-
Pomoc Co się stanie po wyjęciu dysku z Qnapa
Witajcie. Czeka mnie w najbliższym czasie następująca akcja: Znajomy ma TS-253D-4G a w środku jakiś mały dysk 500GB. Nie kupował większego, bo sam jeszcze nie wiedział czy i do czego posłuży mu NAS. Pobawił się różnymi aplikacjami, kontenerami itd. i teraz przychodzi pora na zakup i wsadzenie...- can5ona
- Temat
- inicjalizacja nowy dysk qts ts-253d
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Container Station 3 - brak linków do kontenerów
Popełniłem błąd. Zaktualizowałem Container Station na QNAP-ie do wersji 3. Ponoć nie ma odwrotu. Ale do rzeczy. Mam dwa kontenery Docker - Firefox oraz Filezillę. Aby dostać się do nich spoza sieci lokalnej, stosowałem takie rozwiązanie: Na Qnapie mam zainstalowanego Team Viewera. Dzięki niemu...- can5ona
- Temat
- container station
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Zmiana HDD na SSD w TS-253D (single drive)
Witajcie. Mam TS-253D z IronWolfem 4TB w środku. Co tu dużo mówić - od zawsze wkurzała mnie jego głośność. Obecnie mam możliwość wymiany na SSD 4TD i chciałbym to zrobić. Nie wiem jednak, jak się do tego zabrać. W Qnapie mam tylko tego jednego IronWolfa (żadnych RAID-ów itd.). Po prostu...- can5ona
- Temat
- hdd ssd ts-253d
- Odpowiedzi: 8
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Czy mogę wyjąć dysk bez utraty danych
Mam TS-253D.w środku jednego IronWolfa. Niestety dysk jest dość głośny. Szukając rozwiązania, przeczytałem że odrobinę ciszej śmiga, gdy jest przykręcony, a ja użyłem tylko plastikowych zatrzasków. Czy kiedy wyłączę całkowicie Qnapa, to mogę bezpiecznie wyjąć dysk, zrobić co trzeba, wsadzić...- can5ona
- Temat
- ts-253d
- Odpowiedzi: 3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Czy istnieje jakiś klient FTP na Qnapa?
Witajcie. Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Czy naprawdę nie ma na Qnapa ani jednego klienta FTP typu FlashFXP, Fileziila, Cyberduck itd? Wiem, że można sobie zamontować FTP-a za pomocą Hybrid Mount, ale jednak wolałbym taką bardziej tradycyjną metodę. Byłoby mi wygodniej logować się do QTS...- can5ona
- Temat
- ftp qnap qts
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Pomoc Czy HybridMount podtrzymuje połączenie, czy je kończy?
Jako osoba, która przesiadła się z S na Qnap, byłem zdziwiony brakiem możliwości połączenia się ze zdalnym FTP-em wprost z File Station. Oczywiście szybko okazało się, że dawniej tak było, ale teraz konieczna jest instalacja HybridMount. Zrobiłem to i ustanawiam sobie połączenie z FTP-em...- can5ona
- Temat
- hybridmount
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD