-
Dyskusja Notes Station / Qnotes 3 - czym zastąpić?
Czy ktoś może ma jakiś patent czym to ustrojstwo można zastąpić? Mam już dość ciągłych problemów - a to zniknęły wszystkie notatniki, nie działa synchronizacja / zapisywanie, na telefonie nie da się wyszukiwać bo wychodzi z aplikacji, nie można nic zapisać pomimo informacji o synchronizacji...- m1si0
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Usuwanie pozostałości po QVR Pro
Nie, ale zaraz zerknę ;) Podpowiesz?- m1si0
- Post #5
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Zainstalowałem, usunąłem z folderu share, ale w File Station dalej widnieją mi te foldery :unsure:- m1si0
- Post #3
-
Hej, Pytanie może i trywialne, ale... Jak usunąć pozostałości po QVR Pro? Chodzi mi o te foldery z dysku systemowego:- m1si0
- Temat
- qvr pro
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja Czy to jest atak?
Zmień porty do logowania systemowy i https, wyłącz kompresję http, włącz logowanie tylko po https, utwórz konto administracyjne o innej nazwie i wyłącz główne konto admin - wiele problemów ustanie. Następnie zabawa z firewall'em.- m1si0
- Post #13
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Archiwum Qcontatz - czy coś wiadomo?
Hej! Minęło już parę wiosenek, a na stronie QNAP'a cały czas wita nas napis "Qcontactz nie będzie dłużej dostępne i wspierane. Nowa aplikacja do zarządzania kontaktami zostanie udostępniona już wkrótce." Czy ktoś coś wie nowego? Możecie polecić coś co integrowałoby się z kontaktami na telefonie...- m1si0
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Problem z logowaniem / Qfinder nie widzi serwera
Ok. Temat rozwiązany - QNAP poprzestawiał mi przełączniki, wyłączył port trunking i namieszał w firewall'u. Przez to wszystko część programów nie działała z VS, a zalogować nie mogłem się bo FW miał ustawione "Adapter 1+2". Przestawiłem na "All" i wszystko śmiga. Także problem rozwiązany - dzięki.- m1si0
- Post #8
-
Co do firewall'a - nie podejrzewałbym go o zablokowanie odstępu przez FW. Otrzymałbym jakieś powiadomienie na maila chyba? One przychodziły pomimo zablokowanego dostępu. hmmm - jakiego hasła w HBS? 1716310956 czy chodzi Ci o to?- m1si0
- Post #7
-
Zrobiłem reset 3sek - dostałem się do panelu sterowania ;) jednak dalej występuje jakiś problem z firewall'em. Jak tylko go uruchomiłem serwer znów przestaje odpowiadać. Nic w nim nie zmieniałem, wszystko jest po staremu, a jednak coś blokuje dostęp - i ta liczba alertów...- m1si0
- Post #5
-
Dziwna sprawa - wyłączyłem, włączyłem a ten mi wysyła powiadomienia na maila że podpiął UPS'a, ale dalej nie mogę się zalogować a qfinder go nie widzi. Coś mogło się poprzestawiać w przełącznikach/konfiguracji sieci/firewallu?- m1si0
- Post #3
-
Ostatnio miałem serię aktualizacji i niewyjaśnionych zatrzymań aplikacji. Na następny dzień kolejna tylko tym razem wyrzuciło mi UPS'a i to już zaczęło wydawać się dziwne. Zalogowałem się na QNAP, a tam powyłączane zabezpieczenia przed zagrożeniami i wyłączony firewall. Włączyłem wszystko i...- m1si0
- Temat
- qfinder pro
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja Jaki polecacie antywirus dla filtrowania poczty oraz przeglądania internetu.
Ja odradzam Nortona - chyba, że lubisz zamulony komputer, masę falsów i usuwanie plików bez jakiegokolwiek powiadomienia (szczególnie jeśli używa się oprogramowania branżowego - mało popularnego). Sam mogę Ci polecić Bitdefender - używam od ponad 2lat - wcześniej tylko Kasperski, przez jakiś...- m1si0
- Post #9
-
Pomoc Uszkodzony dysk i zaszyfrowany folder
Gdybym nie zaszyfrował dysku na QNAP, a walnął kontenerek VeraCryptem wszystko byłoby ok. Tak mam zaszyfrowany udział i nikt nie potrafi nic z tym zrobić, a qnap umywa rączki. Ja tylko pytam jak ustawić, aby dysk normalnie był do odczytu/zapisu - bo na 90% w tym tkwi problem.- m1si0
- Post #10
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
I pozamiatane.... Czyli co? Pozostaje podłączyć dysk + drugi dysk do PC i spróbować go sklonować? Ale SHIT - qnap kolejny raz mnie zawodzi... Co gorsza tych danych nie miałem w zarchiwizowanych, a koniecznie część musze odzyskać. MOże Wy macie jakiś pomysł aby dysk nie był "Read Only"? Jest...- m1si0
- Post #8
-
Tylko skończy BU i śle. Raczej powinienem (?) Są tam dane wrażliwe.- m1si0
- Post #5
-
Jak już napisałem - QNAP wywala mi błąd odblokowywania. Szyfruję bo to są dane klientów... Czy w takim wypadku nie ma sensu szyfrowanie?- m1si0
- Post #3
-
Hej! Zdarzyło się - jeden dysk padł (WD30EFRX), a mam na nim folder udostępniony zaszyfrowany - nieodblokowany (dane klientów) i nie mogę się do niego dostać. Ponieważ dysk uległ awarii, QNAP przestawił go na "tylko do odczytu" i myślę, że właśnie tu tkwi problem. Robię właśnie backup...- m1si0
- Temat
- backup folder zaszyfrowany pule i woluminy uszkodzony dysk
- Odpowiedzi: 10
-
Dyskusja Wirtualny przełącznik - problem z połączeniem QNAP
Szukałem i widzę że podobny temat już był.... Pomoc - Przełącznik wirtualny a brak dostępu do QNAPa U mnie konto admina również było wyłączone jednak po resecie (3sek) admin został odblokowany (niepotrzebnie bo utworzone konto administracyjne również działa), a QNAP zaczął działać. W...- m1si0
- Post #2
-
Dyskusja Wirtualny przełącznik - problem z połączeniem QNAP
Hej, Dziś próbowałem uruchomić Virtualization Station. Podczas uruchamiania wszystko się zgadzało brakowało wirtualnego przełącznika, który miał się sam utworzyć. Podczas właśnie tworzenia wyskoczył błąd iż nie można tego zrobić i teraz nie mam totalnie łączności z serwerem. Zresetowałem go po...- m1si0
- Temat
- konfiguracja systemu virtualization station wirtualne przełączniki
- Odpowiedzi: 1
-
Artykuł QNAP udostępnia oficjalną wersję QTS 5.1.0
Dziś poleciał update - śmiga aż miło (ok. 5h testów). Żadnych problemów - czy to hardware, czy zainstalowane aplikacje. System weryfikacji dwuetapowej - QNAP Authenticator - działa znakomicie ;) 2023.08.08 TS-253D po "przyjęciu" aktualizacji (ponad tydzień temu) także działa bez zająknięcia ;)- m1si0
- Post #16
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe