1. QNAP

Instrukcja obsługi Jak mogę wyświetlić wszystkie elementy udostępnione mi w myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Aby wyświetlić wszystkie elementy udostępnione Ci w myQNAPcloud Storage, wykonaj poniższe kroki: Zaloguj się swoim QNAP ID na stronie myQNAPcloud. Przejdź do sekcji Udostępnione mi. Znajdziesz tu pełną listę elementów udostępnionych Twojemu QNAP ID przez...
  2. QNAP

FAQ [iOS Mobile APPs] Nie mogę połączyć się z moim NAS-em w sieci LAN po aktualizacji do iOS 14

...NAS Scenariusze: Nie mogę połączyć się z moim NAS-em w sieci LAN po aktualizacji do iOS 14; aplikacje łączą się z NAS-em przez myQNAPcloud Link/FQDN. Rozwiązanie: Przejdź do Ustawień w iOS > Prywatność > Sieć lokalna i sprawdź, czy aplikacja Qfile ma uprawnienia do wyszukiwania i...
  3. QNAP

FAQ Jak usunąć urządzenia z myQNAPcloud?

Obsługiwane produkty: myQNAPcloud Aby usunąć urządzenia z konta myQNAPcloud, zaloguj się na swoje konto myQNAPcloud, wybierz urządzenie, które chcesz usunąć, przejdź do karty Szczegóły urządzenia i kliknij Wyrejestruj. Można to również zrobić z poziomu urządzenia NAS, łącząc się z...
  4. QNAP

Instrukcja obsługi Jak używać dodatku QNAP NAS File Services

...zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Utwórz QNAP ID. Więcej informacji na temat tworzenia QNAP ID znajdziesz w sekcji myQNAPcloud w Podręczniku użytkownika systemu QTS lub QuTS hero. Zarejestruj NAS w myQNAPcloud i włącz myQNAPcloud Link. Więcej informacji znajdziesz w sekcji...
  5. QNAP

Wiedza Z jakich zewnętrznych odtwarzaczy multimedialnych może korzystać Qfile Pro do odtwarzania wideo?

...że jest zainstalowany i obsługuje format wideo, który chcesz odtworzyć. Uwaga: Jeśli Twój NAS jest połączony za pośrednictwem CloudLink (myQNAPcloud Link), system iOS nie zezwoli na odtwarzanie za pomocą aplikacji innych firm. Użyj zamiast tego nazwy FQDN serwera NAS, publicznego adresu IP...
  6. QNAP

Instrukcja obsługi Jak rozpocząć korzystanie z myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Procedura Po zarejestrowaniu QNAP ID można natychmiast uzyskać darmową przestrzeń w chmurze. Portal myQNAPcloud Przejdź na stronę www.myqnapcloud.com Zaloguj się za pomocą QNAP ID. Wybierz myQNAPcloud Storage z menu po lewej stronie. Kliknij Create Space. Wybierz...
  7. QNAP

Instrukcja obsługi Co powinienem zrobić, jeśli otrzymam wiadomości o usunięciu mojego urządzenia z usługi myQNAPcloud?

Produkty, których to dotyczy: myQNAPcloud Istnieją dwa rodzaje wiadomości dotyczących usunięcia urządzenia z usługi myQNAPcloud. Wiadomość nr 1 Piszemy do Ciebie, ponieważ zauważyliśmy, że Twoje urządzenie nie korzystało z myQNAPcloud przez co najmniej 6 miesięcy. Ze względów...
  8. QNAP

FAQ title message code" pojawia się, gdy próbuję zalogować się do serwera NAS przy użyciu identyfikatora QID w kliencie Qsync Client Windows.

Produkty, których dotyczy: Qsync Client Windows Funkcja „Login to myQNAPcloud" korzysta obecnie z wbudowanej przeglądarki Internet Explorer, a ustawienia zabezpieczeń w systemach Windows Server 2019 i Windows Server 2022 mogą blokować to działanie. Aby zalogować się do serwera NAS, musisz...
  9. QNAP

Instrukcja obsługi Jak mogę wyświetlić i zarządzać ustawieniami udostępniania plików i folderów w myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Aby wyświetlić i zarządzać ustawieniami udostępniania plików i folderów w myQNAPcloud Storage, wykonaj poniższe kroki: Przejdź do widoku Wszystkie pliki w myQNAPcloud Storage. W kolumnie Kto ma dostęp sprawdź status udostępniania: Jeśli plik lub folder...
  10. QNAP

Instrukcja obsługi Jak udostępniać pliki i foldery w myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Możesz utworzyć link dla wielu elementów (w tym plików i folderów) w swojej przestrzeni i udostępnić ten link innym osobom. Udostępniając foldery innym identyfikatorom QNAP ID, możesz wybrać uprawnienia do edycji lub uprawnienia tylko do przeglądania. Odbiorca...
  11. QNAP

Wiedza Dlaczego mój unikatowy adres URL myQNAPcloud przestał działać po aktualizacji oprogramowania układowego lub zmianie lokalizacji serwera NAS?

myQNAPcloud Procedura Ten problem występuje, gdy funkcja Universal Plug and Play (UPnP) przestaje działać. Wykonaj poniższe czynności, aby ponownie skonfigurować przekierowanie portów UPnP: Zaloguj się do urządzenia jako administrator. Otwórz myQNAPcloud. Wyłącz funkcję Automatyczna...
  12. QNAP

Wiedza Jak mogę udostępniać pliki za pomocą Qsync?

Qsync Central, Qsync Client Wprowadzenie do Qsync Qsync to usługa synchronizacji plików składająca się z kilku różnych aplikacji QNAP, która umożliwia synchronizację plików między urządzeniem QNAP NAS, komputerem i urządzeniem mobilnym. Gdy pliki są zsynchronizowane za pomocą Qsync, zmiany...
  13. QNAP

Instrukcja obsługi Dlaczego pojawia się błąd „Unable to retrieve the WOPI URL" podczas otwierania plików MS Office w File Station na NAS?

...Message, Unable to retrieve the WOPI URL". Oznacza to, że podstawowy serwer DNS NAS nie jest w stanie rozwiązać nazwy „qct.api.myqnapcloud.com". Rozwiązywanie problemów: Upewnij się, że Network & Virtual Switch posiada adres IP WAN lub dostęp do Internetu. Spróbuj ustawić serwer...
  14. QNAP

FAQ Czy mogę zmienić adres e-mail dla identyfikatora myQNAPcloud?

Stosowane produkty: myQNAPcloud Odpowiedź: Oczywiście, że tak. Przejdź do interfejsu internetowego QNAP Account (QNAP Account Center) za pomocą przeglądarki internetowej, a następnie edytuj identyfikator QNAP ID na stronie Profil.
  15. QNAP

FAQ Jakimi kwestiami bezpieczeństwa należy się zająć po skonfigurowaniu DDNS w myQNAPcloud?

Obsługiwane produkty: myQNAPcloud Zaleca się, aby nie używać domyślnego portu systemowego NAS 8080 do otwierania przekierowania portów w routerze. Zamiast tego użyj CloudLink. Upewnij się, że opcja „Kontrola dostępu do urządzenia" jest ustawiona na „Prywatny" lub „Niestandardowy" na stronie...
  16. QNAP

FAQ Czy mogę używać Qsirch PC Edition bez konta QNAP?

Qsirch PC Edition Szczegóły Do korzystania z Qsirch PC Edition wymagane jest konto myQNAPcloud. Przy pierwszym uruchomieniu Qsirch PC Edition na komputerze z systemem Windows konieczne będzie zalogowanie się przy użyciu konta myQNAPcloud. Utworzenie konta myQNAPcloud jest bezpłatne i wymaga...
  17. QNAP

Instrukcja obsługi Jak poprosić właściciela o pozwolenie na udostępnianie plików i folderów w sekcji Udostępnione mi w myQNAPcloud Storage?

myQNAPcloud Storage Wyjaśnienie Jeśli spróbujesz ponownie udostępnić pliki lub foldery w sekcji Udostępnione mi bez uprawnień do edycji, pojawi się okno dialogowe Poproś o pozwolenie właściciela. Okno to umożliwia poproszenie właściciela o zatwierdzenie, zanim odbiorca uzyska dostęp do pliku...
  18. QNAP

Wiedza [iOS Qfile/Qphoto/Qvideo]Dlaczego podczas odtwarzania wideo przy użyciu danych mobilnych/zdalnego Wi-Fi nie mogę wybrać odtwarzania w odtwarzaczu inne

...w jaki sposób uzyskujesz zdalny dostęp do serwera NAS, przesuwając lewy panel, jak pokazano na poniższym obrazku: Jeśli jest to myQNAPcloud Link, użytkownicy nie będą mogli odtwarzać plików wideo w odtwarzaczach innych firm. Aby móc zdalnie odtwarzać pliki wideo w odtwarzaczach innych...
  19. QNAP

FAQ Jak anulować subskrypcję newslettera QNAP?

Dotyczy produktów: Konto QNAP Subskrypcja newslettera Przewiń do dołu wiadomości e-mail z newsletterem i kliknij Anuluj subskrypcję lub przejdź do witryny konta QNAP, wykonując poniższe kroki, jeśli posiadasz QNAP ID. Przejdź do konta QNAP. Zaloguj się przy użyciu swojego QNAP ID. Przejdź...
  20. QNAP

Wiedza Jak uruchomić ponownie usługę myQNAPcloud DDNS?

Po zawieszeniu usługi myQNAPcloud DDNS ze względów bezpieczeństwa można ją przywrócić za pośrednictwem strony internetowej myQNAPcloud: Łączenie z Turbo NAS Ponowne uruchamianie usługi myQNAPcloud DDNS Łączenie z Turbo NAS (1) Środowisko LAN: Znajdź swój Turbo NAS za pomocą Qfinder Pro i...