1. can5ona

Pomoc Co się stanie po wyjęciu dysku z Qnapa

Witajcie. Czeka mnie w najbliższym czasie następująca akcja: Znajomy ma TS-253D-4G a w środku jakiś mały dysk 500GB. Nie kupował większego, bo sam jeszcze nie wiedział czy i do czego posłuży mu NAS. Pobawił się różnymi aplikacjami, kontenerami itd. i teraz przychodzi pora na zakup i wsadzenie...
  2. can5ona

Dyskusja Container Station 3 - brak linków do kontenerów

Popełniłem błąd. Zaktualizowałem Container Station na QNAP-ie do wersji 3. Ponoć nie ma odwrotu. Ale do rzeczy. Mam dwa kontenery Docker - Firefox oraz Filezillę. Aby dostać się do nich spoza sieci lokalnej, stosowałem takie rozwiązanie: Na Qnapie mam zainstalowanego Team Viewera. Dzięki niemu...
  3. can5ona

Dyskusja Zmiana HDD na SSD w TS-253D (single drive)

Witajcie. Mam TS-253D z IronWolfem 4TB w środku. Co tu dużo mówić - od zawsze wkurzała mnie jego głośność. Obecnie mam możliwość wymiany na SSD 4TD i chciałbym to zrobić. Nie wiem jednak, jak się do tego zabrać. W Qnapie mam tylko tego jednego IronWolfa (żadnych RAID-ów itd.). Po prostu...
  4. can5ona

Dyskusja Czy mogę wyjąć dysk bez utraty danych

Mam TS-253D.w środku jednego IronWolfa. Niestety dysk jest dość głośny. Szukając rozwiązania, przeczytałem że odrobinę ciszej śmiga, gdy jest przykręcony, a ja użyłem tylko plastikowych zatrzasków. Czy kiedy wyłączę całkowicie Qnapa, to mogę bezpiecznie wyjąć dysk, zrobić co trzeba, wsadzić...
  5. can5ona

Dyskusja Czy istnieje jakiś klient FTP na Qnapa?

Witajcie. Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Czy naprawdę nie ma na Qnapa ani jednego klienta FTP typu FlashFXP, Fileziila, Cyberduck itd? Wiem, że można sobie zamontować FTP-a za pomocą Hybrid Mount, ale jednak wolałbym taką bardziej tradycyjną metodę. Byłoby mi wygodniej logować się do QTS...
  6. can5ona

Pomoc Czy HybridMount podtrzymuje połączenie, czy je kończy?

Jako osoba, która przesiadła się z S na Qnap, byłem zdziwiony brakiem możliwości połączenia się ze zdalnym FTP-em wprost z File Station. Oczywiście szybko okazało się, że dawniej tak było, ale teraz konieczna jest instalacja HybridMount. Zrobiłem to i ustanawiam sobie połączenie z FTP-em...