1. QNAP

Wiedza Dlaczego widzę komunikat o błędzie „Aby połączyć się z tym serwerem NAS, musisz zalogować się do QNAP ID"?

myQNAPcloud, wszystkie aplikacje mobilne QNAP Szczegóły Aplikacje mobilne QNAP wyświetlają ten komunikat, gdy uprawnienia Kontroli dostępu myQNAPcloud są ustawione na Prywatne lub Niestandardowe. Aby rozwiązać ten problem, musisz zalogować się do swojego QNAP ID, zanim będziesz mógł...
  2. QNAP

Instrukcja obsługi Jak zastąpić stare QID nowo utworzonym QID na NAS?

Obsługiwane produkty: myQNAPcloud Aby móc otworzyć aplikację myQNAPcloud, musisz zalogować się do NAS lokalnie przy użyciu konta administratora: Po załadowaniu aplikacji, na karcie Przegląd kliknij przycisk wylogowania obok QID, aby wylogować swoje stare konto QID: Po wylogowaniu możesz...
  3. QNAP

Wiedza Czy moje połączenie jest bezpieczne podczas korzystania z aplikacji mobilnej z myQNAPcloud Link?

myQNAPcloud Link Scenariusz Twoje urządzenie mobilne łączy się z serwerem NAS za pośrednictwem myQNAPcloud Link, ale na serwerze NAS nie jest włączona opcja Bezpieczne logowanie (SSL). Zastanawiasz się, czy Twoje połączenie jest bezpieczne. Wyjaśnienie Czy moje dane są zawsze szyfrowane...
  4. QNAP

FAQ Dlaczego nie mogę dodać nowego QNAP ID do listy kontroli dostępu w ustawieniach myQNAPcloud?

myQNAPcloud Scenariusz Dodałem nowe konto QNAP ID (e-mail) do listy kontroli dostępu w ustawieniach myQNAPcloud mojego serwera NAS, a następnie kliknąłem przycisk Zastosuj. Jednak po powrocie do listy okazuje się, że nowy QNAP ID nie został jeszcze dodany. Rozwiązanie 1. Dodaj ponownie...
  5. QNAP

Instrukcja obsługi Jak skonfigurować myQNAPcloud, aby zdalnie uzyskać dostęp do QNAP NAS?

myQNAPcloud Procedura Poniższe sekcje wyjaśniają, jak zarejestrować urządzenie i uzyskać do niego dostęp za pomocą myQNAPcloud.
  6. QNAP

Instrukcja obsługi Mój adres e-mail, który był zarejestrowany jako QID, nie jest już aktywny. Jak usunąć ten QID bez weryfikacji za pomocą poczty e-mail?

Obsługiwane produkty: myQNAPcloud Po otrzymaniu prośby o usunięcie QNAP ID (QID) w witrynie myQNAPcloud musimy uzyskać zgodę użytkownika w celu podwójnego potwierdzenia. Domyślnie prośba jest weryfikowana za pośrednictwem poczty e-mail. Jeśli jednak konto e-mail nie jest już aktywne i...
  7. QNAP

FAQ Czy mogę wyłączyć captchę przy dostępie do mojego NAS za pośrednictwem myQNAPcloud Link?

Produkty, których dotyczy Wszystkie serie NAS QTS 4.4.1 lub nowszy myQNAPcloud Link Scenariusz Podczas uzyskiwania dostępu do NAS za pośrednictwem SmartURL pojawi się captcha, jak pokazano poniżej: Rozwiązanie Nie ma możliwości wyłączenia captcha, ponieważ jest to funkcja...
  8. QNAP

FAQ Czy mogę wyłączyć captcha podczas uzyskiwania dostępu do NAS-a przez myQNAPcloud Link?

...ponieważ jest to funkcja zabezpieczająca. Captcha będzie jednak wyświetlana tylko wtedy, gdy opcja Access Control (Kontrola dostępu) w myQNAPcloud jest ustawiona na Public (Publiczny). Nie pojawi się, gdy ustawienie to jest zmienione na Customized (Niestandardowy) lub Private (Prywatny)...
  9. QNAP

FAQ Dlaczego zewnętrzne odtwarzacze multimedialne nie są wyświetlane w Qfile iOS?

Qfile Pro dla iOS Ograniczenia Zewnętrzne odtwarzacze multimedialne na iOS nie obsługują myQNAPcloud Link. Jeśli Qfile łączy się z NAS-em za pomocą myQNAPcloud Link, zewnętrzne odtwarzacze multimedialne nie będą wyświetlane. Aktualną metodę połączenia można sprawdzić w menu Qfile Pro.
  10. QNAP

Wiedza Jak skonfigurować usługę myQNAPcloud w celu zdalnego dostępu do serwera QNAP NAS?

myQNAPcloud Procedura Poniższe sekcje wyjaśniają, jak zarejestrować urządzenie w usłudze myQNAPcloud i uzyskać do niego dostęp.
  11. QNAP

Instrukcja obsługi Przewodnik dla początkujących po aplikacjach mobilnych QNAP

...mobilnego poza domem, zapoznaj się z poniższymi dokumentami, aby uzupełnić niezbędne ustawienia. 1. Zarejestruj QNAP ID (tj. konto myQNAPcloud) 2. Skonfiguruj myQNAPcloud Link na urządzeniu NAS 3. Zaloguj się do aplikacji mobilnej przy użyciu QNAP ID (QID) Możesz zapoznać się z tym, aby...
  12. QNAP

FAQ Dlaczego odtwarzacze firm trzecich nie są wyświetlane w wersji Qvideo dla iOS

Dotyczy produktów: · Najnowsza wersja Qvideo dla iOS Odpowiedź: Qvideo dla iOS nie obsługuje myQNAPcloud Link. Dlatego, jeśli Qvideo łączy się z NAS przez myQNAPcloud Link, odtwarzacze firm trzecich nie będą widoczne na liście. Wysuwając menu po lewej stronie w Qvideo, użytkownicy mogą...
  13. QNAP

Wiedza Jak działają ustawienia regionu QNAP? Czy ustawienia regionu wpływają na dostęp zdalny?

...globalny QNAP ID spróbuje uzyskać dostęp do urządzenia ustawionego na region Chiny lub odwrotnie, połączenie nie powiedzie się. Usługa myQNAPcloud Link wyświetli błąd informujący, że urządzenie i identyfikator QNAP ID nie mają tych samych ustawień regionu. Dostęp zdalny z innego regionu jest...
  14. QNAP

Wiedza Moje aplikacje mobilne nie łączą się już z urządzeniami QNAP przez myQNAPcloud Link po 29 lutego 2024 r. Jak rozwiązać ten problem?

...mogą napotkać problem polegający na tym, że ich aplikacje mobilne lub narzędzia nie mogą już zdalnie uzyskać dostępu do serwera NAS przez myQNAPcloud Link po 29 lutego 2024 r. Rozwiązanie Aby rozwiązać ten problem, zaktualizuj myQNAPcloud Link, aplikacje mobilne QNAP i narzędzia do...
  15. QNAP

Wiedza Dlaczego moje QNAP ID zostało zablokowane i jak długo będzie zablokowane?

myQNAPcloud Szczegóły Informacje na temat QNAP ID znajdują się w poniższych sekcjach:
  16. QNAP

FAQ Czy mogę udostępnić element w myQNAPcloud Storage osobie, która nie posiada QNAP ID?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Tak, od teraz możesz udostępniać elementy w myQNAPcloud Storage dowolnym osobom, nawet jeśli nie posiadają one QNAP ID. Funkcja ta umożliwia wysłanie linku udostępniającego za pośrednictwem e-maila do kogokolwiek, pozwalając na dostęp do udostępnionych...
  17. QNAP

FAQ Jaka jest różnica między QNAP ID (kontem myQNAPcloud) a kontem użytkownika NAS?

Odpowiedź: QNAP ID służy do logowania w myQNAPcloud. Możesz zapoznać się z poniższym obrazem. Każdy może zarejestrować QNAP ID, nawet jeśli nie posiada serwera QNAP NAS. MyQNAPcloud jest używany głównie do zdalnego łączenia się z serwerem NAS i/lub innymi usługami związanymi z QNAP. Z kolei...
  18. QNAP

FAQ Jak usunąć zduplikowaną licencję "CAYIN MediaSign Player-Basic version" z mojego konta QID?

Dotyczy produktów: Wszystkie produkty licencyjne ze sklepu Software Store (QNAP Software Store) Scenariusze: Przez pomyłkę zamówiłem kilka darmowych licencji CAYIN. Czy możecie usunąć zduplikowane licencje z mojego konta QID? Rozwiązanie: Mimo że "CAYIN MediaSign Player _Basic version" jest...
  19. QNAP

Instrukcja obsługi Jak udostępniać pliki lub foldery innym QNAP ID w myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Aby udostępnić pliki lub foldery w myQNAPcloud Storage, można rozpocząć proces udostępniania na dwa sposoby: Wybierz element z listy i wybierz Udostępnij z menu. Kliknij prawym przyciskiem myszy element i wybierz Udostępnij z menu. Po kliknięciu Udostępnij...
  20. QNAP

Wiedza Dlaczego nie mogę zalogować się zdalnie do serwera NAS w aplikacjach mobilnych za pośrednictwem usługi myQNAPcloud, mimo że nadal mogę zalogować się d

Rozwiązanie Aplikacje mobilne QNAP nawiązują połączenia z serwerem NAS za pośrednictwem usługi myQNAPcloud Link. Jeśli usługa myQNAPcloud Link nie działa prawidłowo, aplikacje mobilne nie mogą uzyskać zdalnego dostępu do serwera NAS. Aby rozwiązać ten problem, najpierw zaktualizuj zarówno...