-
Sprzedam Sprzedam Qnap TS-251 8GB RAM, 2 x WD Red 3TB WD30EFRX
Hej, Serwer używałem głównie jako magazyn multimedialny. Według mnie sprawował się bardzo dobrze. Filmiki odtwarzałem na tv przez DLNA bez problemów. Jestem z okolic Wawy. Serwer Sprzedany.- CC81
- Post #3
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja Emby problemy z 4k
Niestety trzeba będzie zakupić Twonky...- CC81
- Post #25
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Niestety w TS-453Be nie mam opcji z Twonky. W TS-251 było Twonky darmowe. Jakaś dziwna polityka Qnapa.- CC81
- Post #23
-
- CC81
- Post #19
-
Nic więcej, poza tą 1, nie ruszałem.- CC81
- Post #16
-
Pierwszą opcję (hardware acceleration) zaznaczałem na Nie - może ta opcja działa tylko w wersji płatnej? Jest tam taka notka.- CC81
- Post #14
-
Mam apkę na tv. Tnie tak samo- CC81
- Post #12
-
Szukałem wszędzie w ustawieniach opcji wyłączenia transkodowania i nie mogłem tego znaleźć. Robiłem też swoje profile z wyłączonymi wszystkimi kodekami i cały czas to samo. Możliwe, że nie można włączyć odtwarzania bezpośredniego?- CC81
- Post #10
-
Puszczam przez DLNA i odtwarzam wbudowanym odtwarzaczem w tv. Tak robiłem na Twonky i wszystko śmigało, nawet z bitratem filmu ok. 100Mb/s. Teraz trochę lipa jest...- CC81
- Post #7
-
Niestety u mnie Remuxy 4k strasznie się tną od samego początku. Nie pomaga zmiana ścieżki dźwiękowej. Btw. u mnie tv LG odtwarza DTS bez problemu.- CC81
- Post #5
-
Ja mam wszystko podłączone do LAN 1Gb/s. Jest może gdzieś w opcjach Emby wyłączenie transkodowania przez serwer? Chciałbym, aby do tv szedł "czysty" sygnał z Qnapa i LG sam sobie dekodował.- CC81
- Post #3
-
Cześć, Z powodu braku darmowej wersji Twonky Media w TS-453Be zainstalowałem Emby. Wszystko było ładnie, dopóki nie włączyłem filmów w 4k przez DLNA na moim tv LG. Odtwarzany film strasznie przerywał, tak jakby był dekodowany przez Emby. Można jakoś ustawić Emby, aby filmy 4k działały płynnie...- CC81
- Temat
- color emby problemu ts-453be twonky twonkymedia
- Odpowiedzi: 25
-
Sprzedam Sprzedam Qnap TS-251 8GB RAM, 2 x WD Red 3TB WD30EFRX
Witam, Mam do sprzedania: QNAP TS-251 w skład zestawu wchodzi: 8GB RAM (2 x 4GB KVR16LS11/4) + gratis fabryczna pamięć chyba 2GB. Dyski 2 x WD Red 3TB WD30EFRX Cały fabryczny zestaw z pudełkiem, kablami itp. Serwer używałem prawie 3 lata bez żadnych problemów. Przyszła zmiana na coś nowszego i...- CC81
- Temat
- 3tb 8gb qnap qnap ts-251 sprzedam sprzedam qnap ts-251 wd wd red
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Nowy serwer 4-dyskowy
Tak, ale na 4 zatoki nie ma z i3. Tak z ciekawości ten 453mini ma jakieś chłodzenie?- CC81
- Post #9
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Nowy serwer 4-dyskowy
Bez tego procka wybór jest bardzo skromny...Prawie wszystkie 4 zatokowce mają te procki.- CC81
- Post #7
-
Nowy serwer 4-dyskowy
Został jeszcze TS-451+, ale to jest chyba starszy model niż TS-453Be?- CC81
- Post #5
-
Nowy serwer 4-dyskowy
Ok, ale mnie trochę niepokoi kwestia degradacji procka J3455: Intel Apollo Lake - Procesory mają problemy z degradacją | PurePC.pl- CC81
- Post #3
-
Nowy serwer 4-dyskowy
Witam, Przyszedł czas ma zamianę TS-251 na coś z 4 dyskami. Wstępnie myślę nad TS-453Be 8GB - będzie to dobry wybór? Możecie mi coś zaproponować? Serwerek będzie mi służył do przechowywania multimediów + rtorrent.- CC81
- Temat
- nowy serwer
- Odpowiedzi: 9
-
Dyskusja rtorrent pro high cpu usage
Hello, I installed today rtorrent pro: rtorrent_0.9.7-0912-190912_x86_64, but after install cpu usage - node process is very high ~50%. Is this normal? Firmware version: 4.4.1.1146 Model name: QNAP TS-251 8GB- CC81
- Temat
- cpu rtorrent ts-251
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Rtorrent 15
-
Toshiba S300
Cześć, przymierzam się do kopna dysków 6TB. Rozważam zakup Toshiba S300 Toshiba - Internal Hard Drives - S300 Co sądzicie o tych dyskach? Macie jakieś doświadczenia? Zależy mi na cichej pracy.- CC81
- Temat
- toshiba
- Odpowiedzi: 0