-
Dyskusja Po aktualizacji TS-119_20140612-4.1.0 Qnap nie odpala
Wczoraj zapodałem aktualizowanie TS-119, przez automatyczne pobieranie. Qnap się zaktualizował, zapytał o restart. Pozwoliłem mu się zrestartować i już nie powstał. Status miga cały czas na zielono/czerwono. Nie da się z nim połączyć. Co teraz? Nie ukrywam że nie uśmiech mi się całkiem na nowo...- toolman
- Temat
- ts-119
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Serwer multimediów dostępny w i poza LAN
Witam. Spotkał się może już ktoś z takim rozwiązaniem? Konkretnie to chciałbym mieć dostęp do multimedialnych zasobów Qnapa nie tylko z poziomu DLNA (smart TV Samsung), ale również via internet. Może ktoś spytać, na co to komuś potrzebne. Otóż, rodzice moi nie mają komputera, mają za to nowiuśki...- toolman
- Temat
- konsola / tv
- Odpowiedzi: 21
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
HappyGet przestał działać
Niestety HappyGet przestał działać, po chwili parsowania adresu filmu status zmienia się na "Failed". Dzieje się to niezależnie od tego co chcę pobrać, czy to teledysk z kanału artysty czy też własny prywatny film. Czy wie ktokolwiek o co chodzi? EDIT 21.09.2012 13:58: Sam sobie odpowiem ;)...- toolman
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Sygnał dźwiękowy
Czy istnieje możliwość, bez ingerencji w sprzęt (aby nie tracić gwarancji), wyłączenia sygnału dźwiękowego na starcie i przy zamykaniu w 119-tce? TS stoi u mnie w przedpokoju a mam niemowlaka i istnieje ryzyko obudzenia, a nie potrzebuję każdorazowej informacji o stanie startu czy kończenia...- toolman
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Zmiana katalogu stacji multimedialnej
Witam. Czy istnieje możliwość zmiany nazwy lub przekierowania na inny katalog stacji multimedialnej, np. na katalog foto? Mam TS-119 z firmware U_TS-119_20090815-3.1.1 Dziękuję za wszelkie wskazówki.- toolman
- Temat
- ts-119
- Odpowiedzi: 3
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station