-
T
Dyskusja QNAP 209 PRO II - nie startuje
Dzięki za odpowiedź. Inwestować w naprawę nie mam zamiaru. Do moich domowych zastosowań spisywał się idealnie przez kilkanaście lat i jakby działał nadal to nie czułbym potrzeby wymiany. Jednak chyba trzeba się pożegnać ;) Mam tylko nadzieję, że dane na dyskach nie uległy uszkodzeniu- Tomek_Zaw
- Post #4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
T
Dyskusja QNAP 209 PRO II - nie startuje
Cześć Niestety po tygodniowym odłączeniu NAS od prądu nie chce wystartować. Przed urlopem urządzenie działało bez problemowo Z dyskami (RAID 2 x WD20EFRX) po włączeniu nic się nie dzieje, ciągle miga czerwona dioda Bez dysków miga ciągle dioda zielona i co kilka minut NAS wydaje 3 długie piski i...- Tomek_Zaw
- Temat
- awaria / nie startuje
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
T
Pomoc QNAP TS-209 PRO II - wntylator
Dobry wieczór Dziękuję za ostatnią sugestię. Wymiana wentylatora na nowy rozwiązała problem błędów wyświetlanych w logach, niestety powstał nowy. Nowy wentylator działa ciągle na najwyższych obrotach bez względu na to czy wykorzystuję funkcję Inteligentnego chłodzenia czy ręcznego. Zmiana...- Tomek_Zaw
- Post #3
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
T
Pomoc QNAP TS-209 PRO II - wntylator
Dzień dobry Niestety w moim NAS padł wentylator. Jest to model Bi-Sonic SP702012L posiadający regulację obrotów oraz trzy przewody Na rynku udało mi się znaleźć identyczny model jednak bez regulatora z dwoma przewodami. W związku z powyższym mam do Was pytania: 1. Czy znacie jakiś sklep gdzie...- Tomek_Zaw
- Temat
- qnap ts-209 wentylator wentylator / chłodzenie
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
T
Wiedza myQNAPcloud - czyli QNAP w internecie... (przekierowanie portów)
No domyślam się. Ale służył i służy nadal dzielnie ;-) Dzięki za odpowiedzi- Tomek_Zaw
- Post #72
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
T
Dzięki SiewcaRyżu. Czyli nic z tego, niestety na tego Qnap a 3.3.3 to maksymalna wersja- Tomek_Zaw
- Post #70
-
T
Hej. Czy da się uruchomić myqnapcloud na 209 II pro na QTS 3.3.3? Z góry dziękuję za odpowiedź- Tomek_Zaw
- Post #68
-
T
Dyskusja Awaria - brak dostępu do danych
Dzięki za zainteresowanie moim tematem ;-) Ja także czekam na odpowiedź od QNAP'a i WD.- Tomek_Zaw
- Post #31
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
T
Archi a wiesz coś więcej nt. kompatybilności z TS-209 Pro II?- Tomek_Zaw
- Post #29
-
T
Tak mam własnie zamiar, ale mam cały czas problem ze znalezieniem odpowiednich dysków 2TB ;-/- Tomek_Zaw
- Post #27
-
T
No nie jestem ;-) Dane już się kopiują, mam tylko problem z wyborem dysku, ale liczę na to, że nie długo coś znajdę- Tomek_Zaw
- Post #25
-
T
to było na bank SeaTools pod DOS na początku testu znalazł ponad 200 błędów. Nie zostaje mi nic innego niż próbować.Witam Na samym początku chciałbym wszystkim podziękować za rady. Po 48 godzinach, sporej masie obaw oraz chwilach zwątpienia oraz 847 wykrytych błędach - dysk działa a pliki nie...- Tomek_Zaw
- Post #23
-
T
Po kilku próbach się udało ale Ext2 uważa, że ta partycja ma 930GB pojemności i tyle samo jest zajęte, ale Explorer sądzi, że 0/0 wię chyba d..a Ale mimo wszystko dzięki Teraz próbuję Knoppixem, może coś się uda- Tomek_Zaw
- Post #21
-
T
SiewcaRyżu montuję kolejny dysk i niestety nic o prócz tego, że mam komunikat o potrzebie jego sformatowania ;-/ Jak rozumiem o to Ci chodziło kiedy pisałeś "Jak nic z tego, to wtedy naprawa SeaToolsem."?- Tomek_Zaw
- Post #19
-
T
Avis wierz mi, że zainwestuje ;-)- Tomek_Zaw
- Post #17
-
T
No i chyba czeka mnie wymiana dysku. Zanim będę próbował odzyskać dane może będziecie Panowie/Panie podpowiedzieć jakiś mode [najlepiej 2TB], który zakupić, aby uniknąć podobnych problemów? Niestety w hardware nie siedzę od co najmniej 10 lat, więc nie wiem co tam jest dobrego na rynku ;-/ Mam...- Tomek_Zaw
- Post #13
-
T
Ja także nie przepadałem za Seagatem - to jeszcze ze starych czasów - ale jak kupowałem 209 Pro II nie było za bardzo kompatybilnych WD, a te mnie zawodziły. No cóż, błąd zakupu błędem, ale dane muszę jakoś odzyskać ;-) Dysk zupełnie nie padł, więc może uda się odratować, a przynajmniej...- Tomek_Zaw
- Post #11
-
T
Model dysku: ST31000340AS Co do braku kopii to proszę mi nic nie mówić/pisać - mój błąd i tyle ;-/ Poniżej wyniki testów: S.M.A.R.T. Check: Short Drive Self Test: Short Generic: Long Generic: SeaTools pokazał test na czerwono ;-( [Win 7] i odesłał mnie do testu pod DOS - na szczęście...- Tomek_Zaw
- Post #8
-
T
Ten dźwięki wydaje jak zwykle, ale drży dosyć mocno. Niestety po przeczyszczeniu i podpięciu nie działa. No nic, pozostaje próbować go reanimować pod PC. Trochę się tego boje, bo nie mam o tym pojęcia, ale cóż - próbuję ;) Dzięki za info Zastanawia mnie tylko dlaczego pod slotem 2 w QNAP'ie...- Tomek_Zaw
- Post #5
-
T
Dzięki za odpowiedź. Zaraz sprawdzę, ale po rozkręceniu QNAP'a zauważyłem, że kabel SATA od slotu 1 był do połowy wysunięty z gniazda. Zaraz kończę odkurzanie i sprawdzę a jak nie to do kompa i zobaczę co się dzieje. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź PS: Na dysku jest GT PS2: Próbowałeś z tych...- Tomek_Zaw
- Post #3