym SSH i rtorrent) dla platformy ARM
Mam taki problem. QNAP komunikuje mi że mam brudny system plików. Wyłączyłem debiana, odłączyłem wszystko co się łączyło po NFSie, lescz ciągle mam komunikat że nie można było odmontować partycji. df -h: # df -h Filesystem Size Used Available Use% Mounted on /dev/ram0...- AdamK
- Post #61
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
A
Instruktaż/Tutorial Natywny Debian Squeeze (równoległy Debian z odrębnym SSH i rtorrent) dla platformy ARM
Ok, już wiem. Niestety zdalna edycja plików po protokole fish w MC nie zawsze działa :/- AdamK
- Post #57
-
A
Ok. No faktycznie :) Mam jeszcze problem z udziałami. Wsześniej w wątku pisałeś o /etc/init.d/debian6.sh - wyedytowałem, ale po restarcie NASa zmiany mi zginęły. W debianie w /share nie mam widocznych moich udziałów,.- AdamK
- Post #55
-
A
To wiem, ale tu jet to trochę namieszane i na razie mam problem z rozenaniem się ;)- AdamK
- Post #53
-
A
command-not-found nie jest zainstalowane. Jeszcze bym chciał usunąć linię nad promptem i cały szajs na powitanie.- AdamK
- Post #51
-
A
Dyskusja TS-412 Music Station
Taki bind przetrwa restart?- AdamK
- Post #5
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
A
Nie, hardlinka nie próbowałem. Jak zrobić mount?- AdamK
- Post #3
-
A
Fajny ten debian, ale: 1) jak pozbyć sie crapu startowego, i z PS1 i mieć normalne kolory? 2) mimo niewielkiego obciążenia przymula przy starcie/zakańczaniu dowolnej komendy przez shella. Podejrzewam że jest to spowodowane tym że w logując się na normalne QNAPowy shell, komenda df ma pauzę z...- AdamK
- Post #45
-
A
Witam Mam sobie TS-412.. Używam sobie między innymi Music Station. Trochę nietypowo, bo muzykę mam dosyć głebokow w strukturze podkatalogów, a żeby nie skanowac całego dysku zrobiłem sobie symlinka katalogu z muzyka do katalogu Multimedia. Dopóki miałem system 3.x to sobie działało, ale w 4.x...- AdamK
- Temat
- music station ts-412
- Odpowiedzi: 14