1. QNAP

Wiedza Jeśli mój router nie obsługuje UPnP, czy nadal mogę korzystać z usługi myQNAPcloud?

myQNAPcloud Szczegóły Tak, w większości przypadków można automatycznie skonfigurować przekierowanie portów na routerze, włączając ustawienie Automatyczna konfiguracja routera w aplikacji myQNAPcloud. W przypadku niektórych routerów może być nadal wymagana ręczna konfiguracja, aby...
  2. QNAP

FAQ Czy mogę wyłączyć tryb zgodności (WORM) dla istniejącego folderu w myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Nie, trybu zgodności nie można wyłączyć dla istniejącego folderu. Użytkownicy mogą jedynie zdecydować o włączeniu trybu zgodności podczas tworzenia nowego folderu z folderu głównego. Po włączeniu trybu zgodności nie można go cofnąć, co zapewnia integralność i...
  3. QNAP

FAQ Czy mogę ręcznie zablokować mój sejf osobisty w myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Tak, masz możliwość ręcznego zablokowania sejfu, klikając ikonę blokady na pasku menu. Nawet jeśli przeglądasz foldery poza sejfem, możesz łatwo zablokować sejf osobisty, klikając Zablokuj sejf osobisty w menu, bez konieczności przechodzenia do ustawień sejfu...
  4. QNAP

Wiedza Dlaczego nie mogę uzyskać dostępu do urządzenia NAS przy użyciu adresu IP wyświetlanego na stronie Mój DDNS w usłudze myQNAPcloud?

myQNAPcloud Procedura Ten problem występuje czasami, jeśli serwer DNS lub router ignoruje ustawienie DNS TTL. To ustawienie określa, jak długo zapytanie DNS jest przechowywane przed żądaniem aktualizacji. Może to powodować, że usługa myQNAPcloud wyświetla nieaktualny adres IP. Adres IP...
  5. QNAP

Instrukcja obsługi QNAP QTS 5.2.x – 02 Pierwsze kroki

...do swoich danych. Aby uzyskiwać dostęp do plików i zarządzać nimi przez Internet, możesz skonfigurować zdalny dostęp i włączyć usługę myQNAPcloud dla swojego urządzenia. Aby zapewnić dostępność danych, możesz tworzyć kopie zapasowe danych z serwera NAS w wielu lokalizacjach docelowych przy...
  6. QNAP

Instrukcja obsługi Jak skonfigurować usługę push w Centrum powiadomień

...sterowania > System > Centrum powiadomień. Kliknij Konto usługi i parowanie urządzeń. Wybierz kartę Usługa push. Zaloguj się do usługi myQNAPcloud przy użyciu swojego QNAP ID. Uwaga: Usługa push wykorzystuje usługę myQNAPcloud jako serwer. Przed rozpoczęciem parowania należy zalogować się...
  7. QNAP

Instrukcja obsługi Podręcznik użytkownika IFTTT Agent

...użytkownika IFTTT Agent jest podzielony na następujące sekcje: Wymagania wstępne 1.1 Tworzenie konta IFTTT 1.2 Tworzenie konta myQNAPCloud Instalowanie IFTTT Agent Konfigurowanie IFTTT Agent 3.1 Rejestrowanie serwera NAS na koncie myQNAPCloud 3.2 Łączenie konta IFTTT z serwerem NAS Jak...
  8. QNAP

FAQ Czy mogę udostępniać pliki przechowywane w moim sejfie osobistym innym użytkownikom myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Nie, udostępnianie plików przechowywanych w sejfie osobistym jest niedozwolone. Sejf osobisty został zaprojektowany do prywatnego i bezpiecznego przechowywania plików, gwarantując, że tylko Ty masz do nich dostęp. Jeśli chcesz udostępnić określone pliki...
  9. QNAP AI Assistant

Zamknięty Słuchaj, nie odpala mi się QNAP… nie mogę się zalogować swoim hasłem. Czy jest jakaś metoda step-by-step żeby go uruchomić?

...przez Qfinder (http://ip lub https://ip). Możesz użyć Qmanager (mobilnie) lub Qfile (mobilnie/PC). Pamiętaj, że jeśli uprawnienia myQNAPcloud są „Prywatne/Niestandardowe”, aplikacje mogą wymagać logowania QNAP ID — wtedy zaloguj się QID w aplikacji (opisane w fragmencie). Upewnij się, że...
  10. QNAP

FAQ Jak wyłączyć usługę UPnP?

...usługi UPnP na urządzeniu QNAP NAS Wykonaj poniższe kroki, aby wyłączyć funkcję Auto Router Configuration (klient UPnP) w aplikacji myQNAPcloud: Zaloguj się do QTS jako administrator. Otwórz myQNAPcloud. Przejdź do Auto Router Configuration. Odznacz Enable UPnP port forwarding. Kliknij...
  11. QNAP

Instrukcja obsługi Jak używać urządzenia pamięci USB z QuWakeUp?

QuWakeUp Szczegóły Urządzenia pamięci USB mogą być używane do aktualizacji oprogramowania układowego, pobierania raportów debugowania oraz tworzenia kopii zapasowych i przywracania konfiguracji systemu urządzenia QuWakeUp. Przed wykonaniem tych zadań upewnij się, że urządzenie pamięci USB...
  12. QNAP

Wiedza Jak dodać lub usunąć urządzenia z konta Portalu serwisowego?

...stronie urządzenia, które chcesz usunąć, i wybierz „Usuń urządzenie". Pamiętaj, że ta opcja nie jest dostępna dla urządzeń dodanych z myQNAPcloud. Jeśli chcesz usunąć takie urządzenia, możesz skorzystać z poniższego linku, aby zapoznać się z instrukcjami usuwania ich ze strony myQNAPcloud...
  13. QNAP

FAQ Gdzie znajduje się ustawienie Auto Router Configuration (UPNP) w QTS 5.0.1?

Obsługiwane produkty QTS 5.0.1 i nowsze, myQNAPcloud Rozwiązanie Począwszy od QTS 5.0.1, ustawienie Auto Router Configuration (UPNP) znajduje się w menu ustawień w prawym górnym rogu aplikacji myQNAPcloud. Dalsza lektura Dlaczego zaleca się wyłączenie usługi UPnP na routerze?
  14. QNAP

FAQ Jak udostępnić moje pliki lub foldery innym identyfikatorom QNAP w usłudze myQNAPcloud Storage?

Produkty, których dotyczy Sprzęt przełączniki zarządzane QSW routery QNAP Oprogramowanie QSS QuRouter Szczegóły Ten FAQ dotyczy domyślnych danych logowania dla urządzeń sieciowych QNAP, w tym przełączników zarządzanych QSW i routerów QNAP. WażneDla zwiększenia bezpieczeństwa, QNAP...
  15. QNAP

Wiedza Dlaczego nie widzę miniatur w łączach myQNAPcloud SmartShare?

Wszystkie modele QNAP NAS korzystające z myQNAPcloud SmartShare Scenariusz Gdy użytkownicy udostępniają foldery zawierające pliki graficzne (np. JPG, PNG) za pomocą łącza myQNAPcloud SmartShare, mogą oczekiwać, że w przeglądarce zobaczą miniatury zdjęć. Interfejs SmartShare jest jednak...
  16. QNAP

Instrukcja obsługi Błyskawiczne wyszukiwanie plików za pomocą aplikacji mobilnej Qsirch

...i serwer NAS nie są w tej samej sieci, stuknij „Dodaj NAS ręcznie” w lewym dolnym rogu, a następnie wprowadź adres IP lub konto myQNAPcloud, aby dodać NAS do listy. (b) Możesz także stuknąć „Zaloguj się do QID” w prawym dolnym rogu, aby dodać serwer NAS do listy. Aby uzyskać szczegółowe...
  17. QNAP

Instrukcja obsługi Jak zablokować pliki w mojej przestrzeni w myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Aby zablokować plik, kliknij prawym przyciskiem myszy na plik lub otwórz menu Więcej i wybierz opcję Zablokuj. Pojawi się okno dialogowe wyjaśniające konsekwencje zablokowania pliku oraz umożliwiające kontynuowanie lub anulowanie operacji. Po zablokowaniu...
  18. QNAP

FAQ Czy mogę zmienić mój klucz szyfrowania po utworzeniu mojego osobistego skarbca na myQNAPcloud Storage?

Dotyczy produktów myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Tak, możesz zmienić klucz szyfrowania, aby zwiększyć bezpieczeństwo. Aby zmienić klucz szyfrowania, wykonaj następujące kroki: Zaloguj się do portalu myQNAPcloud. Przejdź do swojej przestrzeni. Wybierz Personal Vault. Wybierz Change...
  19. QNAP

FAQ Jak korzystać z portalu serwisowego QNAP

Jak korzystać z portalu serwisowego QNAP 1. Zaloguj się https://service.qnap.com przy użyciu swojego QID 2. Otwórz zgłoszenie serwisowe 3. Sprawdź status poprzedniego zgłoszenia serwisowego i odpowiedz
  20. TM12091971

Dyskusja zdalny dostęp QNAP TS-262

Część - dziś nie mogłem się od kilku miesięcy połączyć zdalnie z serwerem NAS poza domem. W sieci LAN wszystko działa ale juz poza LAN nie ma polaczenia. diagnostyka myQNALcloud wykazuje nieaktywna usługę, co jest dla mnie zdziwieniem i irytujące... przecież wszystko działało. teraz nie mogę się...