1. QNAP

Wiedza Jak kupić i zainstalować certyfikat SSL myQNAPcloud?

...certyfikat SSL. Rzeczywiste kroki zależą od wersji oprogramowania układowego NAS oraz statusu konta. Należy pamiętać, że certyfikaty SSL myQNAPcloud mogą być używane wyłącznie z nazwą domeny DDNS myQNAPcloud, w tym: myqnapcloud.com mycloudnats.com Certyfikat zostanie powiązany z aktualnie...
  2. QNAP

Wiedza Dlaczego nie mogę połączyć się z Google Photos w MARS?

...adresu IP w sieci LAN lub przez DDNS. Po pomyślnym dodaniu usługi Google Photos możesz tworzyć kopie zapasowe / przywracać Google Photos w MARS, uzyskując dostęp do urządzenia NAS za pośrednictwem łącza myQNAPcloud. Więcej informacji Jak działa myQNAPcloud Link? Czym jest myQNAPcloud Link?
  3. QNAP

FAQ Moje aplikacje mobilne nie łączą się już z moimi QNAP devices za pośrednictwem myQNAPcloud Link po 29 lutego 2024 r. Jak rozwiązać ten pr...

Produkty, których dotyczy aplikacje mobilne iOS i Android QNAP Utilities myQNAPcloud Link QTS 4.3.3 lub nowszy Objaw Niektórzy użytkownicy mogą napotkać problem, w którym ich aplikacje mobilne lub narzędzia nie mogą już zdalnie uzyskać dostępu do serwera NAS za pośrednictwem myQNAPcloud...
  4. QNAP

Instrukcja obsługi QNAP QuTS hero h6.0.x – 13 myQNAPcloud

Ten wątek jest tłumaczeniem oficjalnej dokumentacji QuTS hero h6.0.x, rozdział „myQNAPcloud". Oryginał: myQNAPcloud | QuTS hero h6.0.x Spis treści: 01 Przegląd 02 Pierwsze kroki 03 Ustawienia systemu 04 Ustawienia uprawnień 05 Usługi 06 File Station 07 Storage Manager 08 Snapshot Manager 09...
  5. QNAP

Wiedza Jak przenieść licencję z jednego konta QID na inne?

...Metody „Klucz licencyjny” oraz „Aktywacja offline” umożliwiają dodanie licencji na NAS bez logowania do QID. Materiały referencyjne: Podręcznik użytkownika:https://docs.qnap.com/nas/QTS4.3.5/en/GUID-BE22E494-732F-44C7-9277-E77471249242.html FAQ:Can I change the email address for...
  6. QNAP

Wiedza Czy region serwera NAS musi być zgodny z regionem mojego konta QID?

myQNAPcloud Szczegóły Tak, region serwera NAS musi być zgodny z regionem powiązanym z kontem QID. Po wstępnej konfiguracji nie można zmienić ustawienia regionu QID. Region na serwerze NAS można dostosować, wykonując następujące czynności: Zaloguj się do serwera NAS. Przejdź do Panel...
  7. QNAP

Instrukcja obsługi Dlaczego nie mogę znaleźć routera QMiroPlus w aplikacji mobilnej QuRouter?

...się i wyświetli okno Edit Device Name. Podaj nazwę identyfikującą urządzenie. Kliknij OK. Urządzenie zostanie zarejestrowane na koncie myQNAPcloud. Sprawdź, czy urządzenie jest połączone z QID. Przejdź do https://www.myqnapcloud.com. Zaloguj się za pomocą QID. Sprawdź, czy urządzenie jest...
  8. QNAP

FAQ Jakie dane mogę przechowywać w myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie myQNAPcloud Storage to usługa przechowywania w chmurze, która umożliwia przechowywanie praktycznie każdego rodzaju danych w dowolnym formacie. Szczegółowe informacje można znaleźć w Warunkach korzystania z usług QNAP Cloud.
  9. QNAP

Wiedza [iOS Qfile, Qvideo] Opcje odtwarzacza innej firmy znikają, gdy jestem w lokalizacji zdalnej i korzystam z transmisji danych komórkowych

...dostępu do urządzenia NAS przez FQDN / publiczny adres IP; opcje te nie są obsługiwane w przypadku łączenia się z urządzeniem NAS przez myQNAPcloud Link. W takim przypadku użytkownicy muszą skonfigurować FQDN, aby móc odtwarzać filmy za pomocą aplikacji innej firmy podczas zdalnego łączenia...
  10. QNAP

FAQ Jak otrzymać fakturę za zakupiony certyfikat SSL myQNAPcloud lub inną licencję oprogramowania?

Produkty, których dotyczy: Certyfikat SSL myQNAPcloud Licencja oprogramowania Jeśli zakupiono certyfikat SSL myQNAPcloud lub dowolną inną licencję oprogramowania i wymagana jest faktura za zakup, wykonaj poniższe kroki, aby pobrać kopię faktury. W przypadku licencji na certyfikat SSL...
  11. QNAP

Wiedza [Andriod/iOS Mobile APPs] Dlaczego po zalogowaniu się na moje QNAP ID pojawia się komunikat o błędzie „This NAS is not on the QNAP ID list” (Ten NAS n

...się na liście QNAP ID) Rozwiązanie: Zaloguj się na konto administratora w interfejsie administracyjnym NAS przez komputer > myQNAPcloud > sprawdź, czy nazwa urządzenia myQNAPcloud serwera NAS oraz używane QNAP ID są takie same jak te wprowadzone w aplikacjach mobilnych. Jeśli...
  12. QNAP

FAQ Dlaczego na ekranie Web Connectivity w myQnapCloud pojawiają się błędy?

Dotyczy produktów: myQNAPcloud Oznacza to, że urządzeniem QNAP nie można bezpośrednio zarządzać poprzez przekierowanie portów; bieżące ustawienie blokuje anonimowe ataki z internetu. Wypróbuj następujące alternatywne rozwiązania, aby uzyskać zdalny dostęp do NAS: Korzystając z usługi...
  13. QNAP

Instrukcja obsługi Jak mogę zdalnie monitorować moje urządzenia QuWakeUp?

QuWakeUp Szczegóły Aby zdalnie monitorować urządzenia QuWakeUp, muszą być one powiązane z Twoim QNAP ID i dostępne w myQNAPcloud. Powinieneś również mieć zainstalowaną aplikację mobilną Qmanager.
  14. QNAP

Instrukcja obsługi QNAP QTS 5.2.x – 12 myQNAPcloud

myQNAPcloud to usługa umożliwiająca zdalny dostęp do plików przechowywanych na urządzeniach QNAP przez Internet, ich zarządzanie oraz udostępnianie. W tym wątku: Konfiguracja początkowa Podstawowe operacje i stany usług Zarządzanie dostępem Konfiguracja początkowa Przed rozpoczęciem...
  15. QNAP

Wiedza Jak dodać przestrzeń myQNAPcloud Storage w aplikacji Qfile Pro?

Qfile Pro 4.3.0 (lub nowsza), myQNAPcloud Storage Informacje o myQNAPcloud Storage myQNAPcloud Storage firmy QNAP to łatwa w obsłudze i rozszerzalna lokalizacja docelowa kopii zapasowych dla wszystkich użytkowników serwerów QNAP NAS — od małych firm po międzynarodowe przedsiębiorstwa. Oprócz...
  16. QNAP

Instrukcja obsługi QNAP Qfile Pro 4.x – 05 Zarządzanie identyfikatorami QNAP ID

Qfile Pro obsługuje używanie wielu identyfikatorów QNAP ID, które można dodawać do Qfile Pro i usuwać z niego, wykonując następujące czynności: W tym wątku: Dodawanie identyfikatora QNAP ID do Qfile Pro Usuwanie identyfikatora QNAP ID z Qfile Pro Dodawanie identyfikatora QNAP ID do Qfile Pro...
  17. QNAP

Wiedza Czym są punkty końcowe usług QNAP i dlaczego są ważne?

Wszystkie usługi chmurowe QNAP, w tym: myQNAPcloud myQNAPcloud Link myQNAPcloud Storage Hybrid Backup Center AMIZcloud QuWAN License Center Notification Center IFTTT Omówienie Punkty końcowe usług QNAP to konkretne adresy URL, z którymi serwer QNAP NAS lub aplikacje muszą się łączyć, aby...
  18. QNAP

FAQ Dlaczego po zalogowaniu się przy użyciu QNAP ID w aplikacji mobilnej pojawia się komunikat o błędzie „This NAS is not on the QNAP ID list" (Ten NAS ni

...serie NAS W pierwszej kolejności zaloguj się na konto administratora w interfejsie administracyjnym NAS-a w przeglądarce internetowej > myQNAPcloud > sprawdź, jakie QNAP ID jest aktualnie używane. Czy jest to to samo ID, którego używasz w aplikacji mobilnej? Jeśli jest inne niż to...
  19. QNAP

Instrukcja obsługi Jak utworzyć klucz szyfrowania do mojego osobistego sejfu w myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Tworzenie klucza szyfrowania do osobistego sejfu to prosty proces zaprojektowany w celu zwiększenia bezpieczeństwa. Podczas pierwszego dostępu do osobistego sejfu zostaniesz poproszony o wygenerowanie klucza szyfrowania. Masz możliwość utworzenia własnego...
  20. QNAP

Instrukcja obsługi Jak uzyskać dostęp do plików przechowywanych na moim NAS w domu, gdy jestem poza domem?

Obsługiwane produkty: myQNAPcloud Dostęp do NAS można uzyskać następującymi metodami: Korzystanie z przekierowania portów (połączenie bezpośrednie) W większości przypadków przekierowanie portów można skonfigurować, włączając opcję Auto Router Configuration w aplikacji myQNAPcloud. Jeśli...