1. toolman

Dyskusja Po aktualizacji TS-119_20140612-4.1.0 Qnap nie odpala

Wczoraj zapodałem aktualizowanie TS-119, przez automatyczne pobieranie. Qnap się zaktualizował, zapytał o restart. Pozwoliłem mu się zrestartować i już nie powstał. Status miga cały czas na zielono/czerwono. Nie da się z nim połączyć. Co teraz? Nie ukrywam że nie uśmiech mi się całkiem na nowo...
  2. toolman

Dyskusja Serwer multimediów dostępny w i poza LAN

Witam. Spotkał się może już ktoś z takim rozwiązaniem? Konkretnie to chciałbym mieć dostęp do multimedialnych zasobów Qnapa nie tylko z poziomu DLNA (smart TV Samsung), ale również via internet. Może ktoś spytać, na co to komuś potrzebne. Otóż, rodzice moi nie mają komputera, mają za to nowiuśki...
  3. toolman

HappyGet przestał działać

Niestety HappyGet przestał działać, po chwili parsowania adresu filmu status zmienia się na "Failed". Dzieje się to niezależnie od tego co chcę pobrać, czy to teledysk z kanału artysty czy też własny prywatny film. Czy wie ktokolwiek o co chodzi? EDIT 21.09.2012 13:58: Sam sobie odpowiem ;)...
  4. toolman

Sygnał dźwiękowy

Czy istnieje możliwość, bez ingerencji w sprzęt (aby nie tracić gwarancji), wyłączenia sygnału dźwiękowego na starcie i przy zamykaniu w 119-tce? TS stoi u mnie w przedpokoju a mam niemowlaka i istnieje ryzyko obudzenia, a nie potrzebuję każdorazowej informacji o stanie startu czy kończenia...
  5. toolman

Zmiana katalogu stacji multimedialnej

Witam. Czy istnieje możliwość zmiany nazwy lub przekierowania na inny katalog stacji multimedialnej, np. na katalog foto? Mam TS-119 z firmware U_TS-119_20090815-3.1.1 Dziękuję za wszelkie wskazówki.