1. raffter

Dyskusja Instalacja Passbolt w Docker

Idąc za wskazówką SiewcaRyżu skonfigurowałem NAT loopback na routerze i ustawiłem go jako serwer DNS. Na wszystkich komputerach lokalnych jako adres DNS podałem ip routera i teraz działa jak oczekiwałem.
  2. raffter

Wracam do tematu passbolt :) Połączenie przez pass.nazwadomeny.pl nie działa z sieci lokalnej, na którą kieruje domena. Problem ten miałem w zasadzie nie rozwiązany dla innych usług już od dawna. Wewnątrz sieci do qnap i jego usług mogę łączyć się wyłącznie po lokalnym IP (passbolt w tej...
  3. raffter

No nie :) Czyli rozumiem, że moja konfiguracja jest ok?
  4. raffter

W końcu się udało z passboltem z konfiguracją Reverse Proxy z załącznika. Jednak mam pewne wątpliwości czy jest ona do końca prawidłowa, gdyż działa tylko, gdy robię Reverse Proxy z HTTPS port 443 na HTTP port 80 Gdy robię HTTPS port 443 na HTTPS port 4444 strona zwraca: Service Unavailable...
  5. raffter

Muszę podać tam numer portu. dla QTS był to 2000 dla Virtual Station 8081 natomiast QVR Pro i np. QuMagie pracują na tym samym porcie co QTS i dlatego nie wiem jak to skonfigurować, żeby kierowało bezpośrednio z subdomeny np. qvr.nazwadomeny.pl na QVR. Tak samo walczę od 2h żeby odpalić...
  6. raffter

Dla QTS ustawiłem reverse proxy wg. załączonego screenu i wygląda, że działa. Nie mam jednak pojęcia jak ustawić go dla innych usług. SiewcaRyżu czy możesz podać przykład jak ustawić reverse proxy dla np. QVR Pro?
  7. raffter

3QN dzięki za odpowiedź. Zanim przejdę do tematu Reverse Proxy muszę prawidłowo skonfigurować SSL i przekierowania na serwerze. Posiedziałem trochę nad tematem zaczynając od początku. No więc: 1) kupiłem w OVH domenę i przekierowałem rekord A na ip serwera, następnie dla poszczególnych subdomen...
  8. raffter

Za dużo z tego nie rozumiem :) wnioskuje jednak, że przydałoby się podpiąć pod NAS zewnętrzną domenę i zainstalować na nim SSL? Czy znajdę na forum konkretne instrukcje jak to zrobić?
  9. raffter

Tak wszystkie kontenery działają. Konto admina też wygenerowałem. Generalnie po tych wszystkich czynnościach passbolt działa prawidłowo w sieci lokalnej. Tak jak pisałem - nie działa połączenie zdalne z innej sieci po przekierowaniu portów. EDIT: Dołączam screeny z ekranu logowania z sieci...
  10. raffter

Witam, w firmie pojawiła się potrzeba uporządkowania bałaganu w zarządzaniu hasłami. Przeglądając różne rozwiązania trafiłem na Passbolt, który można zainstalować jako kontener Docker. Niestety nigdy wcześniej nie instalowałem żadnych kontenerów i moja wiedza w tym temacie jest bliska zeru :)...
  11. raffter

Dyskusja Problem z 64GB Ram w TS-1677X

Upgrade ramu zakończony sukcesem. Włożyłem 4x16GB A-Data AD4U266616G19-SNG. Pamięć działa z prędkością 2133Mhz.
  12. raffter

Korzystam z MS Power Automate Desktop, dlatego też muszę mieć wirtualki Windowsa.
  13. raffter

Tak. Jest to bardzo specjalistyczne rozwiązanie stworzone na własne potrzeby, które co najważniejsze działa zgodnie za założeniami.
  14. raffter

Hehe wiem. Ale to jest bardzo specyficzne zastosowanie z użyciem Power Automate :)
  15. raffter

Tak, czytałem. I widziałem, że single w takiej konfiguracji są nie do znalezienia. Po prostu chcę mieć wyciśnięty max ze sprzętu, który posiadam. 64GB potrzebuje, gdyż docelowo odpalonych chcę mieć około 8 wirtualek win10 + win server 2022. Myślisz, że Qnap uruchomi się z 2x32GB 2400Mhz z...
  16. raffter

Nie wyświetla się, gdyż nie jest włożona tam pamięć. Mam włożony jeden moduł od A-Data i dwa Cruciale. Gdy zostawiałem tylko same Cruciale qnap resetował się przy botowaniu QTS. Nie wiem dlaczego. Na tej stronie znalazłem: Ryzen 7 2700 - AMD - WikiChip konfigurację pamięci dla SINGLE i...
  17. raffter

Hmm. Nadal nie wiem czy dobrze to rozumiem....dlatego wolę dopytać: 1. Rozumiem, że powinienem zacząć od sprawdzenia przy jakiej konfiguracji kontroler Ryzen obsługuje prędkości pamięci, a następnie szukam pamięci, które w SPD będą miały takie same parametry przy oczekiwanych prędkościach? 2...
  18. raffter

Czyli jak dobrze rozumiem, przed włożeniem nowych pamięci na obecnie działających wejść do BIOSu i ustawić SPD. Następnie włożyć nowe kości? Twoja odpowiedź sprawiła, że mam dwa kolejne pytania: 1) Jeśli CPU determinuje i Qnap czegoś nie zwalił to teoretycznie z procesorem Ryzen 7 2700 powinny...
  19. raffter

Dzięki aktualizacji BIOSu zrobiłem upgrade swojego TS-1677X do Ryzen 7 2700. Następnie chciałem włożyć do niego 64GB pamięci i tutaj napotkałem pewne problemy. No ale od początku. Przed aktualizacja (i obecnie po) mam włożone do niego 36GB Ram: 1 x 4GB 2400Mhz A-Data (pamięć oryginalna...
  20. raffter

Qnap TVS-472xt Pytania techniczne

Ok. Jasne. Wydawało mi się, że udostępnienie aktualnego BIOSu do urządzenia nie jest czymś co wybiega poza zakres wsparcia producenta, biorąc pod uwagę, że nowszy bios zawsze rozwiązuje jakieś znane problemy itd. I pytanie w innej kwestii. Czy ma ktoś z forum wiedzę / doświadczenie w temacie...